• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ξαναμοιράζεται η τράπουλα πάνω από τις 1420 μονάδες – Αντίδραση για Άλφα

    Βασίλης Ψάλτης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank


    Πράξεις πάνω από τις 1420 μονάδες για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. και συναλλαγές που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ στα πρώτα λεπτά, καθώς με θετικό πρόσημο τελείωσε την Παρασκευή μια συνολικά πτωτική εβδομάδα στο .

    Παρόμοια ήταν και η εικόνα στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

    Η σημερινή ατζέντα δεν περιέχει κάτι σημαντικό, αλλά η εβδομάδα περιλαμβάνει κρίσιμα μάκρο, όπως πληθωρισμό Σεπτεμβρίου (3η μέτρηση) και βιομηχανική παραγωγή Αυγούστου (αύριο)στην Ευρωζώνη, λιανικές πωλήσεις σε ΗΠΑ και Κίνα, αλλά και ΑΕΠ και βιομηχανική παραγωγή για την τελευταία.

    Ωστόσο, αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, όπου αναμένεται περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 25μβ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

    Επίσης, η επενδυτική κοινότητα θα επικεντρωθεί, κυρίως από αύριο, στα εισερχόμενα εταιρικά αποτελέσματα Γ’ τριμήνου, ορισμένα εκ των οποίων αποτελούν σημείο αναφοράς για τις αγορές.

    Μερικά από αυτά είναι η Bank of America (αύριο), Johnson & Johnson (αύριο), Goldman Sachs (αύριο), United Health (αύριο), αλλά και οι ASML (Τετάρτη) και TSMC (Πέμπτη) από τον κλάδο της τεχνολογίας ημιαγωγών.

    Στο εσωτερικό, αναμένουμε την εισαγωγή των μετοχών της Cenergy την Πέμπτη, ενώ η εβδομάδα θα λήξει με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P την Παρασκευή το βράδυ.

    Για τον ΓΔΧΑ, εκτός απροόπτου δεν βλέπουμε λόγο σημαντικής υποχώρησης από τα τρέχοντα επίπεδα, σημειώνει η Depolas Investments.

    Εμφατική αντίδραση βγάζουν ορισμένες μετοχές, Άλφα, Jumbo, Aegean, 0,60% ο Μυτιληναίος και 0,90% η Πειραιώς, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται στο ξεκίνημα 0,35%, στις 1.421 μονάδες, ενώ στα πρώτα λεπτά έδωσε αντίδραση 0,44%.

    Με 1,35 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές αυτή την ώρα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε το ok για να τρέξει η αύξηση κεφαλαίου της Αττικής.

    Στα 7,478 ευρώ ενισχύεται η ΕΤΕ με την Eurobank να περνάει σε απώλειες 0,25%, την Πειραιώς να κρατάει αντίδραση 0,84%, στα 3,73 ευρώ και με +1,43% η μετοχή της Άλφα.

    Απώλειες 0,34% στο ξεκίνημα η ΔΕΗ, +1,89% η Aegean στα 10,22 ευρώ. Αντίδραση 0,57% βγάζουν τα ΕΛΠΕ, στα 33 ευρώ σκαρφαλώνει η Coca Cola, +1,89% η Ιντρακόμ και +1,60% η Κλουκίνας Λάππας, εν αναμονή σημαντικών αποφάσεων από την γενική συνέλευση.

    Έμεινε από καύσιμα το Jumbo με λιγότερα κέρδη σε σχέση με τα πρώτα λεπτά, στα 25,70 ευρώ, +0,79% ο Μυτιληναίος.

    Διαβάστε επίσης:

    Bitcoin: Άλμα με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα και στις εκλογές των ΗΠΑ

    Quest Συμμετοχών: Εξαγόρασε το 70% της εταιρείας Μπενρουμπή έναντι 27,2 εκατ. ευρώ

    Γιώργος Παπαναστασίου στο mononews: Επιλέξαμε Σύμβουλο για due diligence της Διασύνδεσης Ελλάδας -Κύπρου- Tα επόμενα βήματα



    ΣΧΟΛΙΑ