• Τράπεζες

    Goldman Sachs, Citi, BofA: Η Wall Street «ζυγίζει» τα τραπεζικά αποτελέσματα

    • NewsRoom

    Ντέιβιντ Σόλομον (Goldman Sachs), Τζέιν Φρέιζερ (Citi), Μπράιαν Μόιναχαν (BofA)


    Ύστερα από ένα επιτυχημένο άνοιγμα των τραπεζικών αποτελεσμάτων από τη JP Morgan την προηγούμενη Παρασκευή, η περίοδος των κερδών στη Wall Street συνεχίζεται με τρεις ακόμα τράπεζες, που παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους την Τρίτη.

    Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν αυτή της Goldman Sachs, με ένα άλμα στα κέρδη κατά 45%. Η ώθηση προήλθε από το δυναμικό comeback της τράπεζας στο trading μετοχών και στην ανάπτυξη της επενδυτικής τραπεζικής.

    Οι traders μετοχών κατέγραψαν το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων τριών και πλέον ετών, με την τράπεζα να απολαμβάνει παράλληλα ένα σημαντικό ράλι στην αξία των μετοχών της, ύστερα από κάποια «δύσκολα» χρόνια.

    Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στα 2,99 δισ. δολάρια, ή 8,40 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7% στα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ποιοι απογοήτευσαν

    Απογοητευτικά από την άλλη ήταν τα αποτελέσματα της Bank of America, τα έσοδα της οποίας συρρικνώθηκαν καθώς η μείωση των επιτοκίων είχε σημαντικές επιπτώσεις στις πληρωμές των τόκων.

    Τα προηγούμενα τρίμηνα οι περισσότερες τράπεζες είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται χάρη στο άλμα των επιτοκίων από τους κεντρικούς τραπεζίτες.

    Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας μειώθηκαν κατά 3% στα 14 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη της προχώρησαν στα 6,9 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, μειωμένα από τα 7,8 δισ. δολάρια ή 90 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν.

    Ούτε η Citigroup κατάφερε να ανταποκριθεί σε υψηλές προσδοκίες, καθώς τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 9% στο τρίτο τρίμηνο.

    Ειδικότερα μειώθηκαν στα 3,2 δισ. δολάρια ή 1.51 δολάρια ανά μετοχή έναντι 3,5 δισ. δολαρίων ή 1,63 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα

    Με την τράπεζα να περνάει μία περίοδο ανασυγκρότησης, η CEO Τζέιν Φρέιζερ έκανε λόγο για ένα τρίμηνο που δείχνει ότι η εταιρεία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

    Η επενδυτική τραπεζική αποτέλεσε φωτεινό σημείο για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, με τα έσοδα να σημειώνουν άλμα 31% στα 934 εκατ. δολάρια. Τα στελέχη της Wall Street είναι αισιόδοξα ότι η μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα θα ανοίξει το δρόμο για περισσότερες συμφωνίες και αρχικές δημόσιες προσφορές.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤτΕ: Χωρίς μεταβολές αναμένεται η ζήτηση για δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο τρίτο τρίμηνο

    Βloomberg: Η εποχή διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών τελείωσε – Οι πωλήσεις των κρατικών συμμετοχών και η περίπτωση της Ελλάδας

    Attica Bank: Το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου



    ΣΧΟΛΙΑ