• Business

    Siemens: Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Altair Engineering

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG, Ρόλαντ Μπους

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG, Ρόλαντ Μπους


    Η Siemens AG βρίσκεται σε συζητήσεις για μια πιθανή συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας κατασκευής λογισμικού Altair Engineering Inc., σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Η γερμανική εταιρεάι συνεργάζεται με συμβούλους καθώς συζητά μια κίνηση για την Altair που εδρεύει στο  Μίσιγκαν, σύμφωνα με τους ανθρώπους, οι οποίοι μίλησαν στο Bloomberg και ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Η αμερικανική εταιρεία διερευνά μια πώληση και θα μπορούσαν επίσης να εμφανιστούν και άλλοι πλειοδότες, είπαν.

    Οι μετοχές της Altair αυξήθηκαν κατά 23% φέτος, ενισχυμένες από μια αναφορά του Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σχετικά με μια πιθανή πώληση. Η αγοραία αξία της εταιρείας είναι περίπου 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι συνομιλίες με τη Siemens έχουν προχωρήσει, αν και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα οδηγήσουν σε συμφωνία, είπαν κάποιοι από αυτούς που μίλησαν στο Bloomberg. Οι εκπρόσωποι της Altair και της Siemens με έδρα αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Με επικεφαλής τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο James Scapa, η Altair παρέχει λογισμικό σε εταιρείες στον κλάδο της αεροδιαστημικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μεταξύ άλλων . Η ζήτηση για τέτοια εργαλεία αναμένεται να αυξηθεί με την αυξανόμενη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή.

    Υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Roland Busch, η Siemens εγκαταλείπει τις επιχειρήσεις βαρέως εξοπλισμού και έχει στραφεί σε σειρές προϊόντων με υψηλότερο περιθώριο κέρδους, με γνώμονα το λογισμικό.

    Η γερμανική εταιρεία έχει προγραμματιστεί να παρουσιάσει τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου στις 14 Νοεμβρίου. Η Digital Industries, η οποία είναι η μεγαλύτερη μονάδα της Siemens όσον αφορά τις πωλήσεις, ειδικεύεται στο λογισμικό και το υλικό αυτοματισμού εργοστασίων. Η Altair έχει προγραμματίσει να αναφέρει τα κέρδη στις 30 Οκτωβρίου.

    Μια εξαγορά της Altair θα ξεπερνούσε τη μεγαλύτερη εξαγορά μέχρι τώρα της Siemens, αυτή της εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου Dresser-Rand Group Inc. έναντι 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων συμπεριλαμβανομένου του χρέους το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Η αξία των συμφωνιών στον βιομηχανικό τομέα έφτασε τα 380 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία.

    Διαβάστε επίσης

    Ισραήλ: Υπάρχει πιθανότητα να ολοκληρωθούν σύντομα οι επιχειρήσεις με τη Χεζμπολάχ

    Ιταλία: Νέο μέτρο της Βενετίας κατά του υπερτουρισμού, από 5 στα 10 ευρώ το εισιτήριο εισόδου για τους επισκέπτες

    Ρωσία: Συνάντηση Πούτιν-Αμπάς για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή



    ΣΧΟΛΙΑ