Το διεθνές ενδιαφέρον τράβηξε ο γάμος της Χρυσής Βαρδινογιάννη και του Νικόλαου Ντε Γκρες, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στην καρδιά της Αθήνας, υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Η κόρη της Αγάπης Πολίτη και του Γιώργου Βαρδινογιάννη ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας στην ιστορική εκκλησία, του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στη γραφική Πλάκα.

1

Παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου, που θέλησε να δει από κοντά τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας και την εκθαμβωτική νύφη, καθώς και Έλληνες δημοσιογράφοι, αλλά και ξένοι, συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από τον Ιερό Ναό.

Λίγο μετά τις 16:30 κατέφθασαν μέσα σε δύο μεγάλες χάρτινες κούτες και οι μπομπονιέρες του γάμου, κομψές δημιουργίες murano με τα αρχικά του ζευγαριού.

Από τις 17:15 άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι καλεσμένοι, ενώ ο Νικόλαος κατέφτασε μαζί με τη μητέρα του, Άννα Μαρία, λίγο πριν τις 18:00.

Κάποιος από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί φώναξε «Ζήτω η βασίλισσα!».

Παύλος και Άννα Μαρία
Παύλος και Άννα Μαρία

Ακολούθησε η Χρυσή Βαρδινογιάννη, η οποία εμφανίστηκε φορώντας ένα εντυπωσιακό maxi λευκό νυφικό, συνοδευόμενη από τον πατέρα της, τον «καπετάνιο» Γιώργο Βαρδινογιάννη και τον γιο της, Γιώργο. Παρά το κρύο και την απόσταση που είχε να διανύσει από το αυτοκίνητο μέχρι και την εκκλησία, η Χρυσή επέλεξε να μη φορέσει κάποιο πανωφόρι.

Ακόμη, η νύφη επέλεξε μια λιτή ανθοδέσμη για να κρατήσει που είχε μόνο άνθη μιγκέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκκλησία δεν είχε καθόλου στολισμό.

Η νύφη Χρυσή Βαρδινογιάννη, συνοδευόμενη από τον πατέρα της, Γιώργο Βαρδινογιάννη και τον γιο της, Γιώργο
Η νύφη Χρυσή Βαρδινογιάννη, συνοδευόμενη από τον πατέρα της, Γιώργο Βαρδινογιάννη και τον γιο της, Γιώργο

Στη συνέχεια οι πόρτες έκλεισαν, με τις κάμερες να μένουν εκτός και το μυστήριο να ξεκινάει στην κατάμεστη εκκλησία υπό τους ήχους χορωδίας που έψαλε βυζαντινούς ύμνους.

Το αγαπημένο ζευγάρι, που μέσα σε μόλις ένα μήνα δημοσιοποίησε τη σχέση του και αρραβωνιάστηκε, πήρε την απόφαση να παντρευτεί ενώπιον περίπου 100 εκλεκτών καλεσμένων από τον πολύ στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.

Γαλαζοαίματοι από Ισπανία και Δανία, έδωσαν το «παρών», όπως η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, μαζί με την αδελφή της, Ειρήνη, αλλά και η αδελφή της μητέρας του Νικόλαου, Βενεδίκτη της Δανίας με τα τρία της παιδιά.

Η βασιλομήτωρ της Ισπανίας, Σοφία με την κόρη της, Ινφάντα Κριστίνα και την αδελφή της, Ειρήνη
Η βασιλομήτωρ της Ισπανίας, Σοφία με την κόρη της, Ινφάντα Κριστίνα και την αδελφή της, Ειρήνη
Πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας με την κόρη της Αλεξάνδρα του Σάιν-Βίτγκενσταϊν-Μπέρλεμπουργκ
Πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας με την κόρη της Αλεξάνδρα του Σάιν-Βίτγκενσταϊν-Μπέρλεμπουργκ

Ο μεγάλος αδελφός του Νικολάου, Παύλος κατέφτασε στην εκκλησία χαμογελαστός με τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ και τους γιους τους, Κωνσταντίνο Αλέξιο και Αριστείδη Σταύρο. Απούσα ήταν η Μαρία Ολυμπία, καθώς και οι άλλοι δύο γιοι του ζεύγους, Αχιλλέας Ανδρέας και Οδυσσέας Κίμωνας, οι οποίοι πιθανόν βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

Ο Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ και τους γιους τους
Ο Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ και τους γιους τους

Εκεί για την ξεχωριστή ημέρα του αδελφού της ήταν και η Θεοδώρα με τον σύζυγό της, Μάθιου Κουμάρ.

Μάθιου Κουμάρ – Θεοδώρα
Μάθιου Κουμάρ – Θεοδώρα
Η Αλεξία Ντε Γκρες με τον σύζυγό της, Κάρλος Μοράλες και τις κόρες τους
Η Αλεξία Ντε Γκρες με τον σύζυγό της, Κάρλος Μοράλες και τις κόρες τους

Από τη μεριά της νύφης, χαμογελαστή και υπέρλαμπρη με ένα υπέροχο κόκκινο φόρεμα έφτασε η μητέρα της Χρυσής στην εκκλησία, Αγάπη Πολίτη, η οποία δεν ήταν παρούσα στην πρόβα του γάμου.

Η μητέρα της νύφης, Αγάπη Πολίτη
Η μητέρα της νύφης, Αγάπη Πολίτη

Ακόμη το «παρών» έδωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του, Μελίσσα Γκρόμελ.

Γιάννης Βαρδινογιάννης και Μελίσσα Γκρόμελ-Βαρδινογιάννη
Γιάννης Βαρδινογιάννης και Μελίσσα Γκρόμελ-Βαρδινογιάννη
Η Αλεξία Αντσακλή Βαρδινογιάννη με τα παιδιά της
Η Αλεξία Αντσακλή Βαρδινογιάννη με τα παιδιά της

Παρούσα και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη με τη μητέρα της, Ελένη Βαρδινογιάννη.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη με τη μητέρα της, Ελένη Βαρδινογιάννη
Η Όλγα Κεφαλογιάννη με τη μητέρα της, Ελένη Βαρδινογιάννη
Η αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής, Χρίστινα Κεφαλογιάννη με την αδελφή της Δανάη
Η αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής, Χρίστινα Κεφαλογιάννη με την αδελφή της Δανάη
Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού
Η Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού με την κόρη της

Η Χρυσή Βαρδινογιάννη και ο Νικόλαος επέλεξαν 8 κουμπάρους για να τους παντρέψουν. Οι τέσσερις άνδρες κουμπάροι είναι ο αδελφός του Νικολάου, Παύλος, ο Βασίλης Κεφαλογιάννης, επιστήθιος φίλος του Νικολάου, ο Θάνος Θανόπουλος που είναι φίλος του ζεύγους και ο Γιώργος Βαρδής Βαρδινογιάννης ξάδελφος της Χρυσής.

Οι τέσσερις γυναίκες είναι οι δύο αδελφές του Νικολάου, Θεοδώρα και Αλεξία, η Μαρία Γρυλλάκη, ξαδέλφη της Χρυσής, η ανιψιά της Όλγας Κεφαλογιάννη και νονά του μικρού γιου της Χρυσής και η Νάσια Θανόπουλου, φίλη του ζεύγους και σύζυγος του Θάνου Θανόπουλου.

Τις βέρες στον γάμο άλλαξε ο πατέρας της Χρυσής, Γιώργος Βαρδινογιάννης, χωρίς, όμως, να παίρνει τον τίτλο του κουμπάρου.

Το μυστήριο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιος. Δίπλα του βρισκόταν ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Βαρνάβας Θεοχάρης και ο πατέρας Αλέξιος.

Η κουμπάρα Μαρία Γρυλλάκη με τον σύζυγό της και το παιδί τους
Η κουμπάρα Μαρία Γρυλλάκη με τον σύζυγό της και το παιδί τους

Το νυφικό της Χρυσής

Η Χρυσή Βαρδινογιάννη κατέφτασε στην εκκλησία με μικρή καθυστέρηση για την έναρξη του μυστηρίου με ένα εντυπωσιακό, κομψό maxi νυφικό.

Το δαντελένιο νυφικό είναι δημιουργία Christos Costarellos Couture, όλο κεντημένο με κρύσταλλα, σε maxi γραμμή που στο πάνω μέρος είχε ένα sheer σημείο, αλλά και τονισμένους ώμους.

Χρυσή Βαρδινογιάννη και Νικόλαος
Χρυσή Βαρδινογιάννη και Νικόλαος

Το bridal look ολοκλήρωσε με πέπλο που κατέληγε σε χειροποίητη δαντέλα και βεβαίως φόρεσε κάτι από την οικογένεια του συζύγου της και τη βασιλική οικογένεια, μία τιάρα με διαμάντια από τη συλλογή της βασιλικής οικογένειας.

Πρόκειται για την αντίκα Corsair τιάρα, η οποία είναι μέρος της συλλογής τέως βασίλισσας Άννας Μαρίας.

Χρυσή Βαρδινογιάννη - Νικόλαος Ντε Γκρες
Χρυσή Βαρδινογιάννη – Νικόλαος Ντε Γκρες

Ο Χρήστος Κωσταρέλλος που υπογράφει το νυφικό είναι ένας καταξιωμένος Έλληνας σχεδιαστής με μεγάλη καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ξεχωρίζει για τα αιθέρια σχέδια τα οποία συνδυάζουν την κομψότητα και τη φινέτσα με ένα new-romantic χαρακτήρα, ενσωματώνοντας άψογα vintage αναφορές με την διαχρονική ομορφιά του παρελθόντος.

Η έξοδος του ζευγαριού από την εκκλησία και το γαμήλιο πάρτυ στον Πειραιά

Στις 19:05 ολοκληρώθηκε η γαμήλια τελετή και περίπου 15 λεπτά αργότερα το νεόνυμφο ζεύγος εξήλθε της εκκλησίας αγκαζέ.

Νικόλαος Ντε Γκρες και Χρυσή Βαρδινογιάννη φαίνονταν ευτυχισμένοι και χαιρέτησαν το πλήθος που τους περίμενε έξω από τον Ιερό Ναό.

Σημειώνεται ότι αντί για στέφανα, το ζευγάρι φόρεσε κορώνες.

Χρυσή Βαρδινογιάννη και Νικόλαος Ντε Γκρες
Χρυσή Βαρδινογιάννη και Νικόλαος Ντε Γκρες

Το νιόπαντρο πλέον ζευγάρι γιόρτασε την ξεχωριστή αυτή ημέρα μαζί με τους αγαπημένους τους ανθρώπους σε έναν εναλλακτικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για να τους υποδεχθεί.

Πρόκειται για το Castor Place, όπου κυριαρχεί η πέτρα. Βρίσκεται μέσα στη βιομηχανική ζώνη του Πειραιά και περιτριγυρίζεται από αποθήκες, γκαλερί τέχνης και εστιατόρια.

Το κτήριο είναι τριώροφο με τον χώρο του ισογείου να είναι 230 τετραγωνικά μέτρα και να φιλοξενεί ιδιωτικά πάρτυ, εταιρικά events καθώς και άλλες εκδηλώσεις, όπως γαμήλια πάρτυ.

Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, ο Νικόλαος αποκάλυψε ότι η Χρυσή τήρησε την παράδοση και του πάτησε το πόδι!

Από την πλευρά της, η Άννα Μαρία είπε για τη νύφη της ότι είναι «Ωραιότατη!».

 

 

 

Το love story

Οι δυο τους γνωρίζονταν από παλιά, ωστόσο, εκείνη βρισκόταν σε σχέση με τον ηθοποιό, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και εκείνος ήταν παντρεμένος επί 14 χρόνια με την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Οι φήμες για ένα ενδεχόμενο ερωτικό ειδύλλιο ανάμεσά τους ήταν έντονες εδώ και πολλούς μήνες, ωστόσο, δεν έδιναν δικαίωμα για επιβεβαίωση αφού απέφευγαν τις δημόσιες εμφανίσεις.

Η πρώτη κοινή τους εμφάνιση, όμως, ήρθε πριν από περίπου μια εβδομάδα, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στο Τατόι, όπου τελέστηκε το τρισάγιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η τελετή έγινε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

Ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο «21» στο Κεφαλάρι, όπου ο φακός των παπαράτσι απαθανάτισε τη Χρυσή Βαρδινογιάννη να βρίσκεται στο πλευρό του καλού της, Νικόλαου, κατά την έξοδό τους και ενώ κατευθύνονταν προς το αυτοκίνητο που τους περίμενε λίγα μέτρα παραπάνω.

Χρυσή Βαρδινογιάννη και Νικόλαος Ντε Γκρες
Χρυσή Βαρδινογιάννη και Νικόλαος Ντε Γκρες

Ωστόσο, τον περασμένο Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 28 Σεπτεμβρίου 2024, η Χρυσή έδωσε το «παρών» στον γάμο της αδελφής του Νικόλαου, Θεοδώρας με τον Μάθιου Κουμάρ στη Μητρόπολη των Αθηνών.

Τότε είχε γραφτεί ότι η γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, παρευρέθηκε στον γάμο, εξαιτίας της καλής φιλίας που τη συνδέει με την τέως βασιλική οικογένεια και ειδικά με τον Νικόλαο.

Όλα φαίνεται να προχώρησαν γρήγορα, καθώς μόλις δημοσιοποιήθηκε η σχέση τους, μία εβδομάδα αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση του αρραβώνα τους, ενώ ο γάμος δεν άργησε αφού προγραμματίστηκε για τις 7 Φεβρουαρίου.

«Ο Πρίγκιπας Νικόλαος και η κ. Χρυσή Βαρδινογιάννη θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

Γάμος Νικολάου Ντε Γκρες – Χρυσής Βαρδινογιάννη: Έφτασαν τα παρανυφάκια και οι πρώτοι καλεσμένοι στην εκκλησία

Χρυσή Βαρδινογιάννη – Νικόλαος Ντε Γκρες: Στην εκκλησία μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη και γαλαζοαίματοι

Χρυσή Βαρδινογιάννη και Νικόλαος Ντε Γκρες: Αυτή είναι η αποθήκη που θα γίνει το γαμήλιο πάρτυ στον Πειραιά