• Πολιτική

    Οι δυο στρατηγικές του Μητσοτάκη και τα μηνύματα στα δεξιά της ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με διπλή στόχευση αναμένεται να κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα: Αφενός να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και αφετέρου να απαντάει σε οποιαδήποτε fake news αναπαράγεται ή διαδίδεται από κόμματα δεξιά της ΝΔ όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη με αφορμή το μεταναστευτικό η τα ελληνοτουρκικά.

    Η ηγετική ομάδα στοχεύει στην αντιμετώπιση διαχρονικών ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών, ήδη την περασμένη Δευτέρα παραδόθηκαν για παράδειγμα στην κυκλοφορία 35 νέα λεωφορεία για την Αττική, παράλληλα με την υλοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων που έχουν να κάνουν με την μείωση των φόρων. Όπως με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τα μπλοκάκια που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη ή ακόμα και με τη ρύθμιση για το φιλοδώρημα που δεν θα φορολογείται έως 3.600 ευρώ το χρόνο.

    Μεταναστευτικό

    Την ίδια ώρα όμως η κυβέρνηση ρίχνει μεγάλο βάρος και στο μεταναστευτικό, άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να το θέσει και στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο Πέμπτη μετά και την στάση της Γερμανίας.

    Στο πλαίσιο αυτό κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν τι έχει κάνει η ελληνική πλευρά και δίνουν απαντήσεις σε θέματα που βάζουν κόμματα δεξιά της ΝΔ, όπως η επικεφαλής της Φωνής Λογικής Αφροδίτη Λατινοπουλου.

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυποργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε πως «επί Μητσοτάκη από 90 – 93 χιλιάδες παράνομους μετανάστες που διέμεναν στην Ελλάδα πάμε στους 23 χιλιάδες. Είναι μία μείωση περίπου 80%. Έχουμε μία άλλη πολιτική και στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας. Έχουμε μηδενικές εισροές στα χερσαία μας σύνορα και κάνουμε μία πολιτική αποτροπής με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.

    Όσο για την επικεφαλής της Φωνής Λογικής που έκανε λόγο πως η ΝΔ δεν είναι αυτή που γνωρίζαμε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «η Αφροδιτη Λατινοπουλου αποφάσισε να ταχθεί στη σκληρή άκρα δεξιά, όπως του Όρμπαν και της Λεπέν. Φυσικά και δεν υπήρξε ποτέ πόρτα σύμπλευσης. Δεν συνομιλούμε, δεν συγκυβερνούμε με τα άκρα».

    Είναι ξεκάθαρο πως στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να μην αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα ειδικά από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και την Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπουλου, που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν να ανεβαίνουν και τα δυο κόμματα, αναδεικνύοντας παράλληλα τις κυβερνητικές παρεμβάσεις τόσο στο μεταναστευτικό όσο και στα ελληνοτουρκικά.

    Εν ολίγοις η ηγετική ομάδα μπορεί να έχει ως κεντρικό στόχο την καθημερινότητα των πολιτών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απευθύνεται ακόμα και σε πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους που διαχρονικά στήριζαν τη ΝΔ.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρευνα mononews: Μπορεί το χαμηλό κόστος ενέργειας των ΑΠΕ να περάσει στον καταναλωτή; Τι απαντούν Metlen, ΡΑΕΥ, ΣΠΕΦ, ΕΛΕΤΑΕΝ, ΕΣΗΑΠΕ
    Γιατί ο Μάριος Ηλιόπουλος αγόρασε το 3,5% των μετοχών της Γιουβέντους
    Άρθρο παρέμβαση: Πώς ο Χατζηδάκης εκσυγχρονίζει το φορολογικό κράτος



    ΣΧΟΛΙΑ