• FIRST Global Challenge: Ρομποτική... απογείωση με υψηλές ταχύτητες έως 1 Gbps και 1.700 5G SIM κάρτες από την Cosmote

    Κοινωνία

    FIRST Global Challenge: Ρομποτική… απογείωση με υψηλές ταχύτητες έως 1 Gbps και 1.700 5G SIM κάρτες από την COSMOTE

    • NewsRoom

    FIRST Global Challenge 2024: Ο διεθνής διαγωνισμός μαθητικής ρομποτικής σημαδεύτηκε φέτος από πολλαπλές πρωτιές.

    Πρώτον, φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Και, επιπλέον, η COSMOTE, ως χορηγός τηλεπικοινωνιών, κάλυψε με υπερσύγχρονες δικτυακές υποδομές κινητής και σταθερής τις ανάγκες διεξαγωγής του.

    Για πρώτη φορά χορηγός τηλεπικοινωνιών του διαγωνισμού προσέφερε 1.700 κάρτες κινητής 5G στους διοργανωτές και εθελοντές του διεθνούς τουρνουά ρομποτικής για να εξυπηρετηθεί η επικοινωνία των ομάδων και εθελοντών του διαγωνισμού.

    Περισσότεροι από 3.000 μαθητές και μέντορες από 193 χώρες αξιοποίησαν τα γρήγορα δίκτυα της COSMOTE με ταχύτητες έως 1 Gbps, καθώς η COSMOTE προσέφερε ειδικά σχεδιασμένες λύσεις συνδεσιμότητας μέσα από τα δίκτυα COSMOTE Fiber και COSMOTE 5G, για να καλύψει κάθε πιθανή ανάγκη επικοινωνίας τόσο των διοργανωτών και των ομάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό όσο και των εθελοντών.

    Ήταν, άλλωστε, μια μεγάλη γιορτή της επιστήμης και της τεχνολογίας: κατά τη διάρκεια του FIRST Global Challenge 2024 με θέμα «Feeding the Future» και της Τελετής Έναρξης στο Καλλιμάρμαρο, η διοργάνωση προσέλκυσε πάνω από 25.000 επισκέπτες, που συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας τη σημασία της επιστήμης και της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

    Ο διαγωνισμός FIRST Global Challenge είναι ένας εκπαιδευτικός διαγωνισμός που έχει ως στόχο να προωθήσει την παγκόσμια συνεργασία και να εμπνεύσει τα δύο δισεκατομμύρια νέων στον κόσμο να ασχοληθούν με τους τομείς του STEM για να συμβάλλουν στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων.

    COSMOTE First Global Challenge 1

    Οι μπλε και οι κόκκινες συμμαχίες των χωρών κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στο ΣΕΦ «έτρεξαν» τα ρομπότ στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες με στόχο να συγκεντρώσουν όσο περισσότερα γίνεται στοιχεία για τη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος διατροφής. Οι ομάδες που νίκησαν πέρασαν αρκετές ώρες αγωνίας, μετά από αλλεπάλληλους αγώνες, όπου συνεχώς ανατρέπονταν οι βαθμολογίες, αυξάνοντας το σασπένς για όλους.

    Από τη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείπει η COSMOTE. Γιατί η COSMOTE, μέλος του Ομίλου Telekom, με προτεραιότητα τη δημιουργία μιας ψηφιακής κοινωνίας για όλους, παράλληλα με σημαντικές επενδύσεις σε σύγχρονα ψηφιακά δίκτυα, την τελευταία δεκαετία συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις στην ανάπτυξη του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και των ψηφιακών δεξιοτήτων της νέας γενιάς. Γιατί ένας κόσμος στον οποίο η τεχνολογία είναι προσβάσιμη για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.