ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο κατάλογος θα περιλαμβάνει υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς και πάρκινγκ αυτοκινήτων, καθώς και κρατικά κτίρια και ιδιωτικές ιδιοκτησίες.
Θα καταρτιστεί ακόμη ψηφιακός κατάλογος καταφυγίων έκτακτης ανάγκης, ώστε οι πολίτες να μπορούν να τα βρίσκουν γρήγορα χρησιμοποιώντας εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Οι πολίτες θα ενθαρρυνθούν επίσης να δημιουργήσουν καταφύγια προστασίας στα σπίτια τους μετατρέποντας υπόγεια και γκαράζ.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να δώσει χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα πάρει αρκετό χρόνο και στο οποίο θα συμμετέχουν το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας σε Καταστροφές και άλλες κρατικές Αρχές.
Η Γερμανία, όπως αναφέρει το AFP, διαθέτει 579 καταφύγια για τα 84 εκατ. πολίτες της. Είναι της εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και του Ψυχρού Πολέμου, τα οποία μπορούν να στεγάσουν περίπου 480.000 ανθρώπους.
Στο παρελθόν η χώρα είχε περίπου 2.000 καταφύγια. Τα βασικά σημεία του σχεδίου συμφωνήθηκαν σε διάσκεψη ανώτερων αξιωματούχων το καλοκαίρι και πλέον το εξετάζει ειδική ομάδα.
Διαβάστε επίσης
Σουηδία και Φινλανδία προετοιμάζουν τους πολίτες για πιθανό πόλεμο
Πόλεμος Ουκρανίας: Πώς η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο – Ο ρόλος της Γερμανίας
Ρόμπερτ Χάμπεκ: Κάναμε λάθη, καθυστερούσαμε παραδόσεις όπλων στο Κίεβο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία για εκεχειρία στον Λίβανο»
- ΒΙΑΝΕΞ και UBITECH στον δρόμο της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης στη Φαρμακευτική Βιομηχανία
- Πετρέλαιο: Βουτιά για τις τιμές καθώς η συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ-Λιβάνου πλησιάζει
- Νίκος Ανδρουλάκης: «Κανείς δεν κατάφερε να αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ»