• Top Stories

    ΙΚΑ Παλλήνης: Δίωξη σε υπάλληλο για πλαστά ένσημα

    Τράπερ


    Ένα παραμάγαζο μέσα στο ΙΚΑ Παλλήνης κατηγορείται ότι έστησε ένας υπάλληλος του. Πουλούσε πλαστά ένσημα σε ασφαλισμένους και ζημίωσε τον Ασφαλιστικό Οργανισμό με χιλιάδες ευρώ.

    Η «επιχείρηση» με τα πλαστά ένσημα αποκαλύφθηκε όταν ελέχθησαν καρτέλες ασφαλισμένων και διαπιστώθηκε ότι κάποιες ήταν «πειραγμένες» και τα ένσημά τους δεν ήταν γνήσια.

    Η έρευνα που ακολούθησε τόσο από το ΙΚΑ Παλλήνης όσο και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέληξε σε κακουργηματικές ευθύνες του υπαλλήλου, ο οποίος σήμερα έχει συνταξιοδοτηθεί.

    Εναντίον του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα: απάτη, ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία. Όλα τα αδικήματα είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, κάτι που σημαίνει ότι ο πρώην υπάλληλος κινδυνεύει –εάν κριθεί ένοχος- να καταδικαστεί με τρις ισόβια!

    Η ποινική δίωξη στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου καθώς στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ασφαλισμένοι αλλά και ένας λογιστής που μεσολαβούσε για να φέρει σε επαφή τους ιδιώτες με τον υπάλληλο του ΙΚΑ Παλλήνης.

    «300.000 η ζημία για το ΙΚΑ»

    Ο πρώην υπάλληλος που είχε στήσει την «επιχείρησή» του μέσα στο ΙΚΑ, φέρεται να δρούσε επί χρόνια. Έχοντας συγκεκριμένη «ταρίφα» για τους ενδιαφερόμενους, έβαζε πλαστά ένσημα στις καρτέλες ασφαλισμένων. Στη συνέχεια, τα καταχωρούσε στο ηλεκτρονικό σύστημα.

    Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η ζημία σε βάρος του Δημοσίου ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Και η έρευνα των δικαστικών αρχών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, είτε υπάλληλοι στο ΙΚΑ, είτε ασφαλισμένοι.

    Μέχρι τώρα, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 31 περιπτώσεις παράνομα «πειραγμένων» καρτέλων ασφαλισμένων.

    Την περαιτέρω διερεύνηση ανέλαβε ανακριτής, ο οποίος θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες σε βάρος των εμπλεκομένων και θα αναζητήσει ενδεχόμενη εμπλοκή νέων προσώπων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρεβάνς ΝΔ: Άξια τα οδοιπορικά της κ. Θάνου – Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βασιλική Θάνου: Τι απαντά για το διορισμό της στο νομικό γραφείο του Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εν μέσω θύελλας η επιλογή του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου – Ποια είναι τα φαβορί



    ΣΧΟΛΙΑ