• Πολιτική

    Το συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια της Βάσως Παπανδρέου

    • NewsRoom
    Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας

    Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας


    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας εξέφρασε την βαθιά θλίψη του για την εκδημία της πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Παπανδρέου.

    Νωρίτερα, είχε αφήσει μια ανθοδέσμη με κόκκινα τριαντάφυλλα στα έδρανα του ΠαΣΟΚ. Στη μνήμη της πρώην υπουργού, η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων τήρησε ενός λεπτού σιγή.

    Ο κ. Τασούλας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    «Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου για την απώλεια της Βάσως Παπανδρέου, ιστορικού στελέχους, βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, επί σειρά ετών.

    Ως βουλευτής τις περιόδους 1985-1989 και 1993-2012 και ως πρόεδρος Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, υπερασπίστηκε ανυποχώρητα τις πολιτικές της θέσεις για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, με τον δυναμισμό που την διέκρινε.

    Από τις κυβερνητικές θέσεις που ανέλαβε συνέβαλε στην ενεργό συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ζωή της χώρας, κατοχυρώνοντας νομοθετικά, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή των γυναικών σε ποσοστό 33% στους συνδυασμούς των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών 2002.

    Θεσμοθέτησε τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), προώθησε την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προστάτευσε με αποφάσεις της τη μητρότητα, εμπέδωσε την ισότητα των δύο φύλων και έδειξε ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Υπήρξε η πρώτη γυναίκα Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), από το 1989 έως το 1993, προωθώντας την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Χάρτα και τον Κοινωνικό Διάλογο στην Ευρώπη.

    Στην οικογένεια και στους οικείους της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

    Διαβάστε επίσης:

    Σκέρτσος: Στόχος της κυβέρνησης, η χώρα το 2027 να είναι πιο ισχυρή, πιο αυτάρκης, πιο εθνικά υπερήφανη

    Η επέκταση της οικογένειας Τραμπ: Πώς η εγκυμοσύνη της Τίφανι επηρεάζει την πολιτική κληρονομιά

    Ιράν: «Εξαιρετικά απίθανη» μια ισραηλινή επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις εκτιμά ο Ιρανικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας



    ΣΧΟΛΙΑ