• Top Stories

    Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα – Πού υπάρχει κίνδυνος για πυρκαγιά την Τρίτη (pic)

    Κρήτη

    Φωτογραφία Αρχείου


    Πύρινη λαίλαπα πλήττει εδώ και αρκετά εικοσιτετράωρα την Ελλάδα, σε διάφορα σημεία, κυρίως από την έλευση του καύσωνα και μετά.

    Η απόλυτη ξηρασία των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με τους σφοδρούς ανέμους που σημειώθηκαν, ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν ένα «εκρηκτικό» κλίμα που ευνόησε την εκδήλωση μετώπων φωτιάς κυρίως σε νότια και κεντρική Ελλάδα.

    Στη Μάνη κάηκαν σπίτια έπειτα από τη «διπλή» φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή το απόγευμα της Κυριακής. Η αναζωπύρωση του αρχικού μετώπου είχε ως συνέπεια να καούν κτήρια, μεταξύ άλλων και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στον Κότρωνα, ενώ κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνθηκαν με καΐκια και άλλα πλωτά μέσα καθώς η κατάσταση κρίθηκε αρκετά επικίνδυνη.

    Διάφορες εστίες έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες ώρες.

    Στα Μέγαρα, ξέσπασε φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ στην Πάτρα τυλίχθηκε στην φλόγες έκταση κοντά στο Πανεπιστήμιο.

    Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στη νότια Κέρκυρα.

     Μικρότερα μέτωπα εντοπίζονται στο Αγρίνιο και στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, είχαν ξεσπάσει συνολικά πάνω από 50 πυρκαγιές.

    Δείτε παρακάτω τον χάρτη για την επικινδυνότητα πυρκαγιών ενόψει της Τρίτης.

    xartis-pirkagies

    Όπως φαίνεται μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν περιοχές της Αττικής, της Νότιας Εύβοιας και των Δωδεκανήσων. Στην περιοχή της Μάνης, ο κίνδυνος για αύριο είναι υπαρκτός, αλλά μειωμένος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συναγερμός στο μετρό της Αθήνας – Διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω άνδρα που κινείται στις σήραγγες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Λεμπιδάκης: Νέα εξέλιξη στην υπόθεση – Θρίλερ της απαγωγής του επιχειρηματία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάνης Βαρουφάκης: Τα μακροβούτια με το κόκκινο στενό μαγιό, παρέα με τη Δανάη Στράτου (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ