ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέραν πάσης προσδοκίας, καθώς τα φαβορί ήταν ο Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Δημήτρης Πολίτης, τελικά νέος διευθύνων σύμβουλος στο Υπερταμείο θα τοποθετηθεί ο Γιάννης Παπαχρήστου.
Η short list περιελάμβανε αρκετά ονόματα όμως οι τρεις προαναφερθέντες ήταν και οι επικρατέστεροι καθώς ο Γρ. Δημητριάδης ήταν ο μέχρι πρότινος CEO στο Υπερταμείο ενώ ο Δημήτρης Πολίτης επικεφαλής στο ΤΑΙΠΕΔ.
Στη συνέχεια το όνομα του Παπαχρήστου «έπαιξε» δυνατά μεταξύ των μνηστήρων της θέση του επικεφαλής του Υπερταμείου. H διαδικασία επιλογής του νέου επικεφαλής κράτησε αρκετούς μήνες και η τελική επιλογή από τη λίστα που συντάχθηκε πέρασε στα χέρια του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.
Πρόκειται για αξιόλογο στέλεχος της αγοράς που κατείχε τη θέση του Chief Executive Officer Ελλάδος του Ομίλου ΑΝΤ1. Ο Παπαχρήστου επίσης ήταν στέλεχος στην Johnson & Johnson στη L’ Oreal και στη συνέχεια πήγε στην Chipita και στην Coca Cola.
Εχει διαδρομή 25 και πλέον έτη σε σε ηγετικές θέσεις πολυεθνικών οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε από την Johnson & Johnson το 1996. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που πέρναγε το κατώφλι του πολυεθνικού γίγαντα. Η πόρτα άνοιξε νωρίτερα όταν ως φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (σπούδασε χημικός μηχανικός) ανέλαβε ένα project για την παρουσίαση μεγάλων και καινοτόμων εταιρειών.
Ηδη υπήρξε επικοινωνία μεταξύ Δημητριάδη και Παπαχρήστου σε πολύ θερμό κλίμα και ταυτόχρονα επιταχύνονται οι διαδικασίες για κλεισίματα εκκρεμοτήτων της απερχόμενης διοίκησης προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση, ενώ επίκειται και αναλυτική ενημέρωση της νέας διοίκησης
Η παρακαταθήκη Δημητριάδη
Αξίζει να σημειωθεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης αφήνει σημαντική παρακαταθήκη καθώς εκτός του ότι λειτούργησε με άψογο τρόπο το Υπερταμείο όλα αυτά τα χρόνια, προχώρησε και στη δημιουργία fund το οποίο θα διαχειρίζεται και θα επενδύει τα διαθέσιμα του Υπερταμείου. Κατάφερε επίσης να συμμαζέψει τις θυγατρικές του Δημοσίου και βεβαίως να πετύχει την ομαλή μετάβαση του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ στο Υπερταμείο.
Ο κ. Δημητριάδης αποχωρεί έχοντας αφήσει ένα Υπερταμείο που έχει 5,5 δισ. ευρώ αξία χαρτοφυλακίου, 16 θυγατρικές και συμμετοχές κι επιπλέον δικαιώματα παραχώρησης σε 23 περιφερειακά αεροδρόμια και πάνω από 25 χιλιάδες άτομα προσωπικό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Υποχώρηση των τιμών μετά τα αντίποινα της Κίνας στους δασμούς του Τραμπ
- ΥΠΕΞ: Αποτροπιασμός για την επίθεση σε σχολείο στη Σουηδία
- Κυκλάδες: Συνεχόμενοι σεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ μέσα σε λίγα λεπτά
- Υπουργείο Μετανάστευσης: Διενεργήθηκαν 40 απελάσεις σε μετανάστες που απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου