• Top Stories

    Πρόβα τζενεραλε για σκληρό ροκ η χθεσινή αντιπαράθεση ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη


    Την πρώτη πολιτική αντιπαράθεση είχαν χθες ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το νομοσχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης και τις προσλήψεις που εχουν γίνει διαχρονικά στο Δημόσιο.
    Αν εξαιρέσει κανείς την ατυχή συγκυρία της ξαδέρφης του πρωθυπουργού, που προσελήφθη ως μετακλητή στο γραφείο του υπουργού Μεταφορων το μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι πέτυχε το στόχο του αφού ο πρωθυπουργός θύμισε τα έργα και τις ημέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου.
    Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να συσπειρώσει το κομμάτι της κοινωνίας το οποίο έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολούθησε ο αρχηγός της νέας Δημοκρατίας ως υπουργός. Στην πραγματικότητα η σημερινή επίθεση του πρωθυπουργού ήταν μία πρόβα τζενεράλε για αυτά που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα. Και αυτό γιατι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στριμώξει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό καθώς οι πληροφορίες που φτάνω στην Αθήνα λένε ότι το Δ.Ν.Τ θα επιμείνει στη μείωση των κύριων συντάξεων.
    Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει με σαφήνεια το δίλημμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας του ότι θα πρέπει να επιλέξει αν ειναι με το μέρος των δανειστών ή με τους έλληνες συνταξιούχους.
    Παράλληλα, πληροφορίες λένε ότι αναμένεται και η παρέμβαση του ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος προκειμένου να μεταπιςτει η Νέα Δημοκρατία για να στηρίξει το ασφαλιστικό δεδομένο ότι οι ευρωπαίοι σύντροφοί του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αυτοι που το καλοκαίρι  επέμεινα για το τρίτο μνημόνιο.



    ΣΧΟΛΙΑ