• Business

    Eli Lilly: Επένδυση 364 εκατ. λιρών στον τομέα βιοτεχνολογίας της Βρετανίας

    • Bloomberg

    Dave Ricks, CEO Eli Lilly (Πηγή: Linkedin)


    Nα επενδύσει 279 εκατομμύρια λίρες σχεδιάζει η Eli Lilly, σε μια νέα πρωτοβουλία για την υποστήριξη των βιοτεχνολογιών του Ηνωμένου Βασιλείου και μιας μελέτης για τον αντίκτυπο των υπερπαραγωγικών φαρμάκων της για τον διαβήτη και την παχυσαρκία.

    Η επένδυση της φαρμακοβιομηχανίας με έδρα την Ινδιανάπολη περιλαμβάνει έως και 204 εκατομμύρια λίρες για τη διαμόρφωση ενός χώρου για την Gateway Labs στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δήλωση που εστάλη μέσω email τη Δευτέρα.

    Άλλες επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν μια 5ετή μελέτη σε real time για τo tirzepatide, το φάρμακο γνωστό ως Mounjaro στις ΗΠΑ, που χρησιμοποιείται για τον διαβήτη και το Zepbound για την απώλεια βάρους.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η Βρετανία έχει ως στόχο να γίνει μια υπερδύναμη των βιοεπιστημών, ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει και να διατηρήσει επενδύσεις έως σήμερα.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lilly, Ντέιβ Ρικς, περιέγραψε την πρωτοβουλία σε μια συνάντηση στο Λονδίνο, όπου ηγέτες διεθνών επιχειρήσεων δεσμεύτηκαν να επενδύσουν στη Βρετανία, ενώ η κυβέρνηση υποσχέθηκε να διευκολύνει αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.

    Μαζί με τη χρήση της υγειονομικής περίθαλψης από τους ασθενείς, η μελέτη του tirzepatide θα παρακολουθεί τις αλλαγές στην εργασιακή τους κατάσταση και τις ημέρες ασθενείας, σύμφωνα με τον φαρμακευτικό κολοσσό.

    Μάλιστα, η Lilly δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, προκειμένου να διερευνήσει άλλες επενδυτικές ευκαιρίες, όπως εγκαταστάσεις παραγωγής και συνεργασίες με ταμεία επιχειρηματικών κεφαλαίων της χώρας.

    H μετοχή της Lilly δεν παρουσίαζε σημαντική μεταβολή στις 16:32 ώρα Ελλάδος τη Δεύτερα.

    Διαβάστε επίσης: 

    GSK: Συμφώνησε διακανονισμό $2,2 δισ. για την υπόθεση Zantac – Άλμα για τη μετοχή

    O πόλεμος στα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας – Η επόμενη μέρα για το Ozempic

    Eli Lilly: Νομικός πόλεμος ενάντια στις εταιρείες που πωλούν εξατομικευμένα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας



    ΣΧΟΛΙΑ