ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
«Γράψαμε μια κοινή επιστολή που καλεί όλες τις χώρες να σταματήσουν την πώληση όπλων και πυρομαχικών στο Ισραήλ. Παραδώσαμε αυτή την επιστολή, η οποία έχει 54 υπογραφές, στον ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου», δήλωσε ο Χακάν Φιντάν σε συνέντευξη Τύπου στο Τζιμπουτί, όπου συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής για την εταιρική σχέση Τουρκίας-Αφρικής.
Μεταξύ των υπογραφόντων είναι η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία, η Αλγερία, η Κίνα, το Ιράν και η Ρωσία, ενώ οι δύο οργανισμοί είναι ο Αραβικός Σύνδεσμος και ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας.
«Πρέπει να επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία ότι η πώληση όπλων στο Ισραήλ σημαίνει συμμετοχή στη γενοκτονία του», είπε ακόμη ο Φιντάν που πρόσθεσε ότι η επιστολή είναι «πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Τουρκία».
Τον Οκτώβριο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε και αυτός τον ΟΗΕ να επιβάλει εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Εξήγησε ότι θα αποτελούσε «αποτελεσματική λύση» για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελλάδα τρέχει, η Ευρώπη μπορεί; – Το comeback (;) του Τραμπ και το Plan B στην Αθήνα
Μερικά προβλήματα και με Τραμπ και Χάρις και χωρίς
Έντι Ράμα: Στρατηγικός εταίρος η Ελλάδα, σεβόμαστε τους Έλληνες – «Νεκρός» όρος η Βόρεια Ήπειρος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζες: Τι να περιμένουμε το 2025 στα στεγαστικά δάνεια
- «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ντίσελντορφ 1.200 θέσεις εργασίας από 45 επιχειρήσεις
- «Κοκκινίζουν» οι μετοχές πληροφορικής – Ποιες εταιρείες έχουν μεγάλες απώλειες
- Μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η στρατηγική για το 2025 και τα άλυτα προβλήματα