• Business

    Uber: Σε συνομιλίες για εξαγορά της Expedia

    • NewsRoom
    Ικανοποιημένοι οι 9 στους 10 οδηγοί που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Uber

    Uber


    Η Uber βρίσκετε σε συζητήσεις για εξαγορά της εταιρείας ταξιδιωτικών κρατήσεων Expedia, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, σε μια συμφωνία που θα ωθήσει την εταιρεία κοινής χρήσης διαδρομής σε νέες αγορές πέρα από τα ταξίδια με αυτοκίνητο και την παράδοση φαγητού.

    Οι συνομιλίες ήταν σε πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τις συζητήσεις και ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές. Παραμένει ασαφές αν θα πραγματοποιηθεί εξαγορά. Η Expedia είναι γνώριμο έδαφος για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Uber, Dara Khosrowshahi, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού ομίλου από το 2005 έως το 2017. Ο Khosrowshahi εξακολουθεί να είναι μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Expedia.

    Η κεφαλαιοποίηση της Uber ανέρχεται σε περίπου 168 δισεκατομμύρια δολάρια, μεγαλύτερη από την κορύφωση της στην πανδημία, όταν οι πελάτες της ήταν παγιδευμένοι σε εσωτερικούς χώρους και βασίζονταν στις παραδόσεις τροφίμων. Οι μετοχές έπεσαν το 2022, καθώς η εταιρεία πάλευε με τις υψηλές τιμές της βενζίνης, τον πληθωρισμό και την επιστροφή περισσότερων οδηγών στην πλατφόρμα. Ο στόχος της, η Expedia, αξίζει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το ενδιαφέρον της Uber για την Expedia αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους Financial Times.

    Οι μετοχές της Expedia σημείωσαν άνοδο άνω του 6% το πρωί της Πέμπτης.

    Οι χρήστες της Expedia μπορούν να κάνουν κρατήσεις πτήσεων, καταλυμάτων, αυτοκινήτων και δραστηριοτήτων μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας, ενώ κατέχει επιπλέον ταξιδιωτικές ιστοσελίδες όπως οι Hotels.com, Vrbo και Orbitz. Η Expedia ανέφερε συνολικές ακαθάριστες κρατήσεις ύψους 28,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου τον Αύγουστο.

    Μια εξαγορά της Expedia θα ήταν ένα «σημαντικό στρατηγικό home run» για την Uber, δήλωσε ο Dan Ives, διευθύνων σύμβουλος της Wedbush Securities, στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC την Πέμπτη. Είπε ότι αυτό υποδηλώνει ότι η Uber περνάει στην επίθεση και αναζητά νέες ευκαιρίες κερδοφορίας, και θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς μια «σούπερ εφαρμογή».

    «Έχουν ένα τεράστιο mojo και κερδίζουν όλο και περισσότερο μερίδιο», δήλωσε ο Ives. «Νομίζω ότι θα είναι στο κυνήγι για συγχωνεύσεις και εξαγορές».

    Διαβάστε επίσης:

    Τι σημαίνει η αναθεώρηση της ανάπτυξης το 2023 – Αυξημένο το ΑΕΠ κατά 5 δις ευρώ

    Pernod Ricard: Πτώση 5,9% των πωλήσεων στο τρίμηνο λόγω Κίνας και ΗΠΑ

    Τζο Μπάιντεν: Αναχώρησε για τη Γερμανία σε μια αποχαιρετιστήρια επίσκεψή του με θέμα συζήτησης τη βοήθεια στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ