• Πολιτική

    Ακόμη ένας Καμμένος βάζει νέες φωτιές στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


    Αναταραχή επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Δημήτρη Καμμένου για την θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

    Σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθήθηκαν στον Κανονισμό της Βουλής κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα δικαιούται πλέον να έχει εκπρόσωπό του στο Προεδρείο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρότεινε ωστόσο, ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο τον βουλευτή του κόμματός του, Δημήτρη Καμμένο, καθώς τα υπόλοιπα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας έχουν μπει στην κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Δημήτρης Καμμένος είναι ένα πρόσωπο που δεν τυγχάνει ευρύτερης εκτίμησης και αποδοχής στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία για λόγους κυβερνητικής συμπόρευσης οφείλει να ψηφίσει τον Καμμένο για την αντιπροεδρία της Βουλής.

    Ήδη οι γκρίνιες έχουν φθάσει και στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή και στην Κουμουνδούρου και στο Μαξίμου καθώς είναι αρκετοί οι κυβερνητικοί βουλευτές -στην πλειονότητά τους ανήκουν στην ομάδα των 53- που αντιδρούν.

    Δημήτρης Καμμένος
    Δημήτρης Καμμένος, βουλευτής ΑΝΕΛ

    Ενδεχομένως δε, στην σημερινή ψηφοφορία να καταγραφούν και κάποιες διαρροές, εξέλιξη που δεν θα ήταν καθόλου θετική για την συγκυβέρνηση σε μία χρονική στιγμή που η συνοχή της δοκιμάζεται και από τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου και τις συνομιλίες του με μάρτυρα ισοβίτη για την υπόθεση Noor 1.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλη επιλογή από το να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Καμμένου για να «τιμήσει» τον κυβερνητικό του εταίρο. Ωστόσο οι βουλευτές του δεν ξεχνούν πως ο επονομαζόμενος στο παρελθόν και @Portaporta στα social media βουλευτής των ΑΝΕΛ αποτέλεσε το στέλεχος με την πιο μικρή διαδρομή στην κυβέρνηση Τσίπρα του Σεπτεμβρίου του 2015 (υφυπουργός μεταφορών 12 ωρών) για ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια που είχε αναρτήσει. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τότε την παραίτησή του από τις Βρυξέλλες όπου είχε βρεθεί για Συμβούλιο Κορυφής.

    Κατά τα άλλα το Μαξίμου χθες ανέλαβε να σβήσει φωτιές -πέραν της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην 112 πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας- που άναψαν φήμες για δήθεν κυβερνητικό ανασχηματισμό. Αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι ο ανασχηματισμός αυτήν την χρονική στιγμή αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χρήστος Σταϊκούρας: H ανικανότητα της κυβέρνησης στερεί 5 δισ. ευρώ από την οικονομία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Θα καταθέσουμε αίτημα για εξεταστική για Noor 1 και επαφές Π. Καμμένου με τον ισοβίτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκοτεινές αποκαλύψεις για το τουρκικό πλοίο που παραλίγο να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο



    ΣΧΟΛΙΑ