• AUTO

    Mini: Ανοιχτό και γρήγορο!


    Με σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά και τη θρυλική αίσθηση go-kart, τα νέα μοντέλα της Mini συνεχίζουν την κληρονομιά του John Cooper.

    Η μεγάλη οκταγωνική μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα με το τρίχρωμο λογότυπο John Cooper Works και τους μεγάλους αεραγωγούς κυριαρχεί στο μπροστινό μέρος των νέων μοντέλων Mini John Cooper Works. Για άριστο έλεγχο της θερμοκρασίας του κινητήρα και βελτιωμένη αεροδυναμική, έχουν προστεθεί επιπλέον εισαγωγές αέρα με κάθετους ανακλαστήρες βαμμένους σε κόκκινο χρώμα. Οι προαιρετικές κόκκινες ή μαύρες ρίγες στο καπό κοσμούνται με μαύρο λογότυπο Mini ενισχύοντας την σπορ σχεδίαση με παραδοσιακά αγωνιστικά στοιχεία. Η μάρκα Mini διαμορφώθηκε και συνεχίζει να διαμορφώνεται από το πάθος για κορυφαίες επιδόσεις. Φέτος, ένα πρωτότυπο βασισμένο στο νέο Mini John Cooper Works κέρδισε την κατηγορία του στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring.

    Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας TwinPower Turbo υπογραμμίζει τον δυναμικό σπορ χαρακτήρα των νέων μοντέλων Mini John Cooper Works. Τόσο το Mini John Cooper Works όσο και στο Mini John Cooper Works Cabrio αποδίδουν μέγιστη ισχύ 170 kW/231 hp και ροπή 380 Nm εξασφαλίζοντας σπορ διασκεδαστική οδήγηση. Το Mini John Cooper Works επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,1 δευτερόλεπτα και το Mini John Cooper Works Cabrio ολοκληρώνει το εν λόγω σπριντ σε 6,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του Mini John Cooper Works είναι 250 km/h και του Mini John Cooper Works Cabrio 245 km/h.

    Το σπορ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη εξασφαλίζει γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων για δυναμική επιτάχυνση. Τα δύο paddles, αριστερά και δεξιά του τιμονιού δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το σπορ ταμπεραμέντο των νέων μοντέλων Mini John Cooper Works. Οι ειδικές ρυθμίσεις της ανάρτησης εγγυώνται μία αίσθηση go-kart και ευελιξία στο δρόμο. Το σύστημα φρένων με δαγκάνες βαμμένες στο χρώμα Chilli Red και λογότυπο JCW παρέχει ακριβές και ασφαλές φρενάρισμα ακόμα και σε απαιτητικές καταστάσεις οδήγησης.

    Οι ειδικοί για τα μοντέλα JCW προβολείς Mini LED με τα οριζόντια φώτα ημέρας προσφέρουν μια ξεχωριστή εμφάνιση. Η πίσω όψη χαρακτηρίζεται από την αεροδυναμικά διαμορφωμένη πίσω αεροτομή και τον μαύρο πίσω διαχύτη. Η κεντρικά τοποθετημένη απόληξη του συστήματος εξαγωγής υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο τον ζωηρό χαρακτήρα του κινητήριου συνόλου. Αποκλειστικά σχέδια ζαντών με διάμετρο 17” και 18” ολοκληρώνουν την σπορ εξωτερική σχεδίαση.

    Τα έντεκα εκφραστικά χρώματα αμαξώματος του νέου Mini John Cooper Works μπορούν να συνδυαστούν προαιρετικά με χρώμα αντίθεσης Chili Red ή Jetblack στην οροφή και τα καλύμματα καθρεπτών. Για το Mini John Cooper Works Cabrio διατίθεται επίσης ο αποκλειστικός χρωματισμός αμαξώματος Copper Grey. Η μαλακή οροφή, η οποία διατίθεται σε μαύρο χρώμα ή με γκρι μοτίβο Union Jack για τη δημιουργία αντίθεσης, ανοίγει πλήρως σε μόλις 18 δευτερόλεπτα ακόμα και εν κινήσει με ταχύτητα έως και 30 km/h, επιτρέποντας απεριόριστη open-top διασκεδαστική οδήγηση. Μέσω ενός διακόπτη, η μαλακή οροφή μπορεί να ανοίξει σε οποιαδήποτε ταχύτητα κατά 40 cm όπως μια συρόμενη οροφή. Ο ανεμοθώρακας μειώνει τους ανεπιθύμητους στροβιλισμούς του αέρα και τους αεροδυναμικούς θορύβους κατά την οδήγηση και ασφαλίζει εύκολα στη θέση του πίσω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού.

    Η απέριττη σχεδίαση του εσωτερικού βασίζεται στον κλασικό χρωματικό συνδυασμό κόκκινου και μαύρου της JCW. Τα σπορ καθίσματα JCW παρέχουν κορυφαία στήριξη στη δυναμική οδήγηση. Τα καθίσματα φέρουν επένδυση από μαύρο συνθετικό δέρμα με πολύχρωμο πλεκτό ύφασμα στους ώμους και κόκκινες διακοσμητικές ραφές. Το σπορ τιμόνι JCW διαθέτει υφασμάτινη κάθετη ακτίνα και paddles αλλαγής ταχυτήτων παρέχοντας ακριβή έλεγχο σε όλες τις οδηγικές καταστάσεις. Η πλεκτή επιφάνεια στο ταμπλό, σε μαύρο / κόκκινο μοτίβο, φέρνει την αγωνιστική ιστορία του Mini John Cooper Works στο cockpit. Η συναισθηματική οδηγική εμπειρία ενισχύεται από το αποκλειστικό ηχοσύστημα Harman Kardon που ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

    Η ‘καθαρή’ σχεδίαση του cockpit καθορίζεται από τρία στοιχεία: το σπορ τιμόνι JCW, την οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης και τη χαρακτηριστική μπάρα διακοπτών Mini. Με διάμετρο 240 mm, το νέο κεντρικό όργανο με τη γυάλινη επιφάνεια υψηλής ποιότητας παρέχει ανά πάσα στιγμή τις σχετικές πληροφορίες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από τον οδηγό και τον συνοδηγό. Οι πρόσθετες επιλογές για τις ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού, των πολυμέσων, του τηλεφώνου και της πλοήγησης μπορούν να ελέγχονται μέσω αφής ή φωνητικών εντολών. Αυτό απελευθερώνει πρόσθετο χώρο αποθηκευτικό χώρο στην κεντρική κονσόλα στον οποίο μπορούν να φορτιστούν τα smartphone μέσω ασύρματης φόρτισης. Η λειτουργία Go-Kart ταιριάζει απόλυτα με τα νέα μοντέλα John Cooper Works. Με το συγκεκριμένο Mini Experience Mode, η ατμόσφαιρα του cockpit είναι πλήρως προσαρμοσμένη στις επιδόσεις και στο αγωνιστικό πνεύμα της κατασκευής. Σε αυτή τη λειτουργία, η οθόνη προβάλλει όχι μόνο την ταχύτητα κίνησης του οχήματος αλλά και άλλα δεδομένα που σχετίζονται με την απόδοση, όπως η ροπή, η ανακτηθείσα ενέργεια σε kW και οι εκάστοτε δυνάμεις g.

    Τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης στα Mini John Cooper Works και Mini John Cooper Works Cabrio υποστηρίζουν τον οδηγό σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων κυκλοφορίας. Δώδεκα αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες περιμετρικής θέασης επιτρέπουν στα ψηφιακά συστήματα υποβοήθησης να αναλαμβάνουν την εκτέλεση των συνηθισμένων ελιγμών. Για παράδειγμα, ο αυτόματος έλεγχος ταχύτητας και απόστασης διευκολύνει την οδήγηση στην πόλη. Σε υψηλότερες ταχύτητες, το Driving Assistant Plus μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό ασκώντας ροπή στο τιμόνι και διατηρώντας το όχημα εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

    Το νέο Mini Navigation διευκολύνει τον προσανατολισμό χάρη στην τρισδιάστατη απεικόνιση και το σύστημα Επαυξημένης Προβολής (Augmented View). Η απεικόνιση της τρέχουσας κατάστασης της κυκλοφορίας στον εικονικό χάρτη και οι παρεχόμενες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών επιλογών πληρωμής και πολλά άλλα, διευκολύνουν την εξερεύνηση νέων περιοχών. Το Parking Assistant Plus μπορεί ακόμη και να εντοπίσει μια θέση στάθμευσης. Με τέτοια συστήματα, τα μοντέλα Mini John Cooper Works συνδυάζουν τη δυναμική διασκεδαστική οδήγηση με την ασφάλεια και την άνεση και υπόσχονται ξεχωριστές συγκινήσεις.

    Διαβάστε επίσης

    F1 Μεξικό: Ο αγώνας των μεγάλων αντιθέσεων!



    ΣΧΟΛΙΑ