• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Επαναλαμβάνουμε την έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Επαναλαμβάνουμε την έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, να εντείνουμε τις πιέσεις ώστε ο νότιος Λίβανος για να μη μετατραπεί σε νέα Γάζα, ανέφερε μεταξύ άλλων από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

    «Το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο μεταξύ της Ε.Ε. και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου διεξάγεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Η Ελλάδα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης και έχει κάθε επιθυμία να εμβαθύνει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και των χωρών του Κόλπου. Εξάλλου σε διμερές επίπεδο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και με τα έξι κράτη που απαρτίζουν το Συμβούλιο Συνεργασίας. Είναι πολύ σημαντικό όμως να βαθύνουμε περαιτέρω τις σχέσεις και σε επίπεδο Ε.Ε. ειδικά σε μία εποχή που η συνεργασία μας είναι όλο και πιο απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη Μέση Ανατολή κινδυνεύει με μια στρατιωτική ανάφλεξη» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε παράλληλα την έκκληση «για μία άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ώστε να μη συνεχίζεται άλλο αυτή η αδιανόητη ανθρωπιστική καταστροφή».

    «Αυτό που επιβάλλεται πάνω από όλα είναι η αυτοσυγκράτηση ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χρόνο για να επαναφέρουμε στο τραπέζι τη μόνη πολιτική λύση που μπορεί να αντιμετωπίσει το δομικό πρόβλημα της Μέσης Ανατολής, που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία δύο κρατών που θα μπορούν να συνυπάρχουν σε ειρήνη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Η παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προσπαθειών για την αποκλιμάκωση της βίας και την αποφυγή περαιτέρω σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να προωθεί τη σταθερότητα και την ειρήνη μέσω της διπλωματίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Λεωφόρος Συγγρού: Τροχαίο με 2 τραυματίες αστυνομικούς

    ΙΟΒΕ: Η βιομηχανία βελτίωσε το οικονομικό κλίμα τον Σεπτέμβριο

    Νίκος Παπαθανάσης: Εκταμίευση 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από 4ο αίτημα πληρωμής των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης



    ΣΧΟΛΙΑ