• Top Stories

    Σιγή ιχθύος από το ΔΝΤ για την Ελλάδα – «Υπομονή μέχρι το βράδυ»

    H πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ

    H πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ


    Αυστηρά λακωνικό ως προς τις δηλώσεις για το ελληνικό ζήτημα παραμένει το ΔΝΤ, ενώ εκπρόσωποί του κληθέντες να σχολιάσουν σχετικά, παραπέμπουν στην αποψινή συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του Ταμείου.

    Σε σχετική ερώτηση κατά τη σημερινή προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου William Murray παρέπεμψε επίσης στη σημερινή συνεδρίαση με θέμα την έγκριση του νέου προγράμματος με την Ελλάδα.

    Το μόνο που αρκέστηκε να πει είναι ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον), συμπληρώνοντας ότι είναι άγνωστο το πόσο θα διαρκέσει, ωστόσο όταν ολοκληρωθεί θα εκδοθεί δελτίο Τύπου και θα δημοσιοποιηθούν τα σχετικά έγγραφα.

    Σε ερώτηση για το αν η τρέχουσα περίοδος είναι κατάλληλη για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και για το αν το ΔΝΤ θα θέσει πλαφόν χρέους, ο κ.  Murray περιορίστηκε στο να πει ότι όλα τα προγράμματα στήριξης περιλαμβάνουν ένα ανώτατο όριο χρέους (debt ceiling).

    Πρόσθεσε πως ο τελικός στόχος είναι η ομαλή επιστροφή της χώρας στις αγορές. Μάλιστα επικαλέστηκε και τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος έκανε λόγο για πλήρη επιστροφή στις αγορές το 2018.

    Επίσης αρνήθηκε να απαντήσει σε επίμονες ερωτήσεις αναφορικά με αν το ΔΝΤ θα θέσει συγκεκριμένη προθεσμία στους Ευρωπαίους εταίρους για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο. Δήλωσε απλώς ότι η άποψη του Ταμείου περί βιωσιμότητας, είναι αμετάβλητη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΣΕΒ: «Aνάγκη για τόνωση των επενδύσεων στον τουρισμό και επέκταση σε νέες αγορές»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντράγκι: Δεν υπάρχει ποσοτική χαλάρωση χωρίς την έκθεση για το χρέος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρωστάτε στον ΕΦΚΑ; Δείτε 7+1 νέους τρόπους για να ρυθμίσετε τα χρέη σας



    ΣΧΟΛΙΑ