• Rumours...

    Οι λαμπερές παρουσίες στα εγκαίνια του ιατρείου της Π. Καλαϊτζή, άρωμα Μυκόνου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και η τιμητική βράβευση του φιλέλληνα Τούρκου Ραχμί Κοτς παρουσία Γ. Προκοπίου

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

    Βίκυ Παλαιολόγου


    Κοσμοπλημμύρα στο Κολωνάκι

    Πραγματική διαδήλωση έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Πλουτάρχου και στους γύρω δρόμους από τους καλεσμένους στα εγκαίνια του χώρου The Longevity and Well-being Clinic, του πρώτου Ιατρείου στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στη Lifestyle Medicine.

    Ήταν τέτοια η κοσμοσυρροή που οι εκτός καλέσματος έπρεπε να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο. Χώρια που τα γύρω πάρκινγκ με τα 12 ευρώ την πρώτη ώρα δεν δέχονταν πλέον αυτοκίνητα.

    Η Δρ. Καλλιόπη Καλαϊτζή με τον σύζυγό της τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη
    Η Δρ. Καλλιόπη Καλαϊτζή με τον σύζυγό της, τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη

     

    Οικοδέσποινα, η Δρ. Καλλιόπη (Πόπη) Καλαϊτζή, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης με εξειδίκευση στη Lifestyle Medicine, σύζυγος του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος δεχόταν συγχαρητήρια για το νέο εγχείρημα της συζύγου του και με ξάφνιασε καθώς μου είπε ότι με θυμάται από την εποχή του Mega Channel!!!

    Οι καλαίσθητοι χώροι του Ιατρείου
    Οι καλαίσθητοι χώροι του Ιατρείου

     

    Και καθώς με ξεναγούσαν στους χώρους, μου εξηγούσαν ότι το νέο αυτό Ιατρείο, ανοίγει ένα κεφάλαιο στην Ιατρική στη χώρα μας καθώς συνδυάζει υπηρεσίες σε 4 τομείς, αυτούς της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, της Ιατρικής του Τρόπου Ζωής, της Γαστρονομικής Ιατρικής και της επιστήμης της Υγιούς Γήρανσης. Είναι ένας καλαίσθητος και μοντέρνος χώρος με ζεστή ατμόσφαιρα και σύγχρονα μηχανήματα γυμναστικής όπως reformer πιλάτες αλλά και λιπομέτρησης.

    Οι καλαίσθητοι χώροι του Ιατρείου
    Οι καλαίσθητοι χώροι του Ιατρείου

     

    Στο Ιατρείο μπορούν να απευθυνθούν όχι μόνον ασθενείς με χρόνια νοσήματα για την ολιστική υποστήριξη της ζωής τους (με άσκηση, διατροφή, υποστήριξη της ψυχικής υγείας, διακοπή καπνίσματος, βελτίωση του ύπνου), αλλά και ο καθένας που χρειάζεται επιστημονική καθοδήγηση στην υιοθέτηση συνηθειών που οδηγούν στην υγιή μακροβιότητα.

    Η Δρ. Καλλιοπη Καλαϊτζη με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αντωνία Τριχοπούλου και τον καθηγητη Ιατρικής του Harvard κ. Στέφανο Κάλη
    Η Δρ. Καλλιόπη Καλαϊτζή με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αντωνία Τριχοπούλου και τον καθηγητή Ιατρικής του Harvard κ. Στέφανο Κάλη

     

    Την κυρία Καλαϊτζή προλόγισε η Ακαδημαϊκός κα. Αντωνία Τριχοπούλου και ο Ιατρός και Καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard κ. Στέφανος Κάλης, ο οποίος ταξίδεψε από τη Βοστώνη για να δώσει το ‘παρών’ στα εγκαίνια.

    Η Δρ. Καλλιόπη Καλαϊτζή υποδέχεται την σύζυγο του Πρωθυπουργού κα. Μαρέβα Μητσοτάκη
    Η Δρ. Καλλιόπη Καλαϊτζή υποδέχεται την σύζυγο του Πρωθυπουργού κα. Μαρέβα Μητσοτάκη

     

    Προσωπικότητες από την πολιτική σκηνή και όχι μόνον ήταν μεταξύ των καλεσμένων. Ανάμεσά τους η σύζυγος του Πρωθυπουργού κα. Μαρέβα Μητσοτάκη, η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Βασίλης Πέτρος Σπανάκης, ο Πρόεδρος του Σ.Ο.Ε. κ. Μιχάλης Αργυρού, ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Χάρης Θεοχάρης, ο πρώην Ευρωβουλευτής και γιατρός κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα. Σοφία Εφραίμογλου με τον σύζυγό της Δημήτρη Εφραίμογλου, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, ο πρώην επικεφαλής του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσης αλλά και πρόσωπα της τηλεόρασης και της εγχώριας show business.

    Με τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Καθηγητή Νικόλαο Αρκαδόπουλο και τον Κοσμήτορα κ. Πικουλή
    Με τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Καθηγητή Νικόλαο Αρκαδόπουλο και τον Κοσμήτορα κ. Πικουλή

    Εκεί και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος

    Εκεί και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος

    Ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος με την Δρα. Καλλιόπη Καλαϊτζή
    Ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος με την Δρα. Καλλιόπη Καλαϊτζή

     

    Ο όμιλος ‘ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ’ επιμελήθηκε το catering της βραδιάς με εξαιρετικές γεύσεις και δροσερά Aperol Spritz και κοκτέιλ κρασιού.

    Τιμητική βράβευση του φιλέλληνα Τούρκου Ραχμί Κοτς

    Ένα διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην ανάπτυξη των Πολιτιστικών, Εμπορικών και Τουριστικών δεσμών μεταξύ του Βορείου Αιγαίου και της Τουρκίας, με επίσημο καλεσμένο τον κορυφαίο Τούρκο επιχειρηματία Ραχμί Κοτς, οργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

    Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης βραβεύει τον κ. Ράχμι Κοτς. Αριστερά ο κ. Γιώργος Προκοπίου
    Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης βραβεύει τον κ. Ράχμι Κοτς. Αριστερά ο κ. Γιώργος Προκοπίου

     

    Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης μετά την εισήγηση του και την σύμφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποίησε εκδήλωση απονομής τιμής στον Ραχμί Κοτς για την πολύτιμη και διαχρονική συμβολή του στην ανάπτυξη των πολιτιστικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ Βορείου Αιγαίου και Τουρκίας.

    Η κυρία Ευγενία Καλογιάννη, ο κ. Γιάννης Καλογιάννης και η Κατερίνα Γκαγκάκη
    Η κυρία Ευγενία Καλογιάννη, ο κ. Γιάννης Καλογιάννης και η Κατερίνα Γκαγκάκη
    Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανος Γκίκας με τη σύζυγό του Όλγα και η κυρία Δήμητρα Μουτζούρη
    Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανος Γκίκας με τη σύζυγό του Όλγα και η κυρία Δήμητρα Μουτζούρη

    Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοτουρκικής Φιλίας ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων Θεόδωρος Τρύφων, ο βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιάκωβος Καραμούζης , ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο κ. Kircallali Salim, ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητήριου Παναγιώτης Κουτσίκος , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αϊβαλιού Ali Uçar στελέχη της Περιφερειακής Αρχής, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων , επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Τουρκία και πλήθος κόσμου.

    Μια θερμή χειραψία ανάμεσα στον κ. Κώστα Μουτζούρη και τον κ. Ράχμι Κοτς
    Μια θερμή χειραψία ανάμεσα στον κ. Κώστα Μουτζούρη και τον κ. Ράχμι Κοτς

    Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους δεσμούς που έχει αναπτύξει ο Ραχμί Κοτς και η οικογένεια του στην Λέσβο όπου εκτός από την Μαρίνα Μυτιλήνης της οποίας είναι ιδιοκτήτης, διατηρεί κατοικία στην περιοχή Πέραμα του νησιού, ενώ όπως τόνισε έχει να επιδείξει μεγάλο έργο στην ανακατασκευή και συντήρηση ορθόδοξων εκκλησιών διατηρώντας εξαιρετικά φιλικές σχέσεις τόσο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως όσο και στενή υποστηρικτική σχέση με την ρωμαίικη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης.

    Το διήμερο των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε στο Μουσείο Βρανά στο χωριό Παπάδο Γέρας με μια μοναδική συναυλία με την μελωδική συνύπαρξη της βραβευμένης μουσικού και συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα με την διεθνούς φήμης υψίφωνο Χριστίνα Πουλίτση. Οι σημαντικές καλλιτέχνιδες συναντήθηκαν για άλλη μια φορά, μετά την πολύ επιτυχημένη τους πρόσφατη εμφάνιση στο Ηρώδειο και «ταξίδεψαν» τους θεατές, που κατέκλεισαν το Μουσείο Βρανά μέσα από μελωδίες και ηχοχρώματα από τους ήχους της Δύσης και της Ανατολής.

    Ο Νίκος Σηφουνάκης, πρόεδρος της πολιτιστικής εταιρείας «Αρχιπέλαγος» στο καλωσόρισμα του χαιρέτησε τον Ραχμί Κοτς για την τιμητική παρουσία του και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη για την βραδιά, που χάρισε στο κοινό της Λέσβου στον μοναδικό αυτό εμβληματικό χώρο.

    Άρωμα Μυκόνου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

    Μύρισε Μύκονος, ακριβώς με τη δύση του ηλίου, την περασμένη Κυριακή, δίπλα στην παραλία της Βούλας, στο πάρτυ για τα εγκαίνια του αθηναϊκού Sea Satin Market – Caprice, με οικοδεσπότες τον Ζαννή Φραντζέσκο και τον Σάμι Ιμπραήμ, τους επιτυχημένους επιχειρηματίες του NAMMOS που αποφάσισαν να φέρουν στην Αθήνα, την επιτυχημένη Μυκονιάτικη συνταγή του ηλιοβασιλέματος του Caprice και του ελληνικού γλεντιού του Sea Satin.

    O Ζαννης Φραντζέσκος μαζί με την γυναίκα του Βερόνικα Πάστρα
    O Ζαννης Φραντζέσκος μαζί με την γυναίκα του Βερόνικα Πάστρα

    Ηλιοβασίλεμα Κυριακής και έγινε το αδιαχώρητο στους νέους χώρους του Sea Satin Caprice από φίλους και γνωστούς, φανατικούς πελάτες που έσπευσαν στο κάλεσμα.

    Τραπέζια, καναπέδες δίπλα στη θάλασσα, σκαμπό είχαν γεμίσει από τους καλεσμένους ενώ η ελληνική μουσική θύμιζε έντονα τις στιγμές που ζήσαμε στη Μύκονο στα γλέντια του Sea Satin.

    Εκεί και ο διάσημος ελληνας σχεδιαστής των ωραιότερων θαλαμηγών στον κόσμο κ. Γιώργος Βαφειάδης με την σύντροφό του κυρία Ιουλία Μπαντέλα
    Εκεί και ο διάσημος Έλληνας σχεδιαστής των ωραιότερων θαλαμηγών στον κόσμο κ. Γιώργος Βαφειάδης με την σύντροφό του κυρία Ιουλία Μπαντέλα

    Οι σερβιτόροι δεν σταματούσαν να σερβίρουν εκλεκτά εδέσματα, θαλασσινής προέλευσης, στρείδια, θαλασσινά, ταρτάρ και σεβίτσε θαλασσινών αλλά και μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα και κεφτεδάκια που γίνονταν ανάρπαστα από τους παρεβρισκομένους.

    Η κυρία Ηβα Πάστρα, μητέρα της Βερόνικας Πάστρα με το ζευγος Ανδρέα και Αλεξάνδρα Παναγιώτου
    Η κυρία Ηβα Πάστρα, μητέρα της Βερόνικας Πάστρα με το ζευγος Ανδρέα και Αλεξάνδρα Παναγιώτου

    Όσο για τα … υγρά καύσιμα, τιμήθηκαν δεόντως από τα welcome cocktails μέχρι τα κρασιά και τις σαμπάνιες magnum που άνοιγαν συνεχώς.

     

    Η Νατάσσα Θεοδωρίδου με τη συντροφιάς της

    Και όπως είθισται, το sunset party για τα εγκαίνια του Sea Satin, εξελίχθηκε σε βραδιά με χορό αφού πίσω από τα decks ήταν ο φοβερός dj Αντώνης Δημητριάδης που με τις επιλογές του ξεσήκωσε Όλους στις …αυτοσχέδιες πίστες δίπλα στα τραπέζια μέχρι τις μεγάλες πρωινές ώρες.

     

    Η κυρία Σοφία Χηνιάδου Καμπάνη με την κυρία Ευφροσύνη Στάθη
    Η κυρία Σοφία Χηνιάδου Καμπάνη με την κυρία Ευφροσύνη Στάθη

    Ο Ζαννής και ο Σάμι υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων το ζεύγος Ριάντ και Ράνα Ζέϊν, τον Χάρη και την Έμιλυ Βαφειά, την Μαρίνα Βερνίκου με τον Μίλτο Καμπουρίδη, τον Ανδρέα και την Αλεξάνδρα Παναγιώτου, τον Γιώργο και την Αλίνα Μινέττα, τον διάσημο σχεδιαστή σκαφών Γιώργο Βαφειάδη, τον τραπεζίτη από Μόντε Κάρλο κ. Γιώργο Βρέντζο, τον Ηλία Κρασσά των Fresh αλλα και την κυρία Λένα Δελενίκα των Fresh Βαλαωρίτου και Κριεζώτου, την Νατάσα Θεοδωρίδου, και βέβαια την Βερόνικα Πάστρα, σύζυγο του Ζαννή Φραντζέσκου, την μητέρα της Ίβα Πάστρα, την Σοφία Χηνιάδου Καμπάνη, το ζεύγος Στέγκου και πολλούς πολλούς άλλους.

     

    Η ‘ανοικτή κουζίνα’ και οι άνθρωποι πίσω από αυτήν δούλευαν ασταμάτητα

     

    Το βιβλίο «Ο Τρίτος Καθρέφτης» θα βοηθήσει παιδιά

    Η πρώτη συγγραφική προσπάθεια της πολυάσχολης Ανδρονίκης Παξιμαδάκη, παρουσιάσθηκε με μεγάλη επιτυχία στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus. «O Τρίτος Καθρέφτης» θα μπορούσε να είναι ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, εάν δεν ήταν πολλά περισσότερα. Είναι μια επιστημονική έρευνα και παράλληλα κατάθεση ψυχής για όλους τους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου όπως τόνισαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο πάνελ της παρουσίασης.

    Η συγγραφέας Νίκη Παξιμαδάκη ανάμεσα στον κ. Νίκο Παπαθανάση και την κα. Νίκη Κεραμέως
    Η συγγραφέας Νίκη Παξιμαδάκη ανάμεσα στον κ. Νίκο Παπαθανάση και την κα. Νίκη Κεραμέως

    Την παρουσίαση ανέλαβε η Αντιπρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου Μ. Καφετζή ενώ στο πάνελ ήταν η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο καθηγητής Χειρουργικής και Πρόεδρος Ανωτ. Υγειονομικού Συμβουλίου Γ. Ζωγράφος, η εκπαιδευτικός και Διευθύντρια του Παιδ. Πανεπιστημίου Τ. Τσαραμιάδου.

    Οι κυρίες Μαρία Μάτσα και Ντέμη Βεζυρούλη
    Οι κυρίες Μαρία Μάτσα και Ντέμη Βεζυρούλη

    Η εκδήλωση έγινε σημείο συνάντησης φίλων και συνεργατών που απήλαυσαν κάθε στιγμή. Η Ανδρονίκη Παξιμαδάκη ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους που μοιράστηκαν την αγάπη και τον ενθουσιασμό της για το νέο της έργο.

    O κ. Θοδωρής Κολντήρης με την κυρία Μίνα Παραβάλου
    O κ. Θοδωρής Κολντήρης με την κυρία Μίνα Παραβάλου

    Αποσπάσματα του βιβλίου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι καλεσμένοι ενώ έλαβαν υπογεγραμμένα αντίτυπα του βιβλίου τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για την κάλυψη αναγκών του Πανελλαδικού Συλλόγου ‘Η Καρδιά του Παιδιού’.

    Ο κ. Ηλίας Κολντήρης με την κυρία Ζανέτ Καλαντζάκου
    Ο κ. Ηλίας Κολντήρης με την κυρία Ζανέτ Καλαντζάκου

    Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γευστικούς μεζέδες και δροσερά ποτά.

    Διαβάστε επίσης:

    Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια του εξειδικευμένου ιατρείου της Πόπης Καλαϊτζή

    Χάρης Δαυίδ – Lana de Beer David: Δέκα χρόνια γάμου με γεύση από Βουδαπέστη

    Το μεγάλο πάρτι της «Art Athina» στο Athénée



    ΣΧΟΛΙΑ