• Διεθνής πολιτική

    Αυτοχρηματοδοτούμενοι… πρόσφυγες και στην Ελβετία

    • NewsRoom


    Με πρότυπο την Δανία και η Ελβετία θα κατάσχει τα προσωπικά αντικείμενα των προσφύγων προκειμένου να… πληρώσουν την παραμονή τους στη χώρα. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian» όσοι πρόσφυγες καταφτάνουν στη χώρα, θα πρέπει να καταβάλουν στο κράτος προσωπικά αντικείμενα αξίας 1.000 ελβετικών φράγκων, προκειμένου να συμβάλλουν στα έξοδα “συντήρησής” τους.

    switz

    Στο άρθρο χρησιμοποιείται το παράδειγμα ενός Σύρου πρόσφυγα, ο οποίος αναγκάστηκε να καταβάλει το μισό της αξίας των προσωπικών του αντικειμένων στις ελβετικές αρχές. Για να δικαιολογήσουν οι αρχές το μέτρο, αναφέρουν ότι σε περίπτωση που κάποιος μετανάστης εγκαταλείψει τη χώρα πριν από τους πρώτους επτά μήνες, μπορεί να πάρει τα περιουσιακά του στοιχεία πίσω. Διαφορετικά, τα αντικείμενα κατάσχονται ως αντίτιμο της παραμονής τους στη χώρα.

    Σαν να μην φτάνει αυτό οι πρόσφυγες που διαμένουν και εργάζονται στην Ελβετία, υποχρεούνται να παραδίδουν το 10% των μηνιαίων τους αποδοχών στο κράτος. Κι αυτό, τουλάχιστον για δέκα χρόνια, έως ότου εξοφλήσουν 15.000 ελβετικά φράγκα.



    ΣΧΟΛΙΑ