• Ενέργεια

    ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η καταβολή €33.601.984 στην FIBERGRID – Θα επενδύσει €900 εκ. στην πενταετία

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ


    Με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 33,6 εκ. ευρώ ξεκινά τη δραστηριότητά της η θυγατρική της ΔΕΗ στην οπτική ίνα FIBERGRID.

    Ειδικότερα, την 22/10/2024 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) το σχετικό Πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και διακριτικό τίτλο: FIBERGRID  με το οποίο πιστοποιήθηκε η ολική καταβολή της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 33.601.984 ευρώ, που αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της 27/06/2024.

    Η ΔΕΗ FiberGrid αποτελεί μια νέα εταιρεία του Ομίλου ΔΕΗ που δραστηριοποιείται στη χονδρική αγορά των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

    Έχοντας ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη διεύρυνση του δικτύου οπτικών ινών, προχωρά σε μια σειρά από στρατηγικές κινήσεις, που θα αλλάξουν εντελώς την ποιότητα και την ταχύτητα των υπηρεσιών Internet που παρέχονται έως σήμερα.

    Με τη συνολική επένδυση του έργου να εκτιμάται στα 900 εκατομμύρια ευρώ, στόχος της εταιρείας είναι η κάλυψη 3 εκατομμυρίων νοικοκυριών σε όλη τη χώρα εντός της επόμενης πενταετίας.

    Σύμφωνα με το σχεδιασμό τα 680 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν μέχρι το 2026, για την ανάπτυξη του δικτύου οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι  ενώ από φέτος θα ξεκινήσει την εμπορική διάθεση του δικτύου.

    Στην πρώτη φάση ανάπτυξης πρόκειται να εξυπηρετηθούν 440 χιλιάδες νοικοκυριά εντός Αττικής.

    Αποστολή της εταιρείας είναι να προσφέρει στους παρόχους του κλάδου των σταθερών τηλεπικοινωνίων ένα υπερσύγχρονο και σταθερό δίκτυο παθητικής και ενεργής πρόσβασης οπτικών ινών Fiber-To-The-Home (FTTH), μέσω του οποίου θα συνδέονται κατοικίες, εταιρείες και δημόσιοι οργανισμοί  με τα κέντρα των παρόχων.

    Μέσω του δικτύου της ΔΕΗ FiberGrid θα δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες της, παρόχους του κλάδου, να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους δικούς τους, τελικούς πελάτες

    Η εξασφάλιση υπερυψηλής ευρυζωνικότητας συμβάλλει σημαντικά στην ψηφιακή μετάβαση της χώρας, αλλάζοντας την εμπειρία του τελικού καταναλωτή, σε αντιστοιχία με τους στόχους της ΕΕ για την Ευρωπαϊκή Κοινωνία των Gigabit (Gigabit Society).

    Διαβάστε επίσης:

    Fibergrid (ΔΕΗ): Επενδύσεις 138 εκατ. ευρώ το 2024 με στόχο τα 750.000 νοικοκυριά

    ΔΕΗ: Ενισχύει τον τομέα τεχνολογίας με την Olympus – Νέα θυγατρική στην τεχνητή νοημοσύνη

    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Δεν φεύγουμε από την ενέργεια – Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η πώληση του 37% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στη Masdar



    ΣΧΟΛΙΑ