• Business

    Warren Buffett: Πώς αυξήθηκε το ποσοστό του στην Bank of America, ενώ συνεχίζει τις πωλήσεις

    • Bloomberg

    Warren Buffett, Πρόεδρος και CEO, Berkshire Hathaway


    Ο Warren Buffett γνωστοποίησε ότι πούλησε επιπλέον μερίδιο της Bank of America, αφού μετά τις επαναγορές ιδίων μετοχών που πραγματοποίησε η τράπεζα, το ποσοστό του μεγαλοεπενδυτή σε αυτήν αυξήθηκε και πάλι πάνω από το 10%. Όριο που απαιτεί άμεση γνωστοποίηση των κινήσεων του στη SEC.

    H εταιρεία του δισεκατομμυριούχου, Berkshire Hathaway, αποκόμισε περίπου 370 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση μετοχών αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση στην οποία προέβη την Πέμπτη, περιγράφοντας τον 16ο γύρο πωλήσεων από τα μέσα Ιουλίου.

    Μετά από τις ρευστοποιήσεις το ποσοστό του στην δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, μειώθηκε και πάλι στο 9,97%.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα, ο Buffett είχε ήδη μειώσει τη συμμετοχή του σε λιγότερο από το 10% των μετοχών της Bank of America που είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε κυκλοφορία, Ωστόσο, η τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αγόρασε ίδιες μετοχές αξίας 3,5 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

    Ως εκ τούτου, με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία της τράπεζας για τη διαμόρφωση των ποσοστών των μετόχων, η συμμετοχή της Berkshire ανέβηκε πάλι πάνω από το όριο του 10%.

    Οι κανόνες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, απαιτούν από τους επενδυτές με ποσοστό άνω του 10% μιας μετοχής να γνωστοποιούν τις συναλλαγές που πραγματοποιούν σε αυτήν εντός λίγων ημερών.

    Τώρα ο Buffett μείωσε και πάλι τη συμμετοχή του κάτω από το όριο αυτό, και πλέον μπορεί να παρέχει ενημερώσεις ανά τρίμηνο – αφήνοντας ενδεχομένως τους άλλους μετόχους στο σκοτάδι, όσον αφορά τις κινήσεις του στην Bank of America.

    Ο 94χρονος Buffett δεν έχει σχολιάσει για ποιο λόγο αποσύρεται από την επένδυση, αν και έχει δώσει εδώ και καιρό την έγκριση του στον διευθύνοντα σύμβουλο της Bank of America, Brian Moynihan.

     Η Berkshire επένδυσε 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα το 2011. Το 2019, ζήτησε την έγκριση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για να αυξήσει τη συμμετοχή της πέραν του 10%.

    Η Berkshire παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Bank of America με μερίδιο αξίας περίπου 32,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση την τιμή κλεισίματος της ημέρας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Αναλυτές προβλέπουν τις επόμενες κινήσεις του γκουρού των επενδύσεων

    Warren Buffett: Συνεχίζει τις κερδοφόρες κινήσεις στην Ιαπωνία – Νέα πώληση ομολόγων σε γιεν

    Warren Buffett: Έχει εισπράξει σχεδόν 7 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις μετοχών της Bank of America



    ΣΧΟΛΙΑ