ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα μετά την εκτόξευση από τη Ρωσία υπερηχητικού, μέσου βεληνεκούς, βαλλιστικού πυραύλου κατά ουκρανικής πόλης, λέγοντας πως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ξεσπάσει παγκόσμια σύγκρουση.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι το χτύπημα ήταν απάντηση στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία επέτρεψαν στο Κίεβο να πλήξει ρωσικό έδαφος με προηγμένα δυτικά όπλα, μια κίνηση που, σύμφωνα με τον ίδιο, δίνει στη σύγκρουση «παγκόσμιο» χαρακτήρα.
«Ο πόλεμος στην ανατολή εισέρχεται σε μια καθοριστική φάση, νιώθουμε ότι το άγνωστο πλησιάζει», δήλωσε ο Τουσκ σε συνέδριο δασκάλων.
«Η σύγκρουση λαμβάνει δραματικές διαστάσεις. Οι τελευταίες ώρες έχουν δείξει ότι η απειλή είναι σοβαρή και πραγματική σε ό,τι αφορά μια παγκόσμια σύγκρουση».
Διαβάστε επίσης
Ζαχάροβα: Κάθε πρωτοβουλία για την Ουκρανία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Μητέρα εντόπισε κρεμασμένο τον 31χρονο γιό της
- Κατερίνα Μπατζελή: «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια, είμαι εντός γραμμή του κόμματος»
- Νετανιάχου: Θα αυξηθεί η πίεση στη Χαμάς, γιατί «αποδίδει» – Καλεί την οργάνωση να καταθέσει τα όπλα
- Νησιά Τόνγκα: Σεισμός 7 Ρίχτερ, κίνδυνος για τσουνάμι στον νότιο Ειρηνικό
