• Business

    Atradius Hellas: Εντάσσει στο δυναμικό της τον Γρηγόρη Σταματόπουλο ως Deputy Managing Director

    • NewsRoom

    Γρηγόρης Σταματόπουλος


    Τη στελεχιακή ομάδα της αναβαθμίζει η Atradius Hellas, εντάσσοντας στο δυναμικό της τον Γρηγόρη Σταματόπουλο, ο οποίος από σήμερα, 14 Οκτωβρίου, αναλαμβάνει τη θέση του Deputy Managing Director της εταιρείας.

    Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων και είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων, ενώ σημειώνει ότι ο κ. Σταματόπουλος αναμένεται να εστιάσει στις ασφαλίσεις εξαγωγικών πιστώσεων, λόγω της εμπειρίας και της γνώσης που διαθέτει στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

    Ο κ. Σταματόπουλος είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ιησουιτών Saint – Michel στις Βρυξέλλες με σπουδές στις Επενδύσεις και τη Διαχείριση Χρηματοοικονομικού Ρίσκου, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, όπως και μεταπτυχιακές σπουδές στα Διεθνή Οικονομικά Επιχειρήσεων και MBA.

    Έχει, επίσης, παρακολουθήσει Executive Trainings στο Massachusetts Institute of Technology (MIT) και στο Columbia Business School.

    Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας θέσεις υψηλής ευθύνης σε εταιρείες όπως οι EY, PWC και Eurobank.

    Ακόμη, έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σε εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα τελευταία πέντε χρόνια κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων ΑΕ – Export Credit Greece SA, ενώ συμπεριελήφθη στη λίστα του περιοδικού Fortune «40 under 40» το 2015, το 2016 και το 2018.

    Δηλώσεις

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Atradius Hellas, Γεράσιμος Τζέης, δήλωσε: «Η Atradius Hellas, επενδύοντας πρώτα και κύρια στο έμψυχο δυναμικό της, τα τελευταία χρόνια διεύρυνε σημαντικά τη στελεχιακή της ομάδα με νέα πρόσωπα. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Σταματόπουλος, έχοντας τη στήριξη όλων μας θα συνδράμει τα μέγιστα ώστε η Atradius Hellas να προσφέρει νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους της, παρέχοντας μειωμένο ρίσκο συναλλαγών, διαρκή πιστοληπτική αξιολόγηση πελατών και σύγχρονα εργαλεία άντλησης ρευστότητας».

    Από την πλευρά του, ο κ. Σταματόπουλος ανέφρερε: «Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι στην ομάδα της Atradius Hellas. Η Atradius είναι ηγέτιδα στην Ελλάδα στις ασφαλίσεις Εμπορικών Πιστώσεων – Είσπραξης Απαιτήσεων και ανυπομονώ να συμβάλλω στην προσπάθεια της εταιρείας για την περαιτέρω ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά και την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων».

     

    Διαβάστε επίσης:
    Αντισυλληπτικά: Ποια συνδέονται με αύξηση του κινδύνου καρκίνου του μαστού

    Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024: Ταξίδι στη γεύση και στην γαστρονομική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία»

    Σοφία Γαλάτουλα: H tbi άλλαξε το τοπίο του «Buy Nοw Pay Later»(BNPL) στην Ελλάδα 



    ΣΧΟΛΙΑ