• media Sonia gif

    Media

    Η Μαρία… Αντουανέτα του Σκάι και ο Αρης, ο… typhoon Ζούλας, το ατόπημα Λιάγκα και τι συζητούν Ιβάν – Ηλιόπουλος

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Ο «λευκός γάμος» Άρη Πορτοσάλτε-Μαρίας Αναστασοπούλου, ο ατυχής τίτλος, οι χαμηλές πτήσεις και οι δεύτερες σκέψεις της διοίκησης

    Με μάλλον αταίριαστο τίτλο προβάλλεται η εκπομπή «Live You» στον ΣΚΑΙ καθώς θα της ταίριαζε αυτός του προγράμματος που προηγείται (των Ντσούνου-Κούτρα – «Αταίριαστοι») με τον Άρη Πορτοσάλτε και τη Μαρία Αναστασοπούλου να προσπαθούν αγωνιωδώς και εν τέλει ανεπιτυχώς, να γεφυρώσουν δύο ασύμβατους μεταξύ τους κόσμους και το τηλεοπτικό κοινό να εισπράττει ένα δυσάρεστο αβυσσαλέο vertigo από το πολιτισμικό αυτό gap των δύο παρουσιαστών.

    Ο καθένας διατηρεί την ταυτότητά του – με την ραδιοφωνική «βαριά» ιστορία του Πορτοσάλτε και τη θητεία τη Αναστασοπούλου σε πρωϊνές εκπομπές – χωρίς ωστόσο ο παράταιρος αυτός «γάμος» να μπορεί να φέρει στον κόσμο τον καρπό που θα ανθίσει …τηλεθέαση. Τηλεοπτική «χημεία» – βασικό συστατικό της επιτυχίας – δεν υπάρχει, για απλή ώσμωση ούτε λόγος και ήδη από τις πρώτες ημέρες ο Άρης Πορτοσάλτε εμφανιζόταν δυσαρεστημένος από τη συμπεριφορά on air της Μαρίας Αναστασοπούλου που έσπευδε να μιλήσει πρώτη σε καλεσμένους, καταγγέλλοντες πολίτες κλπ. Η συγκεκριμένη εκπομπή αποτέλεσε για τη φετινή σεζόν ένα σημαντικό «στοίχημα» που δεν έχει ακόμη κερδίσει το Φάληρο ενδεχομένως δε και να το «παγώσει» αν εξακολουθήσουν τα «ανταρκτικά» μονοψήφια ποσοστά που από το αρχικό 16,6% στο γενικό σύνολο και το 9,4% στο δυναμικό κοινό (15-54) στην πρεμιέρα κατρακύλησαν στο 3,9% στο ισχυρό καταναλωτικό κοινό στις 16/9 κάτω από την «Κοινωνία Ώρα Mega» (Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Ανθή Βούλγαρη στο MEGA με 19%), τις «Συνδέσεις» (Χριστίνα Βίδου και Κώστας Παπαχλιμίντζος στην ΕΡΤ1 με 10,1%), το «Καλημέρα Ελλάδα» (Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 με 8,5%, το «Ώρα Ελλάδος» (Παναγιώτης Στάθης και Γιάννης Κολοκυθάς στο OPEN με 7,8%), το «Σήμερα» (Δημήτρης Οικονόμου και Άκης Παυλόπουλος στον ΣΚΑΪ με 7,1%) και τους «Αταίριαστους» (Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας στον ΣΚΑΪ με 4,3%).

    Βέβαια έκτοτε η εκπομπή παλινωδεί μεταξύ ανίσχυρων και πιο ισχυρών αλλά πάντα  μονοψήφιων ποσοστών – την περασμένη Πέμπτη δεν ξεπέρασε το 5,5% στο δυναμικό κοινό – και μάλλον είναι νωρίς ακόμη για δυναμικές αποφάσεις και τον περιορισμό του προγράμματος στα ερτζιανά…Πάντως το στοίχημα ενός θριαμβευτικού come back της Μαρίας Αναστασοπούλου στον σταθμό από τη θέση partner στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη δεν φαίνεται να βγήκε.

    Η λεγόμενη και… Μαρία Αντουανέτα του Σκάι δυσκολεύεται πολύ…

    Κωνσταντίνος Ζούλας – Λίνα Παπαδάκη: «Καρμπόν» το δίδυμο από την ΕΡΤ στον ΣΚΑΙ

    Για τον ΣΚΑΙ οι new entries Κωνσταντίνος Ζούλας και Λίνα Παπαδάκη στη θέση του CEO και της συμβούλου διοίκησης, αντίστοιχα, διαθέτουν ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων στελεχών: Υπήρξαν σε αντίστοιχες θέσεις πρόσφατα στην ΕΡΤ. Δεν εξηγείται διαφορετικά το focus στα δελτία Τύπου που εκδόθηκαν για την ένταξή τους στην «οικογένεια» του ΣΚΑΙ, αποκλειστικά και μόνο στην πρόσφατη προϋπηρεσία τους στο Ραδιομέγαρο, με γενικόλογες αναφορές σε μακρά εμπειρία τους στα ιδιωτικά ΜΜΕ, αγνοώντας επιδεικτικά άλλα στοιχεία του βιογραφικού τους όπως σπουδές, επαγγελματικές διαδρομές και pic της καριέρας τους κλπ. Λείπουν και στην αναφορά για τη Λίνα Παπαδάκη φυσικά, λεπτομέρειες για τις σπουδές της και την επαγγελματική και κομματική της πορεία (επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου Τύπου στο ΠΟΤΑΜΙ).

    Κωνσταντίνος Ζούλας: Σαν έτοιμος από καιρό για τον ΣΚΑΙ και την επέλαση στο ζωτικό χώρο του Ατζούν Ιλιτζαλί

    Μέρες του 1996 θυμίζει ο ΣΚΑΙ με πιο νευρικό, πιο ενημερωτικό, πιο πολιτικό πρόγραμμα. Από τη μια η άδοξη αποχώρηση της Εύης Κουτσαυτάκη και από την άλλη η μετά βαΐων και κλάδων έλευση του Κωνσταντίνου Ζούλα στο Φάληρο – με το οποίο ουδέποτε έκοψε τον ομφάλιο λώρο – είναι προφανές ότι ο ΣΚΑΙ επανέρχεται στο παλιό καλό και εύκρατο ενημερωτικό μικροκλίμα που συνιστά και πυρηνικό στοιχείο του DNA του όσο βαθιά και να βάζει το χέρι του στο πρόγραμμα ο Ατζούν Ιλιτζαλί. Στον νέο ceo του ομίλου πιστώνεται κάθε τι νέο και ενδιαφέρον, από τις ειδικές εκπομπές για το ΠΑΣΟΚ και τον πόλεμο στο Λίβανο έως και τη δημιουργία της σειράς ντοκιμαντέρ για τη “Σκοτεινή Δεκαετίας 1964-1974” του Αλέξη Παπαχελά για τα γεγονότα που καθόρισαν τη μοίρα της Ελλάδας και της Τουρκίας, με ντοκουμέντα που για πρώτη φορά θα μεταδοθούν στην ελληνική τηλεόραση – δημιουργώντας εύλογες απορίες πώς είναι δυνατόν να κατέρριψε τα παγκόσμια χρονικά ρεκόρ υλοποίησης μιας απόφασης για ένα τέτοιο προϊόν σε μόλις 20 ημέρες!

    Πάντως πληροφορούμαστε ότι η έλευσή του έχει ξυπνήσει τον τοπικό εγκέλαδο που κινητ(ρ)οποιεί το στελεχικό δυναμικό και ήδη τα υψηλόβαθμα στελέχη (Βασίλης Παπαδρόσος, Βασίλης Χιώτης) πύκνωσαν τις περιοδείες τους στα newsroom.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί δεν έχει τον πρώτο λόγο στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα αν και η Δευτέρα του κουτσουρεύτηκε από τα ντοκιμαντέρ του Α.Παπαχελά μια κατάσταση που θα διατηρηθεί και μετά την ολοκλήρωση προβολής των 8 επεισοδίων – με τη μετάδοση νέων ενημερωτικών ντοκιμαντέρ. Στόχος είναι να διαμορφωθεί και καθιερωθεί νέα ζώνη εκπομπών από τη συγκεκριμένη τυπολογία προγράμματος με χαρακτηριστικά τα οποία είναι ταυτόσημα με το ενημερωτικό DNA του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου.

    Ωστόσο το κανάλι πρέπει να ισορροπήσει σε ένα πιο ομοιογενή χαρακτήρα καθώς σήμερα αυτή η ερμαφρόδιτη προγραμματική εικόνα (σκληρή ενημέρωση, χαλαρή ψυχαγωγία) δεν το βοηθά στην αναζήτηση της ταυτότητάς του.

    Η Άννα Κανδύλη από το Mega στον ΣΚΑΙ

    Ο ΣΚΑΪ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με την δημοσιογράφο  Άννα Κανδύλη. Η κα Κανδύλη, που έχει διαγράψει πολυετή πορεία στον χώρο του δικαστικού ρεπορτάζ, θα συμμετέχει με σχόλιο και αναλύσεις στα Δελτία Ειδήσεων και τις Ενημερωτικές  Εκπομπές του σταθμού.

    Ο Γιώργος Λιάγκας, η κίτρινη κάρτα από τα «υψίπεδα» του ΑΝΤ1, το «σούχω έτοιμη συγγνώμη» πριν ο Αλαφούζος λαλήσει άπαξ και η insomnia

    Το ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάγκα στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 για την πολυτελή κατοικία του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, έχει προκαλέσει σφοδρή κατακραυγή από το κοινό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντί να εστιάσει στην απώλεια του νεαρού ποδοσφαιριστή, η εκπομπή παρουσίασε λεπτομέρειες για το ενοίκιο, την επίπλωση και την πολυτέλεια του σπιτιού του, κάτι που πολλοί θεώρησαν ασέβεια και έλλειψη σεβασμού στη μνήμη του 31χρονου διάσημου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, με πολλούς χρήστες των social media να κατηγορούν την εκπομπή για «τηλεοπτικό κανιβαλισμό».

    Η κατακραυγή, όμως, δεν περιορίστηκε στο κοινό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πίεση ήρθε «από ψηλά», από την ηγεσία του ΑΝΤ1, που εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η εκπομπή το θέμα. Ανώτερα στελέχη του σταθμού επικοινώνησαν άμεσα με τον Γιώργο Λιάγκα, απαιτώντας εξηγήσεις για την επιλογή του να εστιάσει σε λεπτομέρειες που θεωρήθηκαν ακατάλληλες σε μια τόσο ευαίσθητη στιγμή. Η ενόχληση ήταν μεγάλη, με πολλούς στο κανάλι να τονίζουν ότι το περιστατικό αυτό «ξεπέρασε τα όρια» της ηθικής τους.

    Υπό την πίεση της διοίκησης, ο Γιώργος Λιάγκας αναγκάστηκε να αναλάβει την ευθύνη για το ρεπορτάζ και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Σε ανάρτησή του στα social media, παραδέχθηκε ότι το ρεπορτάζ ήταν «περιττό» και ότι οι υπερβολικές λεπτομέρειες για το σπίτι του Μπάλντοκ δεν έπρεπε να έχουν παρουσιαστεί. «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και κατανοώ απόλυτα τις αντιδράσεις», έγραψε.

    Αρκετά αργότερα ο Γιάννης Αλαφούζος, μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, ζήτησε σεβασμό στη μνήμη του ποδοσφαιριστή, απευθύνοντας έκκληση στα ΜΜΕ να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να σταματήσουν τις υπερβολές. Ανέφερε μάλιστα πως, αν δεν υπάρξει άμεση συμμόρφωση, θα κινηθεί νομικά για την προστασία της μνήμης του Τζορτζ Μπάλντοκ. Οπότε δεν ισχύει ότι ο Λιάγκας συνεμορφώθη προς τις υποδείξεις του Αλαφούζου. Ούτε ισχύει ότι ο Αλαφούζος απεύθυνε τις απειλές προς τον ΑΝΤ1 μόνο, καθώς ενοχλήθηκε και από τις εκπομπές της Ζήνας Κουτσελίνη και του Νίκου Ευαγγελάτου που απλώς ακολούθησαν χρονικά.

    Πάντως την επόμενη ημέρα ο Γ.Λιάγκας επανήλθε και απολογήθηκε on air λέγοντας σε γενικές γραμμές ότι δεν κοιμήθηκε το βράδυ, ότι «το λάθος ήταν όλο δικό του», ενώ ζήτησε να περιοριστεί η κριτική σε αυτόν και να μην αναφερθεί κάτι για συνεργάτη του.

    Υ.Γ. Στο προχθεσινό παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την Μπάγερν Μονάχου στη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague στο ΟΑΚΑ, ακούστηκαν συνθήματα κατά του δημοσιογράφου, ενώ υπήρχε και πανό με ύβρεις. Συγκεκριμένα οπαδοί των πρασίνων κρέμασαν υβριστικό πανό κατά του Γιώργου Λιάγκα και της ΕΣΗΕΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τέλος του θριάμβου για την Εθνική Ελλάδος ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας άφησε αιχμές για τον τρόπο που ο δημοσιογράφος παρουσίασε τον θάνατο του ποδοσφαιριστή αναφέροντας, «Αποτελεί ντροπή που κάποιοι συνάδελφοι σας έγραψαν και είπαν αστειότητες για αυτό το θέμα… Πάνω απ’ όλα πρέπει να είσαι άνθρωπος… Δεν σεβάστηκαν την οικογένεια του Τζόρτζ και όλους εμάς».

    Ο δε Λιάγκας κλήθηκε για εξηγήσεις τόσο από το ΕΣΡ όσο και από την ΕΣΗΕΑ.

    Η Νατάσα Γιάμαλη και η μετακόμιση

    Το Mega προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμά του, με τις εκπομπές του Κώστα Τσουρού και της Αναστασίας Γιάμαλη να αλλάζουν σε διάρκεια και ώρα προβολής. Συγκεκριμένα, η εκπομπή του Κώστα Τσουρού «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» θα ολοκληρώνεται στις 15:50 αντί για 16:10, ενώ η Αναστασία Γιάμαλη με τις «Εξελίξεις Τώρα» θα ξεκινά στις 15:50 και θα τελειώνει στις 17:50 αντί για 18:20. Αυτές οι αλλαγές στοχεύουν στη βελτίωση των τηλεθεάσεων και την ενίσχυση του προγράμματος, επιτρέποντας στο κανάλι να προσφέρει ποικιλία περιεχομένου και καλύτερη ροή προς το δελτίο ειδήσεων.

    Έλληνες ανταποκριτές στο Λίβανο – Ούτε ασφαλείς ούτε ασφαλισμένοι;

    Οι Έλληνες δημοσιογράφοι που καλύπτουν επικίνδυνες αποστολές, όπως ο πόλεμος στον Λίβανο, συχνά δεν είναι ούτε ασφαλείς ούτε επαρκώς ασφαλισμένοι από τα MME που τους στέλνουν. Σε αντίθεση με τα μεγάλα διεθνή δίκτυα, όπως το Reuters, τα οποία υποχρεώνουν τους δημοσιογράφους τους να παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα HEAT (Hostile Environment Awareness Training), στην Ελλάδα ελάχιστα MME (ANTI, ΕΡΤ, Mega) επενδύουν στην κατάρτιση και ασφάλεια των ανταποκριτών τους.

    Το HEAT είναι ένα πολυήμερο σεμινάριο που εστιάζει στις δεξιότητες και τη γνώση για την επιβίωση σε εχθρικά περιβάλλοντα. Εκτός από την εκπαίδευση, τα διεθνή μέσα παρέχουν ειδική ασφάλεια ζωής και minders, άτομα με στρατιωτική εμπειρία που προστατεύουν τους δημοσιογράφους στο πεδίο. Επιπλέον, έχουν εκπαιδευτές (minders) και τοπικούς “φίξερς”, που τους κατευθύνουν και τους βοηθούν να αποφεύγουν επικίνδυνες καταστάσεις.

    Σε αντίθεση με την ελληνική πραγματικότητα, τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Reuters, έχουν θέσει πρότυπα για την προστασία των δημοσιογράφων και διανομέων Τύπου. Σε χώρες όπως η Ισπανία, η εκπαίδευση και η ασφάλεια ζωής είναι προϋπόθεση για την αποστολή σε πολεμικές ζώνες, ενώ σε κάποιες χώρες όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία, επίσης, δεν παρέχεται η απαιτούμενη κάλυψη.

    Ο θάνατος του εφημεριδοπώλη και η συρρίκνωση ενός επαγγέλματος που τείνει να εξαφανιστεί

    Το επάγγελμα του εφημεριδοπώλη, που ήταν μέχρι το 2011 κλειστό, βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της εξαφάνισης, εξαιτίας της υπερφορολόγησης και των οικονομικών πιέσεων που επιβαρύνουν τους λίγους εναπομείναντες επαγγελματίες του κλάδου. Ο αριθμός των εφημεριδοπωλών έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, ενώ οι συνθήκες εργασίας τους επιδεινώνονται συνεχώς λόγω των νέων φορολογικών ρυθμίσεων.

    Η εισαγωγή του τεκμαρτού εισοδήματος στις 15.000 ευρώ αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τους επαγγελματίες, οι οποίοι συχνά δεν ξεπερνούν τις 9.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Ωστόσο, υποχρεώνονται να φορολογούνται για πολύ υψηλότερο ποσό, οδηγώντας πολλούς από αυτούς σε οικονομικό αδιέξοδο. Η Ένωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών έχει προειδοποιήσει για τις μαζικές παραιτήσεις που αναμένονται στο τέλος του έτους, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο τη διανομή του Τύπου σε χιλιάδες σημεία πώλησης.

    Αγωνιώδη επιστολή προς όλους τους υπεύθυνους (πρακτορείο Άργος, ΕΙΗΕΑ, εφημερίδες) απέστειλε η Ένωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών σημειώνοντας πως όλες οι δια ζώσης συνομιλίες τους με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να εξαιρεθούν από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, έπεσαν στο κενό.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης, Χρήστος Ξηρογιάννης, υπογραμμίζει ότι ο κλάδος συρρικνώνεται συνεχώς, με τα σημεία πώλησης να μειώνονται δραματικά. Από περίπου 1.100 διανομείς το 2011, ο αριθμός τους έχει πέσει σήμερα στους 300, και αναμένεται περαιτέρω μείωση αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης.

    Μάριος Ηλιόπουλος: Ο (τηλεοπτικός) κόσμος δεν είναι αρκετός (;)

    Όλα τελούν στο Open υπό την αίρεση της εξαγοράς του από ισχυρό οργανισμό και ήδη η πλευρά του Μάριου Ηλιόπουλου εισηγείται να μην προβεί ο εφοπλιστής σε καμία κίνηση αν δεν έχει καλυφθεί η εξόφθαλμη διαφορά μεταξύ των στοιχείων που προσκομίζονται και εκείνων στα οποία έχει καταλήξει η ελεγκτική εταιρεία που προσέλαβε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ. Μια σημαντική παράμετρος που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι ότι η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη επιδιώκει μια συμφωνία – πακέτο και για τα έτερα μηντιακά περιουσιακά στοιχεία της μητρικής εταιρείας (imerissia.gr, ethnos.gr) γνωρίζοντας ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι θετικός στις εισηγήσεις συνεργατών του για εξαγορά έτοιμων ενημερωτικών ή αθλητικών διαδικτυακών properties.

    Pressing στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο να αναλάβει τη θέση του Τζώνυ Καλημέρη στο Δ.Σ.

    Εκτός Open βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα ο Τζώνη Καλημέρης, διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας και μέλος του Δ.Σ. της Ραδιοτηλεοπτικής που φαίνεται ότι τα έσπασε με τον πρόεδρο Αρτούρ Νταβιντιάν είτε γιατί του ζητήθηκε να προβεί σε περικοπές μισθών είτε γιατί του ανακοινώθηκε cut στις δικές του απολαβές είτε αμφότερα. Πάντως τη θέση που έχει μείνει κενή ζητείται να καλύψει ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Χρήστος Παναγιωτόπουλος, μέλος του Δ.Σ., η θητεία του οποίου λήγει σε 4 χρόνια και συγκεκριμένα στις 25/10/2028.

    Σία Κοσιώνη: Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο

    Το αίμα της πίσω φαίνεται να πήρε η παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ Σία Κοσιώνη έναν χρόνο μετά το πάρτι που στήθηκε στο «X» (πρώην Twitter) για τη μουδιασμένη αντίδρασή της στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Αθηναίων με την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη από τον Χάρη Δούκα. Έτσι την περασμένη Κυριακή δεν έχασε ευκαιρία να «ρίξει δηλητήριο» κατά τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα του Χάρη Δούκα. Όταν είδε τα πρώτα αποτελέσματα για την Αττική, με ποσοστό μόλις 23,7% της ενσωμάτωσης, δεν παρέλειψε να σημειώσει με αρκετή δόση ειρωνείας: «Ο δήμαρχος Αθηναίων, ξαναλέω, είναι τέταρτος στην Αττική». Σαν να μην έφτανε αυτό, η Κοσιώνη επανήλθε αργότερα, υπενθυμίζοντας ξανά ότι ο Δούκας, παρά το αξίωμά του ως δήμαρχος, δεν έχει κατορθώσει να ξεπεράσει την τέταρτη θέση, αφήνοντας σαφώς υπονοούμενα για την αποτυχία του.

    Γιατί δεν βλέπεται το κανάλι Rise του Β. Ρέστη;

    Ο Βίκτωρ Ρέστης φαίνεται να έχει θέσει το ψυχαγωγικό του κανάλι, Rise TV, προς πώληση, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει θεσμικές επιθέσεις από την Digea. Η εταιρεία ψηφιακής εκπομπής, που ελέγχει τις συχνότητες των ιδιωτικών καναλιών, υποβάθμισε την ποιότητα του σήματος του Rise, πιθανότατα ως αποτέλεσμα καθυστερημένων οφειλών.

    Η Digea έχει υιοθετήσει την τακτική υποβάθμισης του σήματος στα κανάλια-πελάτες που δεν ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Το πρώτο βήμα είναι η μείωση της ανάλυσης εικόνας, όπως έγινε στην περίπτωση του Rise. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι οφειλές, ακολουθούν πιο δραστικά μέτρα, όπως «μαύρο» στην εκπομπή και ενδεχόμενη αφαίρεση από τις συχνότητες.

    Ποια διάσημη τραγουδίστρια μπαίνει στο καστ του «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή»;

    Τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας “Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή” συνεχίζονται και μια έκπληξη έρχεται να προστεθεί στο καστ! Η διάσημη τραγουδίστρια Κατερίνα Στικούδη εισβάλλει δυναμικά, όπως αποκάλυψε η Παναγιώτα Βλαντή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.  Η ταινία, που αφηγείται την ιστορία τεσσάρων γυναικών (Μαρία Λεκάκη, Βασιλική Ανδρίτσου, Λένα Ουζουνίδου, Παναγιώτα Βλαντή), οι οποίες επιδιώκουν να εκδικηθούν για το σκοτεινό παρελθόν τους, αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις. Το πρώτο μέρος θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2025, ενώ τα teasers ήδη μας δίνουν μια γεύση από τον σκοτεινό και σαγηνευτικό κόσμο της ταινίας.

    Μαριλένα Γεραντώνη: Αποχωρεί από το Mega και επιστρέφει ξανά στην ΕΡΤ

    Η Μαριλένα Γεραντώνη που είχε αποχωρήσει εδώ και καιρό από το MEGA, επιστρέφει στην ΕΡΤ, όπου θα παρουσιάζει την πρωινή εκπομπή 10-12 στο ΕΡΤNews, μαζί με τον Μάκη Προβατά. Η γνωστή δημοσιογράφος, που είχε ξανασυνεργαστεί με την ΕΡΤ το 2005, ανακοίνωσε την επιστροφή της, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της για το νέο επαγγελματικό βήμα.

    Η Γεραντώνη είχε αρχικά εργαστεί στις Διεθνείς Σχέσεις της ΕΡΤ, ενώ αργότερα ασχολήθηκε με το διεθνές ρεπορτάζ, πριν μετακινηθεί στο MEGA.

    Δυναμική η παρουσία του ATTICA TV τη νέα τηλεοπτική σεζόν

    Το ATTICA TV υποδέχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν με ανανεωμένες ενημερωτικές εκπομπές και ποιοτική ψυχαγωγία, προσφέροντας ένα πολυσχιδές πρόγραμμα για το κοινό. Σε μια λαμπερή βραδιά στο RIVIERA COAST, στις 9 Οκτωβρίου, το κανάλι παρουσίασε το ανανεωμένο πρόγραμμά του σε εκπροσώπους του Τύπου και του διαφημιστικού κόσμου.

    Το ATTICA TV συνεχίζει να εστιάζει στην αξιόπιστη ενημέρωση και ψυχαγωγία, προβάλλοντας «όσα δεν λένε οι άλλοι», με εκπομπές που καλύπτουν την επικαιρότητα χωρίς γκρίζες ζώνες. Παράλληλα, νέες εκπομπές, όπως το «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» με την Ευαγγελίνα Βόσνου και το «RESTART» με τον Αλέξανδρο Κλώσσα, προσφέρουν πολιτιστική και πολιτική ενημέρωση.

    Ο Γιώργος Χουδαλάκης επιστρέφει με την εκπομπή «ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ», ενώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεταδίδεται καθημερινά στις 21:00. Στην ψυχαγωγία, η Ίνα Ταράντου με το «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ» και ο Άρης Χατζηστεφάνου με το «INFOWAR» ξεχωρίζουν, φέρνοντας νέες προοπτικές στην οθόνη.

    Αποκλειστική συνεργασία του Ομίλου Παραπολιτικά με τους «The Times»

    Ο Όμιλος Παραπολιτικά ανακοίνωσε μια σημαντική αποκλειστική συνεργασία με τον βρετανικό δημοσιογραφικό οργανισμό “The Times”. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η εφημερίδα “Παραπολιτικά” και η ιστοσελίδα Parapolitika.gr θα αναδημοσιεύουν, μεταφρασμένα στα ελληνικά, επιλεγμένα άρθρα των “The Times”.

    Η επιστροφή του ΣΚΑΙ στην πρωτοκαθεδρία και το άρωμα Μέντας μεταξύ των γυναικών

    Επιστρέφει στην πρωτοκαθεδρία ο ΣΚΑΙ Radio  στις νέες διμηνιαίες ακροαματικότητες της MRB και της Global Link, από τις 08/07 έως τις 29/09/2024, με μισή ποσοστιαία μονάδα περισσότερο και ποσοστό 8,6% με τον Μελωδία 99,2 να βλέπει τη σκόνη του με 7.6% και τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 να βρίσκεται στην Τρίτη θέση με 7,6%. Παράλληλα ο Μέντα 88 του ίδιου ομίλου, σημειώνει μεγάλη επιτυχία, καθώς αποτελεί την πρώτη επιλογή των γυναικών με ποσοστό 11,5%, εδραιώνοντας τη θέση του ως κορυφαίος μουσικός σταθμός για την ψυχαγωγία τους. Παράλληλα, παραμένει σταθερά σε μια από τις υψηλότερες θέσεις στις συνολικές μετρήσεις ακροαματικότητας, με καθημερινό μέσο όρο ακροατών που ξεπερνά τα 192.000 άτομα.

    Περισσότερες από 200 επαγγελματικές συναντήσεις στο «The Owl Industry Days»

    Στο πλαίσιο του “The Owl Industry Days” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (3-4 Οκτωβρίου), περισσότερες από 200 επαγγελματικές συναντήσεις έλαβαν χώρα μεταξύ Ελλήνων και ξένων παραγωγών. Το γεγονός αυτό, που διοργανώθηκε από το Athens Film Office, στόχευε στην ενίσχυση των συνεργασιών στον οπτικοακουστικό τομέα. Σημαντικοί εκπρόσωποι του χώρου, από μεγάλα διεθνή και ελληνικά στούντιο, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με επαγγελματίες του κλάδου, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάπτυξης και παραγωγής νέων έργων στην Ελλάδα.

    Οι συναντήσεις αυτές κατέδειξαν την ισχυρή παρουσία της χώρας μας στο διεθνές κινηματογραφικό περιβάλλον και την αυξανόμενη ζήτηση για οπτικοακουστικά έργα που παράγονται ή γυρίζονται στην Ελλάδα. Το “The Owl Industry Days” αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση και ανάπτυξη ωφέλιμων συνεργασιών, τόσο για την ελληνική όσο και για τη διεθνή οπτικοακουστική κοινότητα.

    Δικαίωση για την Εφ.Συν. και τους Reporters United: Απορρίφθηκε η αγωγή Δημητριάδη για το σκάνδαλο Predator

    Δικαίωση για την Εφ.Συν. και τους Reporters United, καθώς η Δικαιοσύνη απέρριψε την πρώτη αγωγή Δημητριάδη στο σύνολό της και κατ’ ουσίαν. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είχε στραφεί εναντίον της Εφ.Συν. και των Reporters united για τη δημοσίευση έρευνάς τους, η οποία συνέδεε τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης με το σκάνδαλο των υποκλοπών και το Predator.

    Διαβάστε επίσης

    United Group: Αναχρηματοδότηση senior ομολόγων 600 εκατ. ευρώ

    Απόψε η πρεμιέρα για τη Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά (video)

    Έχω παιδιά: Γνωρίστε τους χαρακτήρες της νέας κωμικής σειράς του MEGA