• ΑΓΟΡΕΣ

    Το κρίσιμο κρας τεστ για τον S&P – Γιατί αναλυτές και εταιρείες διαφωνούν για τα κέρδη

    Οι σκιές μιας αρκούδας και ενός ταύρου, σε μπλε φόντο


    Μία ασυνήθιστη διαφοροποίηση κυριαρχεί αυτές τις μέρες στη Wall Street: αναλυτές και εταιρείες βλέπουν τελείως διαφορετικά την επερχόμενη περίοδο των εταιρικών αποτελεσμάτων.

    Από στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg Intelligence οι αναλυτές φαίνεται ότι αναμένουν μεσοσταθμικά η αύξηση των κερδών στις εταιρείες του S&P 500 να μην ξεπεράσει το 4,2%, αισθητά μειωμένο από το 7% που είχαν προβλέψει τον περασμένο Ιούλιο.

    Το ισχυρό outlook

    Οι εταιρείες πάντως –βάσει του outlook- βρίσκονται σε τελείως διαφορετική γραμμή: Βλέπουν άλμα περίπου 16%.

    Η Gina Martin Adams, επικεφαλής στρατηγική αναλυτής μετοχών του BI, δήλωσε ότι η απόκλιση είναι «ασυνήθιστα μεγάλη» και το ισχυρό outlook των εταιρειών υποδηλώνει ότι εύκολα θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

    «Τα περιθώρια κέρδους αναμένεται  να συνεχίσουν να βαδίζουν υψηλότερα, καθώς οι εταιρείες δίνουν έμφαση στην αποτελεσματικότητα εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας», έγραψε σε σημείωμά της.

    . Παρά τους φόβους των αναλυτών, ο S&P 500 σημείωσε άλλο ένα υψηλό ρεκόρ την περασμένη Παρασκευή σημειώνοντας άλμα 22% μέχρι στιγμής για το 2024, το καλύτερο ξεκίνημα σε ένα έτος από το 1997.

    Οι επενδυτές συνεχίζουν να μην πτοούνται από την απαισιοδοξία των αναλυτών και επιμένουν να ποντάρουν σε μία ακόμα θετική περίοδο κερδών.

    Επιβεβαίωση των επενδυτών

    Μέχρι στιγμής, αν και σε πολύ μικρό ποσοστό, η αισιοδοξία των επενδυτών φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται.

    Η JPMorgan ξεπέρασε τις προσδοκίες με τη μετοχή της να εκτοξεύεται κατά 4,5%, ενώ η Wells Fargo & Co. σημείωσε άνοδο 5,6%, καθώς τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι οι επιπτώσεις από την μείωση των επιτοκίων δεν ήταν τόσο άσχημες όσο ανησυχούσαν οι αναλυτές.

    «Αρκετές τραπεζικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης είχαν μειώσει το ρίσκο στα μέσα Σεπτεμβρίου ενόψει της περιόδου κερδών», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley με επικεφαλής τον Μάικλ Ουίλσον σε σημείωμά τους τη Δευτέρα.

    «Τα πρώτα αποτελέσματα από την περίοδο κερδών δείχνουν ότι οι τράπεζες ξεπερνούν αυτόν τον πήχη».

    Τα φώτα στις Magnificent 7

    Δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις εταιρείες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Nike  αναθεώρησε πτωτικά και πιο κοντά στις προσδοκίες της Wall Street το outlook της, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, η FedEx κατέρρευσε μετά την προειδοποίηση ότι οι δραστηριότητές της θα επιβραδυνθούν το επόμενο έτος.

    Η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί τελικά στην ομάδα των Magnificent Seven μετοχών που τροφοδότησε σε μεγάλο βαθμό το ράλι φέτος, συμπεριλαμβανομένων των Apple και Nvidia. Η κοινή γνώμη αναμένει ότι τα κέρδη τους θα αυξηθούν κατά περίπου 18% σε σχέση με πέρυσι.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: 10η περίοδος εκτοκισμού ΚΟΔ – Στις 22/10 η καταβολή των οφειλόμενων τόκων

    Bitcoin: Άλμα με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα και στις εκλογές των ΗΠΑ

    LVMH (Louis Vuitton): Νευρικότητα εν αναμονή των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ