ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πολωνός ομόλογος Ντόναλντ Τουσκ του παρακάθισαν χθες βράδυ σε δείπνο εργασίας που παρέθεσε στο Βελιγράδι ο Πρόεδρος της Σερβίας.
Το δείπνο διήρκησε περισσότερες από τέσσερις ώρες και το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.
«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τουσκ, οι οποίοι σήμερα είναι οι πιο ισχυροί πρωθυπουργοί που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μου μετέφεραν πολύ σημαντικά μηνύματα σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ και την πρόοδο της Σερβίας. Γνωρίζεται το σκεπτικισμό που εκφράζω συχνά γύρω από αυτό, αλλά τώρα με την επίσκεψη τους ανοίγουν νέοι ορίζοντες και δημιουργούνται νέες ελπίδες αν όχι για επιτάχυνση της διαδικασίας τότε για μία διαφορετική προσέγγιση» δήλωσε ο Αλ. Βούτσιτς κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ.
Ο κ. Βούτσιτς ανέφερε ότι κατά την χθεσινοβραδινή συνάντηση εξετάστηκαν ανοιχτά και με ειλικρίνεια όλες οι πτυχές της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας επισημαίνοντας ότι τα «ενθαρρυντικά» μηνύματα που του μετέφεραν οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν αντίκτυπο και στην κοινωνία.
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος σήμερα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σερβία, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι κατά την πολωνική προεδρεία στην ΕΕ η ένταξη της Σερβίας θ’ αποτελέσει προτεραιότητα.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη εάν δεν εντάξει στου κόλπους της την Σερβία» διεμήνυσε ο Ντόναλντ Τουσκ.
Διαβάστε επίσης:
Λιμενικό Σώμα: Τον Σεπτέμβριο δια θαλάσσης εισήλθαν 2.858 μετανάστες
Ευρωζώνη: Συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας για δεύτερο μήνα σερί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεωργιάδης: Αυξημένοι από το 2019 οι προϋπολογισμοί για το ΕΣΥ, ψευδή τα περί υποστελέχωσης των νοσοκομείων, «συμμορία της μιζέριας» ο ΣΥΡΙΖΑ
- Τουσκ: Η απειλή για μια παγκόσμια σύγκρουση είναι πραγματική
- Εθνική μπάσκετ: Παράπλευρες απώλειες από την εκκένωση του αεροδρομίου στο Λονδίνο – Καθυστερεί η επιστροφή της ομάδας
- COP29: Η συμφωνία για το Κλίμα ορίζει να αντληθούν 250 δισεκ. δολάρια από τις πλούσιες χώρες