ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Terna Energy Trading d.o.o έδωσε εντολή στην τράπεζά της να στείλει τα 700.000 ευρώ σε λογαριασμό Revolut που νόμιζε ότι ανήκε σε έναν επιχειρηματικό εταίρο, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν σε δικαστήριο του Λονδίνου. Η Terna ισχυρίζεται ότι ο λογαριασμός ανήκε σε έναν 22χρονο Τσέχο απατεώνα.
Το σύστημα πληρωμών της Revolut αρχικά πάγωσε, αλλά στη συνέχεια ενέκρινε τη μεταφορά του ποσού, δήλωσαν οι δικηγόροι της Terna.
«Ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης των διαφόρων συναγερμών που ενεργοποιήθηκαν στα συστήματα του εναγομένου, τα κεφάλαια ξεπάγωσαν και σχεδόν όλα διαλύθηκαν από τον απατεώνα κατά την αποδέσμευση από τον εναγόμενο στον λογαριασμό Revolut του απατεώνα», ανέφεραν οι δικηγόροι της Terna στα δικαστικά έγγραφα.
Οι ισχυρισμοί, οι οποίοι αναφέρονται στο περιστατικό που συνέβη το 2022, περιέχονται στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν για την ακρόαση ενώπιον διοικητικού δικαστηρίου για τα έξοδα στο Λονδίνο την Παρασκευή.
«Παρά τη λειτουργία μιας σημαντικής επιχείρησης ρυθμιζόμενων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η Revolut δεν παρείχε κανένα άμεσο μέσο επικοινωνίας με το οποίο θα μπορούσε να λάβει αναφορές για υποψίες απάτης», ανέφεραν οι δικηγόροι της Terna στα έγγραφα. Η Terna ζητά την επιστροφή των 700.000 ευρώ συν τους τόκους.
Τα μεγάλα τραπεζικά όνειρα της Revolut απειλούνται από τις αυξανόμενες καταγγελίες για απάτες
Η υπόθεση είναι μία από τις χιλιάδες καταγγελίες κατά της Revolut με έδρα το Λονδίνο σχετικά με τις εξουσιοδοτημένες απάτες push payments, όπου οι εγκληματίες εξαπατούν τους ανθρώπους να στέλνουν χρήματα online σε λογαριασμό εκτός του ελέγχου τους.
Η εταιρεία fintech ξεπερνά όλους τους αντιπάλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά τον αριθμό των καταγγελιών για απάτη, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Χρηματοοικονομικού Διαμεσολαβητή της Βρετανίας.
Η Revolut «αρνείται όλα τα στοιχεία της απαίτησης» και στην υπεράσπισή της ζήτησε από δικαστή να αποφασίσει ότι είναι νόμιμο να κρατήσει τα 700.000 ευρώ με βάση το ότι έλαβε τα χρήματα καλόπιστα, σύμφωνα με τα αρχεία των δικηγόρων της fintech. Εκπρόσωπος της Revolut αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.
Πέρυσι, η Revolut άρχισε επίσης να πιέζει περισσότερο τα αιτήματα επιστροφής χρημάτων από χιλιάδες θύματα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του FOS, προκαλώντας έναν κατακλυσμό καταγγελιών.
Ανεξάρτητα από αυτό, η εκμετάλλευση των χάκερς έχει επίσης κοστίσει ακριβά. Η διαδικτυακή τράπεζα έχασε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια το 2022, αφού οι εγκληματίες κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ένα ελάττωμα στο σύστημα επεξεργασίας πληρωμών της στις ΗΠΑ.
Διαβάστε επίσης
Revolut: Θα υποβάλει νέα προσφορά τραπεζικής άδειας στις ΗΠΑ
Revolut: Έλαβε την πολυαναμενόμενη τραπεζική άδεια από το Ηνωμένο Βασίλειο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κεραμέως: Οι 4 βασικοί πυλώνες του σχεδίου δράσης για τα κοινωνικά επιδόματα
- Ρόδος: Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Μήνυμα του 112
- Σαμοθράκη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες
- Τελεσίγραφο Τραμπ σε Χαμάς: Απελευθερώστε τους ομήρους έως τις 20 Ιανουαρίου αλλιώς θα γίνει κόλαση