• Πολιτισμός

    ΥΠΠΟ: Τι απαντά στα δημοσιεύματα για τον γάμο της Θεοδώρας στο Βυζαντινό Μουσείο

    • NewsRoom
    Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

    Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη


    Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού απαντά σε δημοσιεύματα σχετικά με την «καταβολή τέλους παραχώρησης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών για τη διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης» στις 26/9 και 27/9.

    Όπως σημειώνει το υπουργείο, το τέλος 15.000 ευρώ κατεβλήθη την 23η Σεπτεμβρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και Μάθιου Κουμάρ αποφάσισε να γιορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός του γάμου του με ένα αριστοκρατικό pre-wedding πάρτι στην κήπο του Βυζαντινού Μουσείου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

    Επρόκειτο για ένα δείπνο με συντροφιά τη μουσική. Όπως έγινε γνωστό, ο χώρος παραχωρήθηκε στο ζευγάρι έναντι αντίτιμου και με την υποχρέωση η οικογένεια να καλύψει τα έξοδα της συντήρησης των κήπων του μουσείου.

    Οι αντιδράσεις είναι συνεχείς, ενώ για το θέμα κατατέθηκε επερώτηση από 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν απαντήσεις από τη Λίνα Μενδώνη.

    @newsit.gr

    👑 Η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και ο Μάθιου Κουμάρ διασκέδασαν με τους καλεσμένους τους, στο pre-wedding πάρτι που έγινε στο Βυζαντινό Μουσείο. Το ζευγάρι χόρεψε μεταξύ άλλων και τη θρυλική «Δραπετσώνα» που ερμήνευσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. 🎶 Περισσότερα στο link in bio 🔗 🎥 @greek_royal #newsitgr #γάμος #ΘεοδώραΓλύξμποργκ #ΜάθιουΚουμάρ #ΒασιλιάςΚωνσταντίνος #preweddingparty

    ♬ πρωτότυπος ήχος – newsit.gr

    Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ

    Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στην καταβολή τέλους παραχώρησης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών για τη διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με την απόφαση Α.Π. 1581 / 17-09-2024, το τέλος (15.000 ευρώ) κατεβλήθη την 23η Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους μέσω της Τραπέζης Πειραιώς.

    Όσον αφορά στους ισχυρισμούς περί μη αναγραφής του IBAN (Διεθνής Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού) είναι γνωστό ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας το IBAN δεν δημοσιεύεται λόγω τραπεζικού απορρήτου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ένας Προμηθέας που σπάει τα δεσμά του – Για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό

    Νόμπελ Λογοτεχνίας 2024: Στη Νοτιοκορεάτισσα συγγραφέα Χαν Κανγκ το φετινό βραβείο

    Δάκης Ιωάννου – Γιώργος Οικονόμου: Στη λίστα των 200 μεγαλύτερων συλλεκτών διεθνώς



    ΣΧΟΛΙΑ