• Διεθνής πολιτική

    Βίντεο ντοκουμέντο απαθανατίζει drone καμικάζι που εκτοξεύτηκε προς τη βίλα του Νετανιάχου

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου


    Στην κόψη του ξυραφιού είναι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Τρία εικοσιτετράωρα μετά το θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, η Χεζμπολάχ απάντησε με εκτόξευση drone στην κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια. Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και η συζυγός του δεν ήταν στη συγκεκριμένη κατοικία. Πριν από λίγη ώρα διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν εικόνα από το drone που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ.

    Βίντεο ντοκουμέντο απαθανατίζει την πτήση ενός εκ των τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών – καμικάζι, ενώ σε κοντινή απόσταση στον εναέριο χώρο του Ισραήλ πετά ένα επιθετικό ελικοπτερο Απάτσι.

    Το drone δεν έπληξε την πρωθυπουργική οικία, αλλά εκτιμάται ότι η ενέργεια αυτή δείχνει προσανατολισμό κλιμάκωσης από τη Χεζμπολάχ.

    Σήμερα Σάββατο, όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του ΕΡΤNews Γιώργος Σιδέρης, το Βόρειο Ισραήλ, είναι σε κόκκινο συναγερμό, μετρά έναν νεκρό, τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολαχ αλλά κι ένα πλήγμα υψηλότατου συμβολισμού, ένα σαφές μήνυμα της φιλοιρανικής οργάνωσης.

    Σε πολλές πόλεις του Β. Ισραήλ ήχησαν οι σειρήνες αλλά όχι στην Καισάρεια, όπως καταγγέλουν κάτοικοι.

    Στο συγκρότημα κατοικιών που είναι και το σπίτι του Νετανιάχου του Ισραήλ, οι έρευνες συνεχιζονται από τις αρχές ασφαλειας οι οποίες εξετάζουν κάθε κομμάτι από το σημείο που χτυπήθηκε από το drone της Χεζμπολαχ.

    Τα ερωτηματικα για τους αισθητήρες έγκαιρης προειδοποίησης εναέριων απειλών επανέρχονται σχεδόν μια εβδομάδα μετά το πρώτο αιματηρό πλήγμα της Χεζμπολαχ στην ταξιαρχία Γκολανι.

    Η οικεία Νετανιάχου στην Καισάρεια ήταν κλειστή διαβεβαιώνουν κύκλοι κοντά στον ΠΘ, όπου ο ίδιος και η οικογένεια του διαμένουν σε άλλο σημείο στο Ισραήλ.

    Η πρώτη αντίδραση Νετανιάχου

    Σε βίντεο στο “Χ”, ώρες μετά την επίθεση ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, δείχνει ευδιάθετος, αναφέρει ότι συνεχίζεται η μάχη μετά από δυο ημέρες αφού εξοντώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς.

    Βιντεοσκοπημένος ενώ περπατά σε ένα ηλιόλουστο πάρκο, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο πουκάμισο πόλο, ο Νετανιάχου λέει στα εβραϊκά: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξουδετερώσαμε τη μαζική δολοφονία του [ηγέτη της Χαμάς] Γιαχία Σινουάρ, όπως έχω πει, βρισκόμαστε σε έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι τέλους. Και θέλω να πω και κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτει.

    Στην αγγλική έκδοση, ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινουάρ «τον εγκέφαλο τρομοκράτη του οποίου οι μπράβοι αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν μωρά ζωντανά». «Τον εξουδετερώσαμε», λέει ο πρωθυπουργός, «και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες εντολοδόχους του Ιράν».

    Το βέβαιο είναι ότι το χτύπημα- μήνυμα της Σιιτικής οργάνωσης έρχεται αμέσως μετά την απειλή της ότι θα χρησιμοποιήσει όπλα ακρίβειας.

    Αποστολή: Γιώργος Σιδέρης – Kάμερα: Φώτης Πάντος – Ήχος: Γιάννης Παπαχρήστος

    Πηγή: ertnews.gr

    Διαβάστε επίσης:
    Μπορέλ: Ζητά εκεχειρία στη Μέση Ανατολή μετά τον θάνατο του Σινουάρ

    Ισραήλ-Λίβανος: Η Χεζμπολάχ είπε πως βομβάρδισε την πόλη Σαφέντ – Τουλάχιστον 115 βλήματα εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο

    Ρωσία: Ανακοίνωσε την κατάληψη ενός ακόμη χωριού στην ανατολική Ουκρανία

     



    ΣΧΟΛΙΑ