• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Στα όρια των €7 η ΕΤΕ – Κάτω από τα 3,60 η Πειραιώς – Νευρικότητα στα blue chips

    Χρήστος Μεγάλου Τράπεζα Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς Εθνική Τράπεζα

    Χρήστος Μεγάλου Τράπεζα Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς Εθνική Τράπεζα


    Δεν έχει βρει τρόπο αντίδρασης το ελληνικό χρηματιστήριο προκειμένου να ξεφύγει από την ευαίσθητη περιοχή των 1.400 μονάδων που βρίσκεται πια σε απόσταση αναπνοής από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο 200 ημερών.

    Κίνηση στις 1.400-1.402 μονάδες, με τις ευρωπαϊκές αγορές να γυρίζουν στο κόκκινο, αντιλαμβάνεται κανείς πως ούτε και σήμερα υπάρχουν σοβαρά περιθώρια διαφυγής προς τα πάνω, σχολίαζαν νωρίτερα οι χρηματιστές.

    Πτωτικά κινήθηκε ο γενικός δείκτης για 4 συνεχόμενες συνεδριάσεις μέχρι και χθες, πριν από τις οποίες καταγράφηκαν 4 ανοδικές, ήτοι ο ορισμός του «range trading».

    Ομοίως κινούνται το τελευταίο διάστημα και οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, παρατηρεί η Depolas Investments. Πιθανότερο σενάριο είναι αυτό το μοτίβο να συνεχίσει, εκτός απροόπτου, μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo Οκτωβρίου στη Γερμανία, την καταναλωτική εμπιστοσύνη Οκτωβρίου στην Ιταλία, τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Σεπτεμβρίου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.

    Χθες ξεχώρισε η Metlen λόγω λίγο καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων. Να σημειωθεί πως λόγω αργίας η αγορά θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα.

    Οι πιέσεις στις τράπεζες συνεχίζονται.

    Στο -1,40% ξεκίνησε η ΕΤΕ, στα όρια των 7 ευρώ, πτώση 0,24% για τη Eurobank, ελαφρώς ανοδικά στα 3,58 ευρώ η Πειραιώς και αμετάβλητη στο 1,41 η Alpha Bank.

    Το άνοιγμα στις τράπεζες δεν προμηνύει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, σχολιάζουν οι χρηματιστές. Κάποια κίνηση αντίδρασης πάει να βγει στη ΔΕΗ που πατάει τα 11,94 ευρώ.

    Στα 4,86, ελαφρώς ανοδικά, η Ιντρακάτ, πωλήσεις στα 33,14 ευρώ για τον Μυτιληναίο, ψήγματα αντίδρασης στη Μότορ Όιλ στα 20,36, στο Jumbo στα 24,94 ευρώ ή στον ΟΠΑΠ στα 15,74, με τον ΟΤΕ σταθερό στα 15,90.

    Στα 8,93 ευρώ ενισχύεται οριακά η Cener, στα 4,31 υποχωρεί η Κύπρου και στα 32,25 η Τιτάν.

    Διαβάστε επίσης:

    ΦΠΑ, ΕΦΚ, ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος εκτόξευσαν τα φορολογικά έσοδα – Στα 2,5 δις η υπέρβαση στο εννεάμηνο

    Δημήτρης Παπαστεργίου: Σε λίγες μέρες έρχεται η αλλαγή παρόχων ενέργειας μέσω του Gov.gr Wallet

    Χρυσές λίρες: Μειώθηκε κατά 16,1% το ποσοστιαίο spread των τιμών αγοράς και πώλησης από την Τράπεζα Ελλάδος



    ΣΧΟΛΙΑ