• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πάνω – κάτω η Aegean, πάτησε τα 12 η ΔΕΗ – Θετικό πρόσημο Eurobank, Alpha


    Προς νέα υψηλά οι ξένες αγορές, επιφυλακτικότητα και προσεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Στις 1431 μονάδες ο γενικός δείκτης, χωίς συγκεκριμένους πρωταγωνιστές και με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι επενδυτές.

    Αυτό, παρά το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης συνέχισε ανοδικά και χθες, ευρισκόμενος στο μέσο επίπεδο διαπραγμάτευσης από τις αρχές Οκτωβρίου.

    Σταθεροποιητικό, άρα και ευνοϊκό για το ΧΑ, παραμένει το κλίμα στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες, σημειώνει η Depolas Investments.

    Για σήμερα, στο επίκεντρο θα βρεθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ όπου αναμένεται νέα μείωση επιτοκίων κατά 25μβ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

    Επιπλέον, βαρύτητα θα δοθεί και στην ομιλία Λαγκαρντ καθώς η αγορά αναζητά περισσότερες λεπτομέρειες για το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον το επόμενο διάστημα.

    Στο μέτωπο των μάκρο έχουμε την τελευταία μέτρησή του πληθωρισμού Σεπτεμβρίου στην Ευρωζώνη, ενώ στις ΗΠΑ αναμένουμε ανακοινώσεις για τις λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου, την βιομηχανική παραγωγή Σεπτεμβρίου και τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας μεταξύ άλλων.

    Κατά τα άλλα να ξεφύγει από τα 4,20 επιδιώκει η Τράπεζα Κύπρου, τα 4,23 αυτή την ώρα και από τα 9 ευρώ η Cener με πράξεις στα 9,03.

    Πράξεις στα 7,35 ευρώ η ΕΤΕ, με την τιμή του placement στα 7,55. Ανοδικά πάνω από τα 2 ευρώ η Eurobank, πιέσεις στα 3,79 ευρώ η Πειραιώς και οριακή πτώση 0,10% στο 1,51 η Άλφα, που όμως απορροφά και κινείται προς το 1,52.

    Αυτή την ώρα κίνηση ανόδου στην Aegean, στα 10,48 και κέρδη πάνω από 1%, ενώ αυτή την ώρα “γυρίζει” στα 10,40, στα 33,25 ανακάμπτει η Τιτάν, σταθερή στα 11,99 η ΔΕΗ, σε κρίσιμα επίπεδα, καθώς θα φανεί αν θα υπάρξει διάσπαση των 12 ευρώ, επίπεδα τα οποία πάτησε πριν από λίγο, αδύναμη άνοδος στην ΜΟΗ στα 20,88, πάνω από τα 33 ευρώ πατάει ο Μυτιληναίος, και μικρού εύρους απώλειες για τον ΟΠΑΠ, στα 15,97 ευρώ που κάνει κίνηση προς τα 16 και αμετάβλητος στα 15,95 ο ΟΤΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιοι συνταξιούχοι ευνοούνται από τον «κόφτη» στην εισφορά αλληλεγγύης (ΕΑΣ)

    Hellenic Train για το περιστατικό με τον προαστιακό: Σε διαθεσιμότητα το προσωπικό που εμπλέκεται – Διερευνούμε τα αίτια

    Αριστείδης Πίττας: Η αποπαγκοσμιοποίηση είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ