• Ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου: Ζητά από το δικαστήριο να μπλοκάρει την ψηφοφορία για το ΔΣ της Seanergy Maritime

    Γιώργος Οικονόμου - Σταμάτης Τσαντάνης

    Γιώργος Οικονόμου – Σταμάτης Τσαντάνης


    Νέα τροπή παίρνει η διαμάχη του Γιώργο Οικονόμου με την διοίκηση της ναυτιλιακής Seanergy Maritime.

    Ο ισχυρός εφοπλιστής ζήτησε από το δικαστήριο των Νήσων Μάρσαλ να μην διεξαχθεί η γενική συνέλευσης της 4ης Νοεμβρίου και να μπλοκάρει την επικείμενη ψηφοφορία της Seanergy Maritime Holdings, για την εκλογή των μελών του ΔΣ της.

    Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση της Sphinx Investment Corp. συμφερόντων του κ. Οικονόμου, στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει με την εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακή, με στόχο να εκλέξει δύο ανθρώπους της εμπιστοσύνης του στο διοικητικό της συμβούλιο.

    Η Sphinx, που κατέχει για λογαριασμό του εφοπλιστή ποσοστό 9% της Seanergy, με ανακοίνωση της στην SEC γνωστοποίησε ότι κατέθεσε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο των Νήσων Μάρσαλ για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα.

    Στόχος του Γιώργου Οικονόμου είναι να μην πραγματοποιηθεί η ετήσια συνέλευση της ναυτιλιακής και να αποτρέψει την προσμέτρηση των προνομιούχων μετοχών που κατέχει ο επικεφαλής της Σταμάτης Τσαντάνης, κατά την ψήφο του διοικητικού συμβουλίου.

    Η Seanergy ετοιμάζεται για τη γενική συνέλευση των μετόχων της στις 4 Νοεμβρίου, στην οποία ζητά από τους επενδυτές να επανεκλέξουν δύο από τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου και να απορρίψουν τους δύο υποψηφίους που πρότεινε ο Οικονόμου.

    Ωστόσο, η Sphinx διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η ημερομηνία αυτή είναι πριν από την προγραμματισμένη ακρόαση από το Ανώτατο Δικαστήριο για την αγωγή του Οικονόμου κατά της Seanergy, που έχει στόχο να ακυρώσει τις προνομιούχες μετοχές μέσω των οποίων ο κ. Τσαντάνης ελέγχει το 49,99% των ψήφων της εταιρείας.

    «Η διεξαγωγή της ετήσιας συνέλευσης του 2024 σε αυτή την ημερομηνία και υπό αυτές τις συνθήκες καθιστά νομικά αδύνατο να εκλεγεί οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τους υποψηφίους του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης και θα εμποδίσει την προσέλευση των μη εσωτερικών μετόχων στην ετήσια συνέλευση του 2024», δήλωσε η Sphinx.

    Η Seanergy δήλωσε στους μετόχους ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην ψηφοφορία και ότι θα χειριστεί το αίτημα του Οικονόμου στο δικαστήριο.

    «Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια του Οικονόμου να καθυστερήσει την τελευταία στιγμή την κανονικά προγραμματισμένη ετήσια συνέλευσή μας είναι απλώς ένα ακόμη βήμα για να προωθήσει την ιδιοτελή προσπάθειά του να αποκτήσει αποτελεσματικό έλεγχο στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και την εταιρική στρατηγική της», δήλωσε η Seanergy.

    Νομικές πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Seanergy δήλωσαν ότι αναμένουν πώς η πλειοψηφία των κοινών μετόχων θα ψηφίσει κατά των υποψηφίων του Οικονόμου για το διοικητικό συμβούλιο, ακόμη και χωρίς τις προνομιούχες μετοχές του κ. Τσαντάνη.

    Η Seanergy επιδιώκει την επανεκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρη Αναγνωστόπουλου και Ιωάννη Κάρτσωνα.

    Η εταιρεία σε πρόσφατη ανακοίνωση της επισήμανε: «Μια τέτοια εξέλιξη (δηλαδή, εκλογή των δύο υποψηφίων εκπροσώπων του Γ. Οικονόμου) θα προκαλούσε τεράστια ζημιά στην εταιρεία, και τους μετόχους της, καθώς θα τους στερούσε τις ευνοϊκές προοπτικές και μελλοντικές αποδόσεις για τις οποίες η διοίκηση έχει θέσει τις απαραίτητες βάσεις».

    Ο Γιώργος Οικονόμου έχει κατηγορήσει τον Σταμάτη Τσαντάνη ότι απέκτησε τον έλεγχο της πλειοψηφίας των ψήφων της εταιρείας έναντι μόνο 250.000 δολαρίων, στερώντας το δικαίωμα ψήφου στους υπόλοιπους, εκτός της εισηγμένης μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου του εφοπλιστή.

    Τον περασμένο Μάρτιο, κατέθεσε μήνυση στα Νησιά Μάρσαλ, κατά των Σταμάτη Τσαντάνη, Χριστίνα Αναγνωσταρά, Δημήτρη Αναγνωστόπουλου, Ηλία Κουλουκουντή, Ιωάννη Κάρτσωνα και της εταιρείας Seanergy Maritime Holdings.

    Κατηγορώντας τα μέλη του ΔΣ ότι έδωσαν στον κ. Τσαντάνη de facto τον πλειοψηφικό έλεγχο χωρίς να απαιτήσουν να επενδύσει το ποσό που θα χρειαζόταν να επενδύσει ένας εκτός της εταιρείας μέτοχος για να το αποκτήσει, επισημαίνουν τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι 7 «Σωματοφύλακες» της Seanergy και ο Γιώργος Οικονόμου – Η μάχη της 4ης Νοεμβρίου

    Η αντεπίθεση της Seanergy: «Γιώργο Οικονόμου, δεν σε θέλουμε στην εταιρεία»

    Επιμένει ο Γιώργος Οικονόμου: Η διοίκηση της Seanergy «κλέβει» τα δικαιώματα διακυβέρνησης των μετόχων



    ΣΧΟΛΙΑ