• Κοινωνία

    Ολγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας: Το διαζύγιο και το επίδικο «χρυσό» οικόπεδο στο Παλαιό Ψυχικό – Αποκάλυψη mononews

    Ολγα Κεφαλογιάννη και Μίνωας Μάτσας σε παλιές ευτυχισμένες στιγμές


    Η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνωας Μάτσας έχουν πάρει το δρόμο των δικαστηρίων για το διαζύγιό τους, κι απ’ ότι φαίνεται είναι η αρχή μιας δύσκολης σχέσης και μιας σκληρής διαμάχης.

    Την Παρασκευή έγινε το πρώτο βήμα με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά της υπουργού Τουρισμού, αλλά και το αίτημα για συνεπιμέλεια από την πλευρά του συνθέτη.

    Παρά την προσπάθεια που γίνεται, κυρίως από την πλευρά της κ. Κεφαλογιάννη να κρατηθούν ήπιοι τόνοι και να μην μετατραπεί το διαζύγιο σε reality, καθώς υπάρχουν στη μέση δύο μικρά παιδιά, η αλήθεια είναι ότι πολλοί δεν αισιοδοξούν ότι μπορεί να βρεθεί μια χρυσή τομή στις διαφορές που έχουν.

    Το mononews σας αποκαλύπτει σήμερα μια άλλη πτυχή αυτής της σύγκρουσης, η οποία πέρα από το συναισθηματικό φορτίο που κουβαλά, έχει και πολλές οικονομικές πτυχές που πρέπει να λύσει το πρώην ζευγάρι.

    Πεδίο αντιπαράθεσης της Ολγας Κεφαλογιάννη και του Μίνωα Μάτσα αποτελεί και ένα «χρυσό» ακίνητο στο Παλαιό Ψυχικό, το οποίο ανήκει κατά 50% στην υπουργό και κατά 50% στον συνθέτη.

    Ένα πανάκριβο οικόπεδο το οποίο ουσιαστικά πέρασε στην κυριότητα του πρώην ζευγαριού μόλις πριν από 1,5 χρόνο. Και στο οικόπεδο αυτό έχουν ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή πολυτελούς κατοικίας, που όμως, τώρα λόγω των εξελίξεων δεν μπορεί να συνεχιστεί.

    Σας αποκαλύπτουμε τα συμβόλαια αγοράς αλλά και γονικής παροχής που έγιναν προκειμένου Κεφαλογιάννη και Μάτσας να έχουν από κοινού το συγκεκριμένο ακίνητο στο οποίο σκόπευαν να φτιάξουν το σπίτι που θα στέγαζε την οικογένειά τους.

     

    To συμβόλαιο της αγοράς του ακινήτου
    To συμβόλαιο της αγοράς του ακινήτου

     

     

    Η μοιχεία από πλευράς Μάτσα, όπως καταγγέλλει η κ. Κεφαλογιάννη διέκοψε τη σχέση τους, το διαζύγιο είναι σε εξέλιξη, όμως, θα πρέπει να επιλυθούν και οι οικονομικές διαφορές.

    Ειδικά το συγκεκριμένο επίδικο οικόπεδο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αποτελέσει το κέντρο της αντιπαράθεσης του πρώην ζεύγους, τόσο εξαιτίας της συνιδιοκτησίας όσο και λόγω της μεγάλης αξίας που έχει.

    Όπως αποκαλύπτει σήμερα το mononews στις 28 Μαρτίου 2022 έγινε το συμβόλαιο αγοράς του οικοπέδου στο Παλαιό Ψυχικό.

    Αγοραστές με ποσοστό 50% ο καθένας ήταν η Ελένη Κεφαλογιάννη, μητέρα της υπουργού Τουρισμού, και ο Σαμουήλ Μάτσας, πατέρας του συνθέτη Μίνωα Μάτσα.

    Το ακίνητο που αποκτήθηκε αντί του ποσού των 1,8 εκατ. ευρώ έχει έκταση 685,96 τετραγωνικών μέτρων. Στο οικόπεδο αυτό υπήρχε μια μονοκατοικία σε πιλοτή με υπόγειο και δώμα που κατασκευάστηκε με άδεια του 1978 και είχε επιφάνεια περίπου 190 τ.μ.

    Η αντικειμενική αξία του ακινήτου υπολογίστηκε σε 1.041.521,50 ευρώ και αγοράστηκε αδιαίρετα και κατ’ ισομοιρία από τους δύο, δηλαδή την Ελένη Κεφαλογιάννη και τον Σαμουήλ Μάτσα.

    Το τίμημα των 1,8 εκατ. ευρώ μοιράστηκε ασφαλώς στους δύο αγοραστές. Δόθηκαν 20.000 ευρώ μετρητά για προκαταβολή (από 10.000 ο καθένας) και δόθηκαν επίσης δύο επιταγές των 890 χιλιάδων ευρώ από τον καθέναν από τους δύο.

    Οι γονικές παροχές

    Περίπου ένα χρόνο μετά, και συγκεκριμένα στις 16 Ιανουαρίου 2023, η Ελένη Κεφαλογιάννη προχωρά στη σύσταση συμβολαίου γονικής παροχής του 50% του ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό, δίνοντάς το στην Ολγα Κεφαλογιάννη.

    Στις 31 Ιανουαρίου ο Σαμουήλ (Μάκης) Μάτσας προχώρησε στη σύνταξη συμβολαίου γονικής παροχής του 50% που του ανήκει, στον γιο του, Μίνωα Μάτσα.

    Φωτογραφίες από τις εργασίες στο οικόπεδο των Κεφαλογιάννη - Μάτσα
    Φωτογραφίες από τις εργασίες στο οικόπεδο των Κεφαλογιάννη – Μάτσα

     

     

    Ετσι, το πρώην ζευγάρι που τώρα βρίσκεται στα δικαστήρια, γίνεται κάτοχος του χρυσού ακινήτου με ποσοστό κατά 50% ο καθένας και με αντικειμενική αξία 583.114,44 ευρώ για κάθε μισό από το οικόπεδο που ακόμη περιέχει μέσα τη μονοκατοικία η οποία μέχρι τότε ενοικιαζόταν.

    Ολγα Κεφαλογιάννη και Μίνωας Μάτσας ζουν μια ευτυχισμένη ζωή, τον Σεπτέμβριο του 2021 έχουν έρθει στο φως και τα δίδυμά τους και τίποτε δεν δείχνει τα σύννεφα και την καταιγίδα που ερχόταν.

    Μάλιστα, μετά τον Ιανουάριο του 2023 όπου αποκτούν πλέον το ακίνητο βάζουν μπροστά και κατεδαφίζουν την παλαιά μονοκατοικία για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής νέου σπιτιού.

    Από τις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι έχουν γίνει εκσκαφές για τα μπετά, αλλά έχουν σταματήσει οι εργασίες μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

    Θα έλεγε κανείς, πάντως, ότι το γεγονός ότι υπήρχε σχέδιο για να φτιαχτεί ένα σπίτι που θα άνηκε από κοινού στην υπουργό και τον συνθέτη, «ακυρώνει» τις κατηγορίες του Μίνωα Μάτσα ότι από την εποχή της πανδημίας η Ολγα Κεφαλογιάννη έδειχνε βίαιη συμπεριφορά εναντίον του.

    Διότι δεν μπορεί από το 2020, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μάτσας, να υπήρχε ρήξη στις σχέσεις του με την υπουργό, αλλά το 2022 και 2023 να αποφάσισαν να πάρουν ένα ακίνητο και να χτίσουν ένα μεγάλο σπίτι που θα στέγαζε την κοινή ζωή τους.

    Το «τρίτο πρόσωπο», η 22χρονη βοηθός του κ. Μάτσα, που μπήκε στη μέση του ζεύγους, τους τελευταίους μήνες, φαίνεται να είναι η βασική αιτία του διαζυγίου και της δικαστικής αντιπαράθεσης που άνοιξε την Παρασκευή, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε θα κλείσει.

    Ειδικά μετά την αποκάλυψη για την συνιδιοκτησία της Ολγας Κεφαλογιάννη και του Μίνωα Μάτσα στο οικόπεδο του Παλαιού Ψυχικού.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολγα Κεφαλογιάννη: «Λύγισε» μπροστά τις κάμερες – Είμαι εδώ για τα παιδιά μου (video)
    Όλγα Κεφαλογιάννη: Διέγραψε τις κοινές φωτογραφίες με τον Μίνωα Μάτσα στο instagram και προχώρησε και σε μπλοκ
    Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνως Μάτσας – Μια αγάπη που έγινε δίκοπο μαχαίρι
     



    ΣΧΟΛΙΑ