• Διεθνής πολιτική

    Έλον Μασκ: Εισαγγελικό «φρένο» στην προεκλογική του λοταρία ενός εκατ. δολαρίων ημερησίως

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Η πρακτική του Έλον Μασκ να προσφέρει δώρα στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που υπογράφουν αιτήσεις για την ελευθερία του λόγου και την οπλοκατοχή ενδέχεται να παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία

    Ο εισαγγελέας της Φιλαδέλφειας κατέθεσε αγωγή κατά της Επιτροπής America PAC, που ελέγχεται από τον Έλον Μασκ, με στόχο να τερματίσει τη διανομή ενός εκατομμυρίου δολαρίων ημερησίως σε αμφίρροπες πολιτείες, ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

    Η καταγγελία, που κατατέθηκε από τον Λόρενς Κράσνερ, επικεφαλής εισαγγελέα στο Δικαστήριο Κοινού Δικαίου της Κομητείας της Φιλαδέλφειας, κατηγορεί την America PAC για τη διοργάνωση μιας «παράνομης λοταρίας» που παραβιάζει την πολιτειακή νομοθεσία προστασίας καταναλωτών.

    Συγκεκριμένα, η κλήρωση ενθαρρύνει τους κατοίκους της Πενσυλβάνια να μοιράζονται προσωπικά τους δεδομένα, παρέχοντας αντάλλαγμα ένα εκατομμύριο δολάρια.

    Ο Κράσνερ δήλωσε ότι αυτή η πρακτική μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τους πολίτες της Φιλαδέλφειας και να επηρεάσει την ακεραιότητα των εκλογών, αμαυρώνοντας το δικαίωμα σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

    Σε απάντηση, το America PAC δεν παρείχε επίσημη δήλωση, αλλά απέστειλε έναν σύνδεσμο με ανάρτηση στο X, αναφέροντας ότι το βραβείο των $1 εκατομμυρίων απονεμήθηκε σε έναν κάτοικο του Μίσιγκαν.

    Η Πενσυλβάνια είναι μία από τις επτά αμφίρροπες πολιτείες στις οποίες η μάχη μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις αναμένεται να κριθεί.

    Ο υποψήφιος που θα επικρατήσει θα κερδίσει τις 19 εκλεκτορικές ψήφους της πολιτείας.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης προειδοποίησε την America PAC ότι η πρακτική του Έλον Μασκ να προσφέρει δώρα στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που υπογράφουν αιτήσεις για την ελευθερία του λόγου και την οπλοκατοχή ενδέχεται να παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Ο ρόλος των influencers στις προεδρικές εκλογές

    Νετανιάχου: Προσβλέπει σε συμφωνίες ειρήνης με τις αραβικές χώρες μετά τον πόλεμο

    ΧΑ: Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για HELLENiQ ENERGY, Motor Oil, Autohellas, Σαράντης και Optima Bank



    ΣΧΟΛΙΑ