• Κοινωνία

    «Game of Thrones»: Μέσα σε έξι λεπτά ο «Σιδερένιος Θρόνος» πουλήθηκε σχεδόν 1,5 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

    • NewsRoom
    Game of Thrones


    Οι θαυμαστές του «Game of Thrones» είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια μοναδική δημοπρασία που διοργάνωσε o oίκος Heritage Auctions στο Ντάλας, έχοντας πάνω από 900 αντικείμενα, από τη θρυλική σειρά του HBO.

    Η δημοπρασία που διεξήχθη από την Πέμπτη έως το Σάββατο (10-12 Οκτωβρίου) ξεπέρασε τα 21 εκατομμύρια δολάρια, με την συμμετοχή περισσότερων από 4.500 θαυμαστών της σειράς να πλειοδοτούν.

    Το πιο περιζήτητο αντικείμενο ήταν ο «Σιδερένιος Θρόνος» ο οποίος πωλήθηκε σε μόλις έξι λεπτά για 1,49 εκατομμύρια δολάρια.

    Σημειώνεται ότι στη επική σειρά ο θρόνος συμβόλιζε τον αγώνα για την εξουσία. Δημιουργήθηκε μετά από διαταγή που έδωσε ο Αίγκον ο Κατακτητής, στον Δράκο του Βαλέριον, να λιώσει με την καυτερή του ανάσα χίλια σπαθιά των ηττημένων εχθρών του κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κατάκτησης.

    «Πρόκειται για εξαιρετικούς θησαυρούς φτιαγμένους από βραβευμένους με Emmy ενδυματολόγους και κατασκευαστές σκηνικών οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα για να διασκευάσουν τα υπέροχα μυθιστορήματα του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν (George R.R. Martin)», ανέφερε σε δήλωση ο Τζο Μανταλένα, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Heritage Auctions.

    got
    Game of Thrones

    «Ο κόσμος ήθελε ένα μέρος από τη μαγεία του «Game of Thrones»».

    Εκτός από το «Σιδερένιο Θρόνο», πάνω από 30 αντικείμενα «έπιασαν» εξαψήφιο αριθμό, αναφέρει το ΑP.

    Δύο ακόμη αντικείμενα που προκάλεσαν «μάχη προσφορών» ήταν το διαβόητο Longclaw σπαθί του Jon Snow που κρατούσε ο Κιτ Χάριγκτον (Kit Harington) το οποίο πωλήθηκε για 400.000 δολάρια ενώ ένα κοστούμι με εντυπωσιακό μανδύα του σταρ κέρδισε ένας θαυμαστής του καταβάλλοντας 337.500 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Ebury: Το δολάριο συνεχίζει να ενισχύεται καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ανακάμπτει

    Μέχρι το 2036 θα ναυπηγηθούν 66 κρουαζιερόπλοια, αξίας 56,5 δισ. δολαρίων και θα διαθέτουν 171.234 κλίνες!

    «Λουκέτο» σε λούνα παρκ στα Γρεβενά – Το είχε πιστοποιήσει η εταιρία που εμπλέκεται στο δυστύχημα της Χαλκιδικής

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ