• Ναυτιλία

    Αριστείδης Πίττας: Η αποπαγκοσμιοποίηση είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη ναυτιλία

    • NewsRoom

    Αριστείδης Πίττας


    «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορεί να αντιμετωπίσει η ναυτιλία είναι η αποπαγκοσμιοποίηση», τόνισε ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων EuroDry και EuroSeas, σε ναυτιλιακό συνέδριο που έγινε στην Αθήνα.

    «Ένας ψυχρός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θα μπορούσε να αναδιατάξει τις διεθνείς εμπορικές ροές προς όφελος των εγχώριων και ως εκ τούτου να βλάψει τη ναυτιλία», πρόσθεσε ο Αριστείδης Πίττας.

    Οι δηλώσεις του είναι σύμφωνες με εκείνες άλλων, σημαντικών ναυτιλιακών παραγόντων όπως ο πρόεδρος της ICS Emanuele Grimaldi, ο οποίος έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τις αρνητικές επιπτώσεις του προστατευτισμού και των εμπορικών πολέμων μεταξύ Δύσης και Κίνας.

    Ο οικονομικός πόλεμος με την Κίνα μπορεί να οξυνθεί σε περίπτωση νέας προεδρίας Τραμπ μετά τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο, καθώς ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει υιοθετήσει ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα προς την Κίνα.

    Πιθανή σύγκρουση μεταξύ της Κίνας και της αυτόνομης Δημοκρατίας της Ταϊβάν θα μπορούσε να είναι το έναυσμα για δραματικές εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο.

    Ο Αριστείδης Πίττας, ωστόσο, δήλωσε «επιφυλακτικά αισιόδοξος» ότι οι εμπορικοί πόλεμοι δεν θα ξεφύγουν από τον έλεγχο.

    «Πιστεύω ότι η οικονομία είναι αυτή που οδηγεί τον κόσμο και είναι σίγουρα οικονομικό πλεονέκτημα για ολόκληρο τον πλανήτη να υπάρχει αλληλεπίδραση του εμπορίου», κατέληξε ο Έλληνας πλοιοκτήτης.

    Διαβάστε επίσης:

    Eldorado Gold: Ξεκινάει το 2026 η παραγωγή χαλκού στις Σκουριές- Τα οφέλη για την εταιρεία και τη χώρα

    ΕΚΤ: Προς νέα μείωση επιτοκίων σήμερα

    Τι συμβαίνει με Πειραιώς, Εθνική, ΜΟΗ, η νέα έκπληξη της Βρεττού, η ΕΕ και οι έλεγχοι σε Μηταράκη – Καιρίδη, ο τραπεζίτης και ο «ζαχαρένιος», η γκάφα της Απαλαγάκη , ο έρωτας μέσω IRIS, και το πάρτι στο Annabbel’s



    ΣΧΟΛΙΑ