• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Σχεδόν $2 δισ. τα πονταρίσματα για τον νικητή των εκλογών

    • NewsRoom
    Κάμαλα Χάρις, Ντόναλντ Τραμπ, οι δύο μονομάχοι

    Κάμαλα Χάρις, Ντόναλντ Τραμπ, οι δύο μονομάχοι


    Οι εκλογές των ΗΠΑ πλησιάζουν και η “φρενίτιδα” των Αμερικανών αποτυπώνεται στα τεράστια ποσά που τοποθετούν σε στοιχήματα, σε μια οριακά ευνοϊκότερη για τον Ντόναλντ Τραμπ κούρσα για την προεδρία.

    Σύμφωνα με τους Financial Times, οι νέες πλατφόρμες κυνηγούν τα εκατομμύρια των επαγγελματιών επενδυτών, μετά την άρση της απαγόρευσης των εγχώριων στοιχημάτων την περασμένη εβδομάδα.

    Η Kalshi προσφέρει στους θεσμικούς επενδυτές την ευκαιρία να ποντάρουν έως και 100 εκατ. δολάρια είτε στην νίκη της Χάρις, είτε στου Τραμπ.

    Σημειώνεται ότι η αγορά άνοιξε, από τη στιγμή που η Kalshi κέρδισε μια δικαστική διαμάχη στη Ουάσινγκτον επί μιας αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής.

    Η άρση της απαγόρευσης ουσιαστικά απελευθέρωσε τις συναλλαγές για να προσφέρουν το ίδιο είδος συμβάσεων σε αμερικανικές εκλογές που είναι ήδη διαθέσιμες στο εξωτερικό και σε υπεράκτιες πλατφόρμες που βασίζονται σε κρυπτογράφηση.

    Η Betfair με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο είχε 85 εκατομμύρια λίρες στον νικητή των αμερικανικών εκλογών, από τη Δευτέρα.

    Το σύνολο των προεκλογικών στοιχημάτων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων πολιτειών, ανήλθε συνολικά σε 136 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

    Την ίδια στιγμή, πάνω από 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν πονταριστεί στον προεδρικό διαγωνισμό στην υπεράκτια πλατφόρμα Polymarket, της οποίας οι χρήστες στοιχηματίζουν σε κρυπτονομίσματα, και τεχνικά δεν επιτρέπει στους πολίτες των ΗΠΑ να στοιχηματίζουν.

    Μάλιστα, τα ποσά αυτά αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, με όλο και περισσότερους “παίκτες” να προσελκύονται στην πλατφόρμα.

    Όσον αφορά τα στοιχήματα, αυτά είναι τύπου αμερικανικού “cash-or-nothing binary”, που πληρώνει ένα σταθερό χρηματικό ποσό εάν το option είναι επίσης in-the-money, σε διαφορετική περίπτωση δεν πληρώνεται τίποτα.

    Η διαφορά είναι ότι η πληρωμή μπορεί να γίνει όχι μόνο στη λήξη αλλά και σε όλη τη διάρκεια του συμβολαίου εφόσον αυτό είναι in-the-money.

    Η τιμή κυμαίνεται ανάλογα με την πιθανότητα.

    Σημειώνεται ότι τα συμβόλαια που στοιχηματίζουν στη νίκη του Τραμπ τη Δευτέρα, διαπραγματεύονται στα 54 σεντς, ενώ εκείνα που υποστηρίζουν την Χάρις κοστολογούνται στα 47 σεντς, διευρύνοντας την “ψαλίδα”  των πρώτων ημερών που διαμορφώθηκε στο 51 -49 σεντς για κάθε υποψήφιο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ έχουν ιχνηλατήσει και παρακολουθούν στενά ιρανικές απειλές κατά του Τραμπ εδώ και χρόνια

    ΔΝΤ: Ανησυχία για τη συνεχή αύξηση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους – Έμφαση σε ΗΠΑ και Κίνα

    Κάμαλα Χάρις: Στοχεύει στους μαύρους άνδρες ψηφοφόρους με τις νέες προτάσεις της που αφορούν την οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ