• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο:  Μυτιληναίος, Πειραιώς και ΔΕΗ έδωσαν το 4Χ4 στην αγορά – Στο κόκκινο ο ΑΔΜΗΕ, αντίδραση στα ΠΛΑΘ

    Ευ. Μυτιληναίος - Χρ.. Μεγάλου - Γ. Στάσσης

    Ευ. Μυτιληναίος – Χρ.. Μεγάλου – Γ. Στάσσης


    Metlen και Πειραιώς έκαναν τη διαφορά την Παρασκευή. Oδηγούν την αγορά πιο κοντά στην κομβική αντίσταση των 1.450 μονάδων και με τις απαραίτητες ανάσες από την ΔΕΗ, καλύπτουν το κενό που αφήνουν προς το παρόν ΕΤΕ και Alpha, σημειώνουν οι αναλυτές.

    Η μέρα δεν έχει τελειώσει και έχει συνέχεια, καθώς αναμένεται ο χρησμός της S&P για το αξιόχρεο της χώρας, κάτι που αναμένεται μετά το κλείσιμο της Wall.

    Το καλό σενάριο, δηλαδή αναβάθμιση της Ελλάδας, σημαίνει ότι οι επενδυτές θα έχουν ένα σημαντικό καταλύτη για να στηρίξουν υψηλότερες αποτιμήσεις, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές. Διαφορετικά, η συσσώρευση θα μπορούσε να συνεχιστεί.

    Πλην όμως, από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ’ 3μήνου, με την αρχή να κάνουν Παπουτσάνης, Σαράντης και Metlen.

    Με κέρδη 1,89% ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών που πάτησε τις 1440 μονάδες κι έκλεισε στις 1.443,57 μονάδες. Πάνω από τα 121,3 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές την Παρασκευή με την αξία των πακέτων να ξεπερνάει τα 15,5 εκατ. ευρώ.

    Πάνω από 574 χιλιάδες κομμάτια στη μετοχή της Metlen με κλείσιμο στα 33,90 και κέρδη 2,17% και 2,19% για την Πειραιώς, στα 3,86 ευρώ με 4,6 εκατ. κομμάτια.

    Αντίδραση έβγαλε η Aegean, η οποία συνεχίζει τις επαναγορές ιδίων μετοχών, με κλείσιμο στα 10,55 και άνοδο 1,15%, συνέχισε ανοδικά και η Βιοχάλκο που έκλεισε με κέρδη 1,94%, στα 5,78 και 118 χιλιάδες κομμάτια με τις πληροφορίες να κάνουν το γύρο της αγοράς για νέο placement από τον όμιλο μετά τη Cenergy.

    Κάτω από τα 9 ευρώ που ήταν η τιμή της δημόσιας εγγραφής έκλεισε η CENER, στην οποία και σήμερα ο όγκος συναλλαγών ήταν μεγάλος, 878 χιλιάδων τεμαχίων.

    Κλείσιμο στα 12,20 ευρώ για την ΔΕΗ και κέρδη περίπου 1% με συναλλαγές πάνω από 504 χιλιάδες κομμάτια. Αναλυτές παρατηρούν ότι πάνω από τα 12 ευρώ στη ΔΕΗ γίνονται πολλές συναλλαγές.

    Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση για την Alpha Bank, στο 1,529 ευρώ αλλά με μειωμένο όγκο 2,7 εκατ. τεμαχίων την Παρασκευή, υπό πίεση η ΕΤΕ, στα 7,47 ευρώ και 3,3 εκατ. τεμάχια να αλλάζουν χέρια, ενώ συνέχισε ανοδικά η Eurobank, στα 2,05 ευρώ με 3,17 εκατ. κομμάτια.

    Στα 7,70 ευρώ η τιμή στόχος για τα ΠΛΑΘ από την Eurobank Χρηματιστηριακή με την μετοχή να ενισχύεται 1,06%στα 3,815 ευρώ και 16 χιλιάδες όγκο.

    Πτώση για τον ΑΔΜΗΕ παρά την πώληση του 20% της Αριάδνη, του φορέα που υλοποιεί τη διασύνδεση Αττικής-Κρήτης στην State Grid. Η μετοχή είχε γράψει την Πέμπτη υψηλό 14 μηνών.

    Διαβάστε επίσης

    Goldman Sachs για Ελλάδα: Νέες χαμηλότερες προβλέψεις για το ελληνικό χρέος και αναβαθμίσεις στον ορίζοντα

    Σφακιανάκης ΑΕΒΕ: Οι όροι της Fortress για τα δάνεια των 305 εκατ. ευρώ και η δικαστική «μάχη» Μιράντας Σφακιανάκη-Σταύρου Τάκη

    Eurobank Equities για Πλαστικά Θράκης: Ξεπερνάει τις προκλήσεις και είναι έτοιμη για ανάκαμψη



    ΣΧΟΛΙΑ