ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Το υπερσύγχρονο αυτό κέντρο αποτελεί πρότυπο υποδομής στην ελληνική βιομηχανία γάλακτος, με μηδενικές εκπομπές και απόλυτη αυτονομία, προσαρμοσμένο στις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.
Η ΟΜΗΡΟΣ διανέμει προϊόντα της σε περισσότερες από 40 χώρες σε Ευρώπη και Αυστραλία, ενώ πρόσφατα εγκαινίασε το δεύτερο εργοστάσιό της στην Ελλάδα. Διατηρώντας μακροχρόνια συνεργασία με πάνω από 2.500 Έλληνες κτηνοτρόφους, η εταιρεία εξασφαλίζει φρέσκο γάλα καθημερινά από πιστοποιημένες φάρμες, επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας.
Η νέα μονάδα συλλογής γάλακτος της ΟΜΗΡΟΣ στη Θράκη δεν αποτελεί απλώς έναν ακόμα σταθμό στην παραγωγική της αλυσίδα, αλλά έναν υπερσύγχρονο χώρο που ανακαινίστηκε πλήρως μετά την εξαγορά του από τη βιομηχανία γάλακτος ΔΕΛΤΑ. Η επένδυση αυτή επέτρεψε την πλήρη αναβάθμιση του σταθμού, ώστε να ανταποκρίνεται απόλυτα στις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Διαθέτει δύο γραμμές παραλαβής γάλακτος δυναμικότητας 25 τόνων ανά ώρα και χωρητικότητα αποθήκευσης 100 τόνων φρέσκου γάλακτος, ενώ η καθαριότητα του εξοπλισμού και των βυτίων εξασφαλίζεται με αυτόματο σύστημα πλύσης C.I.P.
Επιπλέον, ο σταθμός χαρακτηρίζεται από μηδενικές εκπομπές και απόλυτη αυτονομία. Αυτό το έργο ενσαρκώνει τις αξίες της ΟΜΗΡΟΣ για βιώσιμη ανάπτυξη. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, συγκεντρώνονται περίπου 40.000 τόνους αυθεντικού ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος ετησίως, ενισχύοντας την τοπική παραγωγή και παραμένοντας ένας από τους κορυφαίους εισκομιστές γάλακτος στην Ελλάδα.»
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Γιώργος Γιαννίτσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΜΗΡΟΣ, δήλωσε:
«Ο νέος σταθμός συλλογής γάλακτος στη Θράκη αποτελεί για εμάς ένα ακόμα βήμα στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τον Έλληνα παραγωγό, να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά του και να συμβάλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Η επένδυση αυτή αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την παραγωγή προϊόντων που διατηρούν την αυθεντικότητα και ποιότητα της ελληνικής γης.»
Ο Δημήτρης Κουρκούνας, Διευθυντής Ζώνης Γάλακτος δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή είναι η ψυχή της προσπάθειάς μας και αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία χτίζουμε κάθε μας βήμα, εφαρμόζοντας καινοτόμα προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό της κτηνοτροφίας στη χώρα μας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα όσο αφορά την παραγωγικότητα και την ποιότητα του παραγόμενου αιγοπρόβειου γάλατος. Στην ΟΜΗΡΟΣ πιστεύουμε ότι το πρόβειο γάλα είναι εθνικό προϊόν, ο Έλληνας παραγωγός πρόβειου γάλακτος ακολουθώντας σωστές πρακτικές, μπορεί και επιβάλλεται, να γίνει ανταγωνιστικός σε ένα όλο και πιο απαιτητικό περιβάλλον και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε με υπομονή και αφοσίωση με τους εξιδεικευμένους συνεργάτες μας.
Στην ανοδική πορεία της ΟΜΗΡΟΣ η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο καθώς η έδρα είναι στο χωριό του, στη Μεγάρχη Τρικάλων, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ο οποίος υπογράμμισε τη σημαντικότητα τέτοιων επενδύσεων ώστε να αντιστραφεί η δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο μόνος τρόπος για να μείνουν οι νέοι οι νέοι στον τόπο μας είναι να έχουν μια δουλειά που θα τους αποδίδει τα απαραίτητα να δημιουργούν οικογένειες και να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες του»
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΜΗΡΟΣ κ. Γιώργος Γιαννίτσης ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή μαζί με τον αδερφό του και συνιδιοκτήτη κ. Σωκράτη Γιαννίτση.
Ο κ. Γιώργος Γιαννίτσης μίλησε για τα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας (έκανε λόγο για νέες εκπλήξεις το επόμενο χρονικό διάστημα) αλλά κυρίως στάθηκε στον παράγοντα άνθρωπο που καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας της ΟΜΗΡΟΣ. Τόσο ως προς τους εργαζομένους της που αποτελούν βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της Τρικαλινής γαλακτοβιομηχανίας όσο και για τους κτηνοτρόφους τους οποίους στηρίζει παντοιοτρόπως αναγνωρίζοντας ότι αυτοί αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο για την παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας».
Διαβάστε επίσης:
Επίθεση Κασσελάκη σε Πολάκη: Το σλόγκαν του για «έντιμη Ελλάδα» ξεκινάει από το σπίτι του
Σοφία Εφραίμογλου: Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες συνεργασίας με το Μπαγκλαντές