• Business

    Blackstone: Σε συζητήσεις για την απόκτηση μεριδίου στους διακρατικούς αγωγούς της EQT Corp

    • NewsRoom
    Jonathan Gray, Πρόεδρος Blackstone

    Jonathan Gray, Πρόεδρος Blackstone (Πηγή: Bloomberg)


    Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται η Blackstone για την απόκτηση μειοψηφικών μεριδίων στους διακρατικούς αγωγούς φυσικού αερίου που ανήκουν στην EQT Corp, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

    Εάν οι συνομιλίες τελεσφορήσουν, η συμφωνία, που υπολογίζεται στα 3,5 δισ. δολάρια, θα βοηθήσει τον παραγωγό φυσικού αερίου να μειώσει το χρέος που συσσώρευσε από την εξαγορά του διαχειριστή αγωγών Equitrans Midstream νωρίτερα φέτος.

    Η Blackstone σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την επένδυση μέσω του πιστωτικού και ασφαλιστικού της βραχίονα.

    Η EQT θα συνεχίσει να λειτουργεί τους αγωγούς στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Blackstone.

    Η συναλλαγή θα βοηθούσε την Blackstone να δημιουργήσει σταθερά έσοδα τα οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει στις επενδυτικές στρατηγικές της, ενώ παράλληλα θα της έδινε έκθεση σε περιουσιακά στοιχεία ενεργειακών υποδομών, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού Mountain Valley Pipeline, μιας γραμμής φυσικού αερίου 300 μιλίων που εκτείνεται από τη Δυτική Βιρτζίνια στη Βιρτζίνια.

    Ο αγωγός Mountain Valley τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούνιο μετά από μια πολυετή νομική διαμάχη για την κατασκευή του. Μέρος της συμμετοχής της EQT στην οντότητα στην οποία ανήκει ο αγωγός είναι ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία εντός του χαρτοφυλακίου που πωλείται.

    Η EQT και η Blackstone αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Διαβάστε επίσης

    NYT: Κινέζοι χάκερς διείσδυσαν στο σύστημα της Verizon και παγίδευσαν τα τηλέφωνα του Τραμπ

    Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα

    NASA: Για προληπτικές εξετάσεις οι αστροναύτες που επέστρεψαν από το ISS μετά την προσθαλάσσωση του διαστημοπλοίου της SpaceX



    ΣΧΟΛΙΑ