• Business

    Amazon Web Services: Επενδύει 500 εκατ. δολάρια στην πυρηνική ενέργεια – Αναπτύσσει μικρούς αντιδραστήρες στη Βιρτζίνια

    • NewsRoom
    Μάθιου Γκάρμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της AWS

    Μάθιου Γκάρμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της AWS


    Η Amazon Web Services, θυγατρική της Amazon η οποία ειδικεύεται στο cloud computing, ανακοίνωσε πως επενδύει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια στην πυρηνική ενέργεια για την ανάπτυξη τριών έργων στις ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει το CNBC, η AWS ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Dominion Energy, η εταιρεία κοινής ωφελείας της Βιρτζίνια, για να εξερευνήσει την ανάπτυξη ενός μικρού αρθρωτού πυρηνικού αντιδραστήρα (SMR) κοντά στον υπάρχοντα πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας της Dominion στη North Anna.

    Ο SMR είναι ένας προηγμένος τύπος πυρηνικού αντιδραστήρα με μικρότερο αποτύπωμα που του επιτρέπει να κατασκευαστεί πιο κοντά στο δίκτυο. Έχουν επίσης ταχύτερους χρόνους κατασκευής από τους παραδοσιακούς αντιδραστήρες, επιτρέποντάς τους να συνδεθούν νωρίτερα.

    Η Amazon είναι η τελευταία μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που αγοράζει πυρηνική ενέργεια για να τροφοδοτήσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις από τα κέντρα δεδομένων καθώς επενδύει όλο και περισσότερο στη Τεχνητή Νοημοσύνη. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ενέργεια από την SMR Kairos Power, ενώ η Constellation Energy επανεκκινεί το Three Mile Island για να τροφοδοτήσει τα κέντρα δεδομένων της Microsoft .

    «Βλέπουμε την ανάγκη για γιγαβάτ ενέργειας τα επόμενα χρόνια και δεν θα υπάρξουν αρκετά αιολικά και ηλιακά έργα για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες, και έτσι η πυρηνική ενέργεια είναι μια μεγάλη ευκαιρία», δήλωσε ο Μάθιου Γκάρμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της AWS.

    Η Βιρτζίνια φιλοξενεί σχεδόν τα μισά από όλα τα κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ, με μια περιοχή που ονομάζεται Data Center Alley, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας βρίσκεται στην κομητεία Loudon. Υπολογίζεται ότι το 70% της παγκόσμιας κίνησης στο Διαδίκτυο ταξιδεύει μέσω του Data Center Alley κάθε μέρα.

    Η Dominion προβλέπει ότι η ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί κατά 85% τα επόμενα 15 χρόνια. Η AWS αναμένει ότι τα νέα SMR θα φέρουν τουλάχιστον 300 μεγαβάτ ισχύος στην περιοχή της Βιρτζίνια.

    «Οι μικροί αρθρωτοί πυρηνικοί αντιδραστήρες θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη της Βιρτζίνια ως κορυφαίου κόμβου πυρηνικής καινοτομίας», δήλωσε ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Γκλεν Γιάνγκιν σε μια ανακοίνωση. «Η δέσμευση της Amazon Web Services σε αυτήν την τεχνολογία και η συνεργασία τους με την Dominion είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών ενέργειας μιας αναπτυσσόμενης Βιρτζίνια».

    Διαβάστε επίσης

    Πυροσβεστική: 26 αγροτοδασικές πυρκαγιές στο τελευταίο 24ωρο

    Σειρήνες στο Νότιο Ισραήλ για ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας

    Lamda Development: Πώς εξελίσσονται τα έργα υποδομής στο Ελληνικό (video)



    ΣΧΟΛΙΑ