• Business

    Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί για 3 εκατομμύρια το ακίνητο της οικογένειας Βάρδη στην Κηφισιά


    Σε πλειστηριασμό οδηγείται για δεύτερη φορά μετά το άγονο σφυρί του Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Συνεδρίων και Εκδηλώσεων στην Κηφισιά συμφερόντων της οικογένειας Βάρδη, η οποία ήταν συνδεδεμένη με το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι.

    Συγκεκριμένα, το ακίνητο έχει δρομολογηθεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 17 Οκτωβρίου του 2024 με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3.071.000, οφειλέτη την εταιρεία «ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ AΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και επισπεύδουσα την doValue.

    Σημειώνεται, ότι η κατάσχεση επιβλήθηκε για το ποσό των 200.000 ευρώ και το ακίνητο περιήλθε στην οφειλέτιδα εταιρεία τον Ιούλιο του 2015 μέσω συμβολαίου αγοραπωλησίας.

    Το ακίνητο

    Όσον αφορά το ακίνητο, πρόκειται για οικόπεδο οκτώ στρεμμάτων στην Κηφισιά Αττικής στη θέση «Παληάγιαννη», επί της οδού Τομπάζη.

    Επί του οικοπέδου έχει ανεγερθεί οικοδομή η οποία αποτελείται από:

    Α) Υπόγειο επιφάνειας 276τμ αποτελούμενο από κύριο χώρο 120,00τμ και κατά την υπόλοιπη επιφάνεια από βοηθητικούς χώρους και γκαράζ.

    Συγκεκριμένα, το υπόγειο αποτελείται από χωλλ, λόμπι ανελκυστήρα, ανελκυστήρα, κλίμακα ανόδου προς το ισόγειο, γκαρνταρόμπα, δύο W.C., δύο διαδρόμους, κουζίνα, αποθήκη τροφίμων, δύο δωμάτια προσωπικού, λουτρό, καθιστικό προσωπικού, πλυντήριο – σιδερωτήριο, λεβητοστάσιο, πέντε αποθήκες, λίβινγκρουμ και γκαράζ.

    Β) Ισόγειο επιφάνειας 188,31τμ και ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 88,34τμ, το οποίο αποτελείται από χωλλ, λίβιγκ-ρουμ και καθιστικό σε ενιαίο χώρο, γραφείο, καθιστικό, κουζίνα, φαμιλι ρουμ (family room), τραπεζαρία, W.C., διάδρομο, αποθήκη, ανελκυστήρα και κλίμακα καθόδου προς το υπόγειο και ανόδου προς τον πρώτο  όροφο.

    Γ) Όροφο πάνω από το ισόγειο επιφάνειας 87,33τμ και ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 20,40τμ., ο οποίος αποτελείται από διάδρομο, κλίμακα καθόδου προς το ισόγειο, ανελκυστήρα, τέσσερις  κοιτώνες, δύο λουτρά, μία λινοθήκη, δωμάτιο ντουλάπα (walking closet), βεστιάριο (dressing), ένα κοιτώνα με λουτρό και βεστιάριο (dressing), μία κύρια κρεβατοκάμαρα (master bedroom) με λουτρό και δύο βεστιάρια (dressing), δύο ημιυπαίθριους χώρους, μία βεράντα προς τη δυτική πλευρά, μία  βεράντα προς την ανατολική πλευρά, μία βεράντα προς τη βόρεια πλευρά και μία βεράντα προς τη νότια πλευρά.

    Στην ανατολική πλευρά του ακινήτου υπάρχει κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα) επιφανείας 112,50τμ.

    Σημειώνεται ότι το υπόγειο, το ισόγειο και ο πρώτος όροφος πάνω από το ισόγειο επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα και ανελκυστήρα και αποτελούν μία ενιαία κατοικία.

    Η οικογένεια Βάρδη και το Πεντελικόν

    Από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας και την αλυσίδα εστιατορίων που διατηρούσε εκεί, ο Έλληνας ομογενής Χαράλαμπος Βάρδης επιστρέφει στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με σκοπό την είσοδο του στους κύκλους των πλούσιων οικογενειών που κινούσαν τα επιχειρηματικά νήματα των βορείων προαστίων.

    Το 1984 παίρνει στην ιδιοκτησία του το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν και συνεχίζει την πολυτελή ιστορία του, η οποία έχει αφετηρία το 1924 όταν ξεκινάει και η κατασκευή του.

    Το ξενοδοχείο εγκαινιάζεται τρία χρόνια αργότερα το 1927,  αποτελώντας σημείο κατατεθέν των βορείων προαστίων, καθώς το Πεντελικόν ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένο με την πολυτέλειά και την φιλοξενία διακεκριμένων προσωπικοτήτων.

    Το 2009 με το ξέσπασμα της οικονομικής χρήσης εμφανίστηκαν και τα πρώτα σημάδια της οικονομικής καθίζησης, που με τη σειρά τους έπληξαν τα επιχειρηματικά βήματα της οικογένειας Βάρδη.

    Έκτοτε την θέση της αίγλης και της πολυτέλειας παίρνουν οι περικοπές σε μισθούς εργαζομένων, χρέη, ανεξόφλητες επιταγές και μείωση των κρατήσεων από σταθερούς ακόμα πελάτες.

    Το 2010 οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδης Α.Ε. είχαν βάρη που ξεπερνούσαν τα  26 εκατ. ευρώ και για τα οποία είχαν δεσμευτεί ακίνητα του ομίλου.

    Το 2015 σε συνέχεια της οικονομικής του δυσπραγίας το Πεντελικόν φεύγει από τα χέρια της οικογένειας Βάρδη και περνά στην ιδιοκτησία του ομίλου SCD, συμφερόντων του ομογενούς επιχειρηματία, Θεόδωρου Δουζόγλου.

    Σύμφωνα με τις γνωστές εξελίξεις το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν πρόκειται να αναγεννηθεί υπό τον όμιλο Hilton και το brand της Curio Collection.

    Υπενθυμίζεται, πως η οικογένεια Βάρδη εκτός από το ξενοδοχείο Πεντελικόν είχε στην ιδιοκτησία της και το Κτήμα Πεντελικόν, μια έκταση 32 στρεμμάτων στην Βαρυμπόμπη, όπου πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις, συνέδρια και γάμοι.

    Όσον αφορά το ακίνητο που βγαίνει αυτόν τον μήνα στο σφυρί, η εταιρεία «Κέντρο Συνεδρίων και Τουριστικών Επιχειρήσεων» τον Δεκέμβριο του 2015 κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και στις 20 Ιουλίου 2017 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την κήρυξε επίσημα, ορίζοντας ως χρόνο παύσης πληρωμών την 19η Δεκεμβρίου του 2015.

    Έκτοτε η εταιρεία εκπροσωπείται από την σύνδικο πτώχευσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλειστηριασμοί: 6ο σφυρί για την Κοντοβερός (Freskot) στον Ασπρόπυργο μετά το λουκέτο

    Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί οι εγκαταστάσεις της Demco, το «στρατηγείο» του Κοντομηνά

    Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί το εργοστάσιο της Αλλατίνη (Nutriart) στη Σίνδο – Τα 300 χρόνια ιστορίας



    ΣΧΟΛΙΑ