ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ερωτήματα για υποτιμητική κερδοσκοπία σε Πειραιώς και Εθνική, η δυνατή ΔΕΗ, τα ανέκδοτα με τις πρόωρες εκλογές, ο Σαμαράς και το μήνυμα Μητσοτάκη, οι οργισμένοι βιομήχανοι και ο παραλογισμός με το σπίτι του γιατρού στη Φιλοθέη
Η βασική αρχή του διατάγματος, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, είναι πως τα πυρηνικά όπλα αποτελούν ένα ακραίο μέτρο προστασίας της ακεραιότητας της Ρωσίας, ενώ η υπογραφή του έρχεται μία μέρα αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επιτρέπουν τη χρήση αμερικανικών βαλλιστικών πυραύλων από την Ουκρανία.
Αναφορικά με τις παραμέτρους της χρήσης των πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, στο διάταγμα επεκτείνεται η κατηγορία των κρατών και στρατιωτικών συμμαχιών, που το Κρεμλίνο μπορεί να απαντήσει πυρηνικά.
Πιο αναλυτικά, το διάταγμα ορίζει πως κάθε επιθετική ενέργεια από ένα μη πυρηνικό κράτος με τη συμμετοχή ή στήριξη χώρας με πυρηνικά, θα θεωρείται κοινή επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Επίσης, μία πυρηνική απάντηση από τη Ρωσία είναι πιθανή:
– σε ενδεχόμενο «κρίσιμης απειλής» για την ακεραιότητά της ακόμα και με χρήση συμβατικών όπλων
– σε ενδεχόμενο επίθεσης στη Λευκορωσία
– σε ενδεχόμενο μαζικής επίθεσης με μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ, drones ή άλλα αεροσκάφη και την παραβίαση των ρωσικών συνόρων.
Διαβάστε επίσης