ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άγονη ήταν και η τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς , όπως αναμενόταν, δεν επετεύχθη η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών.
Συγκεκριμένα, από τους 300 βουλευτές, οι 160 ψήφισαν τον Κώστα Τασούλα, οι 40 την Λούκα Κατσέλη, 34 τον Τάσο Γιαννίτση και 14 τον Κωνσταντίνο Κυριακού.
Σε πέντε ημέρες, στις 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί και η 4η ψηφοφορία και θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151).
Στη δεύτερη ψηφοφορία ο Κωνσταντίνος Τασούλας, έλαβε 160 ψήφους, η Λούκα Κατσέλη 40 ψήφους, ο Τάσος Γιαννίτσης 34 ψήφους και ο Κώστας Κυριακού 14 ψήφους. Κατεγράφησαν, επίσης, 49 «παρών», ενώ τρεις βουλευτές απουσίαζαν.
Δείτε live:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σουηδία: Αυτός είναι ο 35χρονος «ερημίτης» που διέπραξε τη φονικότερη επίθεση στην ιστορία της χώρας
- Γάζα: «Ούτε ο καιρός, ούτε ο Τραμπ, ούτε το Ισραήλ θα μας πετάξουν έξω από τη γη μας», φωνάζουν οι κάτοικοι
- Δήμητρα Κούστα και Άννα Βίσση: Πού πήγαν μετά το Παρίσι
- Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπόθεση ενάντια στο κέντρο Can-Can
![](https://www.mononews.gr/wp-content/themes/mononews2025/assets/icons/google-news-icon.png)