• Κοινωνία

    Κέρδισε η Όλγα Κεφαλογιάννη τον Μίνωα Μάτσα στην πρώτη δίκη για τα παιδιά τους

    Μίνως Μάτσας και Ολγα Κεφαλογιάννη στα δικαστήρια


    Κέρδισε την προσωρινή διαταγή για τα παιδιά και τη συζυγική στέγη η Όλγα Κεφαλογιάννη.

    Το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δικαιώνει στο βασικό σκέλος του  αιτήματός της την Υπουργό Τουρισμού.

    Το δικαστήριο αναθέτει στους δύο γονείς, την συνεπιμέλεια των δύο ανηλίκων παιδιών σε θέματα ανατροφής,  ωστόσο διατάσσεται τα παιδιά να κατοικούν μόνο με τη μητέρα τους,  εκτός από δύο Σαββατοκύριακα το μήνα όπου θα μπορούν να διαμένουν στο σπίτι του πατέρα τους.

    Έτσι σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή τα παιδιά θα διαμένουν στο σπίτι τους, στο Νέο Ψυχικό μαζί με τη μητέρα τους, ενώ στον Μίνωα Μάτσα δίνει το δικαίωμα της επικοινωνίας με τα παιδιά τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) αυστηρά τρείς ώρες το απόγευμα και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο.

    Επίσης, το Πρωτοδικείο διατάσσει τον εν διαστάσει σύζυγο της υπουργού να αποχωρήσει εντός τριών ημερών από την κοινό σπίτι το οποίο παραχωρείται στην Όλγα Κεφαλογιάννη για να διαμένει με τα παιδιά της.

    Η απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών ενώπιον του οποίου συζητήθηκαν χθες οι προσωρινές διαταγές παρουσία και των δύο γονέων θα ισχύσει μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

    H συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις 10 Φεβρουαρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες Κεφαλογιάννη και Μάτσας κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους στο δικαστήριο.

    Η υπουργός Τουρισμού και ο εν διαστάσει σύζυγος της δεν αντάλλαξαν κουβέντα έξω από τη δικαστική αίθουσα. Κι όταν ήρθε η ώρα της συζήτησης, πλην των δικηγόρων τους, πήραν και οι ίδιοι το λόγο και ανέπτυξαν και ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας τους λόγους που πρέπει να γίνει δεκτό το δικό τους αίτημα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησαν για τα αίτια που -κατά την κάθε πλευρά – έφτασαν στο χωρισμό.
    Ο δικαστής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ρώτησε τους αντίδικους γονείς για σειρά θεμάτων που αφορούν τα ανήλικα τέκνα τους.

    Η κα Κεφαλογιάννη ζητούσε να έχει την αποκλειστική επιμέλεια των 2 ανήλικων παιδιών τους, τουλάχιστον μέχρι να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

    Ο κ. Μάτσας ζητούσε συνεπιμέλεια. Δευτέρα με Τετάρτη εκείνος. Σαββατοκύριακα εναλλάξ.

    Το προβλέπει, υποστήριξε, ο νόμος και το επιτάσσει το συμφέρον των παιδιών να μεγαλώνουν και με τους 2 γονείς τους.

    Η υπουργός Τουρισμού ζητούσε, επίσης, να αναγκαστεί ο εν διαστασει σύζυγος να αποχωρήσει από τη συζυγική στέγη, αποδίδοντας του αποκλειστική υπαιτιότητα για τη διάλυση του γάμου τους, με αναφορές στο τρίτο πρόσωπο που μπήκε στη ζωή του.

    Ο Μίνως Μάτσας αντίθετα ζητούσε να φύγει από το σπίτι η εν διαστάσει σύζυγος του. Φέρεται να υποστήριξε ότι έχουν προπληρωθεί τα ενοίκια για ένα χρόνο κι εκείνος έχει καταβάλει τα μισά χρήματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Διαμαρτυρία του Νίκου Παπαγεωργίου για τις εκλογές στο ΕΒΕΠ

    Αλ Πατσίνο: Η δόξα, η χρεοκοπία και η αναγέννηση ενός θρύλου του Χόλιγουντ

    Ιλιάνα Ιβάνοβα: Οι 3 ελληνικές startups που κέντρισαν το ενδιαφέρον της Επιτρόπου Καινοτομίας

     



    ΣΧΟΛΙΑ