• Business

    Lamda: Προσύμφωνο με την Trade Estates για το Retail Park – Στα €31 εκατ. το αντίτιμο

    • NewsRoom
    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development


    Η LAMDA DEVELOPMENT S.A., σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας και της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού του The Ellinikon Mall, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 14.10.2024 η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. υπέγραψε προσύμφωνο αγοραπωλησίας διηρημένων οριζόντιων ιδιοκτησιών με την εταιρεία TRADE ESTATES Α.Ε.Ε.Α.Π. (μέλος του Ομίλου FOURLIS), για την υλοποίηση Εμπορικού Πάρκου Λιανικής (“Retail Park”) στο Commercial Hub, όπου θα αναπτυχθεί και το The Ellinikon Mall, το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας.

    Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε €31εκ, με τη συνολική επένδυση να υπολογίζεται σε €75εκ.

    Με την υπογραφή του συμβολαιογραφικού προσυμφώνου ήδη καταβλήθηκε ποσό προκαταβολής €4,5εκ, ενώ βάσει της συμφωνίας των μερών το 75% του συνολικού τιμήματος αναμένεται να καταβληθεί εντός του 2025, και το υπόλοιπο με την ολοκλήρωση του έργου.

    Το Retail Park θα περιλαμβάνει καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (“Big Boxes”), με διεθνείς μισθωτές, όπως IKEA, και θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου εμπορικού προορισμού νέας γενιάς στο Ελληνικό.

    Συνδυαστικά το The Ellinikon Mall μαζί με το Retail Park θα συμβάλλουν καθοριστικά στον τομέα του λιανικού εμπορίου, προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικούς εμπορικούς χώρους με διεθνή brands.

    Η ολοκλήρωση των δύο αυτών αναπτύξεων θα πραγματοποιηθεί με ενιαίο χρονοδιάγραμμα, διασφαλίζοντας την ταυτόχρονη έναρξη λειτουργίας τους.

    Διαβάστε επίσης

    Gazprom: Πουλάει ξενοδοχεία και θέρετρα, μετά τις ετήσιες ζημιές που κατέγραψε ύψους σχεδόν 7 δισ. δολ.

    UnitedHealth: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη γ΄ τριμήνου

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στις 6 Νοεμβρίου η έκτακτη ΓΣ για την έγκριση του σχεδίου διάσπασης



    ΣΧΟΛΙΑ