• Business

    Women Economic Forum: Οι γυναίκες και η βιώσιμη Ανάπτυξη

    • NewsRoom
    Αντωνία Μοροπούλου

    H κα Αντωνία Μοροπούλου


    Για δύο ημέρες, η Γυναίκα θα είναι στο κέντρο του Women Economic Forum που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 22 και 23 Οκτωβρίου.

    Το WEF GREECE (Women Economic Forum) διοργανώνεται από το WICCI GR – την ΕΛΛΗΝΟΙΝΔΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΥΑΙΚΩΝ με θέμα ‘Women leading Economic Growth and Sustainable Development’.

    «Ψυχή» του Συνεδρίου θα είναι η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κα Αντωνία Μοροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ, Πρόεδρος της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής WEF Greece 2024 (Women Economic Forum Greece 2024),Α’ Αντιπρόεδρος ΔΕ ΤΕΕ και  Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

    Όπως μάς είπε, σκοπός του Forum είναι η ανάδειξη και ενίσχυση του ηγετικού ρόλου των γυναικών σε σχέση με τα καίρια θέματα της οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

    Οι εκδηλώσεις του WEF λειτουργούν ως εστίες ανταλλαγής απόψεων και μάθησης σε ένα ποικιλόμορφο και διεπιστημονικό πλαίσιο, λειτουργώντας ως κέντρο για εκτενείς συνδέσεις και δικτύωση παγκοσμίως.

    Στις δύο ημέρες του συνεδρίου θα βρεθουν γυναίκες ηγέτες στους κλάδους ενασχόλησης τους 

    Η Διεθνής Οργανωτική Επιτροπή του WEF (Φωτεινή Δημοπούλου, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Πρόεδρος του WICCI GR), η Διεθνής Επιστημονική Επιτροπή του WEF (Αντωνία Μοροπούλου Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής) και η Διεθνής Τιμητική Επιτροπή του WEF (Ιωάννης Χρυσουλάκης, Πρόεδρος της Τιμητικής Επιτροπής)  απαρτίζεται από καταξιωμένες και καταξιωμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσδίδοντας κύρος και ουσιαστική εμπειρία στο Forum.

    Η συμμετοχή πλήθους καταξιωμένων  προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους και επιρροής,  ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και κυβερνητικών αξιωματούχων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην πρώτη αυτή διοργάνωση στη χώρα μας, αναδεικνύει την πολύτιμη συμβολή  του Συνεδρίου  στην ανάδειξη και ενίσχυση του ηγετικού ρόλου των γυναικών σε σχέση με τα καίρια θέματα της οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης

    Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει:

    1. Γυναίκες Επιχειρηματίες & Πρωτοβουλίες για Βιώσιμη Ανάπτυξη
    2. Εκπαίδευση & Κατάρτιση: Ενδυνάμωση και προετοιμασία γυναικών για ηγετικούς ρόλους
    3. Γυναίκες για την Υγεία και την Κοινωνική Φροντίδα
    4. Ναυτιλία & Μετασχηματισμός Ενέργειας & Τεχνολογίας
    5. Πολιτισμός και Εναλλακτικός Τουρισμός για την Αειφορία
    6. Καινοτομία για Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση
    7. Γυναίκες και κοινωνία: Εξισορρόπηση καριέρας και οικογένειας, διευκόλυνση και ενδυνάμωση των γυναικών να αναλάβουν ηγετικές θέσεις και μεγιστοποίηση του ρόλου τους στη διαμόρφωση της οικονομίας της επόμενης γενιάς

    Το Women Economic Forum (WEF) είναι ένας μη κερδοσκοπικός Παγκόσμιος Οργανισμός που στοχεύει στην προώθηση ενδυναμωτικών συζητήσεων μεταξύ γυναικών που δεσμεύονται να επιφέρουν εποικοδομητικές αλλαγές σε όλους τους τομείς του οικονομικού και κοινωνικού βίου.

    Οι εκδηλώσεις του WEF λειτουργούν ως εστίες ανταλλαγής απόψεων και μάθησης σε ένα ποικιλόμορφο και διεπιστημονικό πλαίσιο, λειτουργώντας ως κέντρο για εκτενείς συνδέσεις και δικτύωση παγκοσμίως

    Από το 2015, το WEF έχει διοργανώσει πάνω από 120 εκδηλώσεις παγκοσμίως, σε τοποθεσίες όπως οι ΗΠΑ (Λος Άντζελες, Νέο Μεξικό, Σάντα Μπάρμπαρα), Καναδάς (Βανκούβερ), Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο, Μπέρμιγχαμ), Ευρώπη (Χάγη, Άμστερνταμ, Τομάρ, Λισαβόνα, Λιουμπλιάνα), Σκανδιναβικές Χώρες (Ισλανδία), Καραϊβική (Γρενάδα), ΜΕΝΑ (Αίγυπτος, Τυνησία), Αυστραλία (Περθ), Μεξικό, Κολομβία, Ηνωμένο Βασίλειο (Μπέρμιγχαμ, Λονδίνο), και σε όλη την Ινδία (Δελχί, Γκουρουγκράμ, Τσεννάι, Μαδουράι, Κολκάτα, Γκουαχάτι, Γκόα).

    Το WEF Greece 2024 συνδιοργανώνεται με το Τ.Ε.Ε. και με την πολύτιμη υποστήριξη  σημαντικών οργανισμών: Daughters of Penelope, AHEPA Hellas, American Women of Greece (AWOG),  Women’s Health First, Hellenic Association of Women in Culture and Tourism (HAWCT), Hellenic American Women’s Council (HAWC), Dyname κ.α.

    Η υποστήριξη αυτών των Οργανισμών υπογραμμίζει τη σημασία του Συνεδρίου και την κοινή δέσμευση για την ενίσχυση και προώθηση των γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής μέσω της ηγεσίας των γυναικών.

    Η είσοδος είναι Ελεύθερη.

    Διαβάστε επίσης:

    Η ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τουρκία αποκτά τον χαμένο της τρούλο

    Γιάννης Βαρδινογιάννης: Μεγάλη τουριστική επένδυση 500 εκατ. ευρώ στην Ερμιόνη

    Χαμάς: Ποιοι είναι οι πιθανοί διάδοχοι του Γιαχία Σινουάρ

     



    ΣΧΟΛΙΑ