• Πολιτική

    Συμβόλαια από χρυσό για τους παρουσιαστές του BBC – Ποιος κερδίζει 2,2 εκατομμύρια λίρες κάθε χρόνο

    χρυσός


    Η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παρουσιαστές του βρετανικού BBC δημοσιεύτηκε σήμερα και αυτό που κάνει ιδιαίτερη αίσθηση είναι η τεράστα διαφορά ανάμεσα στο μισθό ανδρών και γυναικών.

    Ο παρουσιαστής του Top Gear, Κρις Έβανς είναι ο πιο ακριβοληρωμένος με ετήσιο εισόδημα 2.25 εκ. λίρες. Αντίθετα η υψηλότερα αμειβόμενη γυναίκα είναι η παρουσιάστρια του σόου Strictly Come Dancing, Κλόντια Γουίνκλμαν, η οποία κέρδισε κάτι λιγότερο από μισό εκατομμύριο για την παρουσίαση του συγκεκριμένου και άλλων σόου.

    κρις έβανς
    Κρις Έβανς, παρουσιαστής του Top Gear

    Μάλιστα, 96 αστέρες και δημοσιογράφοι έχουν μισθούς που ξεπερνούν τις 150.000 λίρες τον χρόνο, ενώ περίπου τα δύο τρίτα των υψηλότερα αμειβόμενων είναι άνδρες.

    Οι μισθοί που καταβάλλονται στους πρωτοκλασάτους δημοσιογράφους του bbc εμφανίζουν ανάλογη ανομοιότητα με τον άνδρα παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων να αμείβεται περίπου με 200.000 λίρες τον χρόνο περισσότερο σε σχέση με την γυναίκα συνάδελφό του.

    Κλόντια Γουίνκλμαν, παρουσιάστρια Strictly Come Dancing

    Πάντως ο γενικός διευθυντής του καναλιού Τόνι Χολ παραδέχτηκε ότι πρέπει να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων και δεσμεύτηκε να υπάρξει ισότητα ανάμεσα στον αριθμό των ανδρών και γυναικών τηλεοπτικών παρουσιαστών και στις αμοιβές τους ως το 2020.

    Η αποκάλυψη για τους μισθούς έγινε έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας και τη σχέση ποιότητας-τιμής στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών και περιουσίας της ΑΕΠΙ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα ρύθμιση: Ακατάσχετος και ο λογαριασμός πληρωμών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε δημοπρασία το… κόσμημα του Jay Kay



    ΣΧΟΛΙΑ